okostelefonnal a világ körül

2016. április 15.
Késő repülő, kiszámíthatatlan időjárás, számunkra ismeretlen idegen nyelvű feliratok, más valuta, vagy épp a környék legjobb éttermének megtalálása – ezek mind megnehezíthetik az utazást, azonban az okostelefonos alkalmazások segítségünkre lehetnek. Megmutatjuk, mely alkalmazások könnyíthetik meg az utazók életét!

okostelefonnal a világ körül

(a fénykép forrása: Google Play áruház, App Store)

csomagoljunk úgy, mint a profik!

Otthon felejtett fogkefe, papucs vagy zokni – kicsomagolás közben számos kellemetlen meglepetés érheti az embert. Még a rutinos utazók sem mindig tudják száműzni azt az utazás előtti félelmet, hogy valami életbevágóan fontos dolgot egészen biztosan otthon hagyunk. Az alábbi alkalmazásokkal azonban nem kell drogériát vagy ruhaboltot kajtatni leszállás után!

Packing Pro

Mániákus listakészítők álma ez az alkalmazás: a család minden tagjának készíthetünk csomagolási listákat, így azt is nyilván tarthatjuk, hogy ki, mit hoz magával, elkerülve a három hajszárító, nulla sampon vészhelyzeteket. Az alkalmazás előre generált listákat, illetve a szokásainkhoz igazított verziókat is felajánl, így minden olyat bepakolhatunk, ami esetleg eszünkbe sem jutott, mégis hasznát vesszük az út során.

Stylebook

A Condé Nast Traveler által a legjobb pakolós applikációk egyikének választott app kötelező minden divatmániásnak. A ruháinkról fotókat kell készítenünk, ezeket az alkalmazás segítségével kategóriákba rendezhetjük, míg össze nem áll a virtuális gardróbunk. A shuffle funkció segítségével olyan kincsek bukkannak elő időről időre, amelyekről már rég elfeledkeztünk. A kategóriák között tallózva könnyen készíthetünk listát arról is, milyen szetteket szeretnénk magunkkal vinni az utazásra.

utazzunk kényelmesen!

Járatkésések, beszállási idők, ablak melletti ülések – ezek az alkalmazások mindenről gondoskodnak! Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy a beszállásig hátradőljünk, és lelkiekben készüljünk az útra.

Flight Track

A jegyvásárlás utáni visszaigazoló emailből szerzett adatok alapján valós idejű adatokat kapunk a beszállási időkről, kapuszámokról, esetleges késésekről vagy törlésekről. A járatok aktuális hollétét pedig térképen követhetjük. Sőt, az applikáció segítségével a célállomás időjárását is csekkolhatjuk.

SeatGuru

A Tripadvisor appja az utazást teszi kényelmessé: a különböző járatok üléseinek térképét böngészve könnyen rátalálhatunk arra a helyre, ami számunkra a legkényelmesebb lenne – legyen szó ablak melletti vagy utolsó sorban lévő ülésről. A többi felhasználó, utas véleményére itt is számíthatunk.

éljünk úgy, mint a helyiek!

Hol találjuk a legjobb, autentikus éttermet, a legolcsóbb sört, vagy éppen a leghangulatosabb kávézót – ezek a kérdések sok utazót foglalkoztatnak egy idegen városban. A mobilos alkalmazások segítségével saját idegen vezetőnk lehet, aki ismeri a legszuperebb helyeket.

Tripadvisor

Az alkalmazás segítségével könnyen feltérképezhetjük a környékünket. Közel 150 millió utazók által írt értékelést és véleményt böngészhetünk, így jó eséllyel nem az étel megrendelése után vagy a hotelbe érve jövünk rá, hogy teljesen másra számítottunk. Hotelek, éttermek, programok, nevezetességek, helyi látnivalók sokaságáról olvasgathatjuk a véleményeket a világ minden tájáról származó utazóktól.

Foursquare

Amellett, hogy egy kattintással meg tudjuk osztani az app segítségével éppen hol járunk, több mint 60 millió rövid értékelést olvashatunk többek között éttermekről, szórakozóhelyekről, koncerttermekről vagy színházakról. A keresést kulcsszavak alapján tudjuk szűkíteni, könnyen megtalálhatjuk például az éppen nyitva tartó, értékelések alapján legjobb, vagy éppen a közelben lévő borbárat vagy kézműves sörözőt.

Michelin Europe

A gumigyártó vállalat legendás étteremkalauzának mobilos változatában szigorú szakmai szempontok alapján rangsorolt éttermeket találunk, amelyek között konyhatípus és helyszín alapján is tudunk böngészni. Ideális választás, ha üzleti vacsorának keresünk helyszínt, vagy szívünk választottját szeretnénk egy garantáltan finom fogással lenyűgözni. A pénztárcabarátabb megoldásokért keressük a Bib Gourmand címmel kitüntetet éttermeket. 

Szerezzünk kellemes emlékeket!

Rutinos utazók minden eshetőségre felkészülnek, ezért érdemes utánanézni milyen időre számíthatunk, így ennek fényében alakíthatjuk a programunkat, vagy, hol és mennyiért tudunk pénzt váltani.

The Weather Channel

Időjárás minden mennyiségben: a The Weather Channel alkalmazás radartérképeket, helyi előrejelzéseket és időjárási híreket tartalmaz.

Trip Journal

Emlékeinket virtuális naplóban dokumentálhatjuk, illetve megoszthatjuk barátainkkal és ismerőseinkkel is. Az alkalmazás tárolja a megtett útvonalat, a felkeresett nevezetességeket, a fotóinkat és jegyzeteinket.

XE Currency

Pénzváltáshoz nélkülözhetetlen segítség, 20 milliós letöltésével az app világszerte népszerű. A grafikonok, árfolyamok, kalkulátorok segítségével mindig képben leszünk mi, mennyibe kerül.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás