TOP 5 sípálya Ausztriában

2017. december 05.
Magyarországon kétféle ember létezik: aki a télből nyárba menekülne, illetve aki télen a hegyekbe vágyik – síléccel vagy snowboarddal a lábán. Utóbbiaknak, vagyis a téli sportok szerelmeseinek ajánljuk most Ausztria öt legkedveltebb síparadicsomát.

TOP 5 sípálya Ausztriában

(kép forrása: pixabay)

Ischgl - Silvretta Arena

238 kilométer sípálya, 41 modern felvonó, 2000 méter feletti magasság. Ha még ennél is több kell, akkor jöjjenek a részletek! A Silvretta Arena hóbiztosságát a magasság mellett hóágyúrendszer is garantálja. A snowboardosoknak funpark és félcső, az extrémebbeknek pedig 7 kilométeres, kivilágított szánkópálya van kialakítva.
Kombinált bérlettel az egész pályarendszer használható, ráadásul egyben ingyenes belépőt jelent a szezonban megrendezésre kerülő, világszínvonalú programokra. Az 1000 fedett parkolóhellyel rendelkező Ischglből háromkabinos felvonóval juthatunk fel a központig novembertől májusig. A szezont óriási szabadtéri koncert zárja, ahol világszerte ismert könnyűzenei előadók lépnek fel.

Saalbach–Hinterglemm–Leogang

A nehezen kimondható, mégis egyre népszerűbb síparadicsomban folyamatosan nő a magyar vendégéjszakák száma. Az idelátogatók elsősorban bérlettel akarják megnézni, hogy mit lehet csinálni 200 kilométernyi sípályán.
Az egyre sűrűsödő magyar szavaknak köszönhetően a térségben dolgozó magyar alkalmazottak száma is folyamatosan növekszik, ráadásul a terep honlapja is olvasható már magyarul.

Sölden

Sölden a szomszédaink egyik legdrágább síközpontja, előszezonban azonban barátibb árakkal találkozhatunk. A helyi gleccserekért 800 kilométert kell utaznunk, de az élmény mindenért kárpótol. A legtöbb magyar utazásszervező ebben a síparadicsomban indítja a szezont, ráadásul általában hatalmas bulival.
Főszezonban – a magas árak miatt is – kevesebb a magyar vendég, pedig a söldeni síterep 150 kilométer sípályával és 2000 méteres szintkülönbségével vitathatatlanul az egyik legjobb osztrák síterepnek számít.

Serfaus–Fiss–Ladis

Ismét egy nyelvtörő nekünk, magyaroknak, de ezzel is megbirkózunk. 198 kilométer gondosan kezelt, a hóágyúknak köszönhetően szinte mindig behavazott sípálya vár minket. Ráadásul a 198 kilométerből 131 kilométernyi pálya 2000 méter felett található, ahová összesen 68 darab különböző típusú sífelvonóval juthatunk fel.
A snowboardosokat 7 funpark, a carvingosokat carvingpálya, a túrázókat 100 kilométer tisztított túraútvonal, a sífutókat pedig 52 kilométer hosszú sífutó útvonal várja. De természetesen a szánkósok sem maradnak ki a jóból: 10 kilométeres szánkópálya áll a rendelkezésükre.

Schladming

Az ötödik síparadicsom valójában nem is egy, hanem négy hegy egymás mellett, amelyeket liftek kötnek össze egymással. Az ország legnagyobb hóágyúparkja és egyik legmodernebb liftrendszere várja a síelőket Schladmingban. A 2013-as alpesi világbajnokságra épült infrastruktúra ma már a hétköznapi hóhuszárok kényelmét szolgálja.
Ráadásul itt a fiatalabbak sem unatkoznak, hiszen a város új, népszerű szórakozóhelyén, 3 szinten akár háromezer vendég tud együtt szórakozni egyszerre a napközbeni siklások után.

Mivel síelés, snowboardozás közben sajnos előfordulhatnak balesetek, ezért utazás előtt semmiképp ne felejtsünk el utasbiztosítást, vagyis kifejezetten síelőknek szóló utasbiztosítást kötni. Érdemes arra is figyelni, hogy ezeknek a téli sportoknak a gyakorlása során csak a kijelölt pályákat vegyük igénybe, ugyanis ha sípályán kívüli síelés vagy snowboardozás közben történik velünk baleset, és a biztosításból ezekre az esetekre nem nyújt fedezetet, akkor a mentés és az ellátás költségeit ilyenkor magunknak kell megtéríteniük.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás