utazás esőben? - unaloműző játékok kicsiknek

2018. november 15.

Bármennyire körültekintően szervez utazást az ember, sosem lehet biztos benne, hogy jó idő lesz-e épp akkor. Mitévők lehetünk, ha szeretnénk kellemesen, kreatívan tölteni az időt a gyerekkel akkor is, ha kénytelenek vagyunk a hotelszobában maradni, mert kint esik az eső? Ehhez adunk most pár játékos tippet!

személyre szabott ország-város

Elsőként nézzünk pár olyan játékot, amikhez nem is kell különösebb felszerelés. Az ország-város igazi időtlen aktivitás, generációk óta ugyanaz a formula: kiválaszt valaki egy betűt, majd a játékosok az adott betűvel kezdődő országot, várost és tetszés szerint állatot, növényt, folyót, vagy bármi mást leírnak az előttük lévő lapra (vagy manapság akár a mobiltelefonba). Akinek pedig a találata senki máséval nem egyezik, pontot kap. 

Ha a gyerkőcünknek van hobbija vagy kedvenc időtöltése, akkor azt könnyen ráültethetjük az ország-városra is. Azaz például ha imádja a focit, akkor játékosokkal, klubcsapatokkal vagy válogatottakkal is játszhatunk. Meglátjátok, remek perceket tudtok így szerezni magatoknak a hotelszobában, de akár a hosszadalmas utazási idő alatt is kipróbálhatjátok. 

utazás esőben? - unaloműző játékok kicsiknek

(kép forrása: pixabay)

 

hallottad?

A “Hallottad?” nem csak egy jó játék az idő elütéséhez, ami megdolgoztatja a fantáziát, de közben még a gyerekeket arra is sarkallhatja, hogy jobban képbe kerüljenek a friss hírekkel, a világ dolgaival kapcsolatban. Arról szól, hogy valaki elmesél egy történetet, ami lehet igaz és kitalált is. A következő játékos vagy azt feleli, hogy „nem hiszem el”, vagy azt, hogy „mesélj még róla!”, ha úgy gondolja, a sztori igaz. Ebben az esetben a mesélőnek újabb részletet kell adnia a sztorihoz, ami ismét lehet igaz vagy hamis. A jó tippért pont jár annak, aki hallgatja a sztorit; rossz tipp esetén viszont a mesélő kap pontot.

vigyázz, kész, pénz!

Mit szólnátok egy vlogbejegyzésekkel és izgalmas kvízjátékokkal színesített mobil apphoz? A K&H Vigyázz, kész, pénz! gyerekeknek szóló pénzügyi vetélkedő új, ingyenes applikációja a vigyázz#KáPé ugyanis pont azzal a céllal készült, hogy a mindennapokban hasznos, sőt nélkülözhetetlen pénzügyi ismereteket adja át játékos, könnyed formában a gyerekeknek. 

DIY társasjáték

Minden háztartásban van néhány társasjáték, amik már önmagukban is remek időtöltést tudnak kínálni. De mi van akkor, ha az útra nem lehet elvinni őket helyhiány miatt? Két-három papírlap összeragasztása már kiad egy akkora felületet, amire aztán különböző pályákat és cellákat lehet rajzolni, a lehetőségek pedig végtelenek lesznek, hogy olyan társasjátékot találjatok ki, amit ketten vagy akár többen élvezhettek. Bábuként használhattok bármilyen kezetek ügyébe akadó tárgyat, például pénzérme, hajcsat, hegyező stb. , de ha dobókocka sincs kéznél, még mindig lehet kis darabokra írt cetliket, kártyákat készíteni egy másik papír lapból vagy létezik számos mobilalkalkmazás is, amelyek helyettesíteni tudják a dobókockát, például a kifejezetten kreatív elnevezésű “Dobókocka” app kiválóan megfelel a célnak. 


Arról se feledkezz meg, hogy az utazás csak akkor lehet igazán önfeledt, ha a biztonságotok miatt nem kell aggódnod! Ezért ne felejts el online, pár perc alatt K&H utasbiztosítást kötni, így biztosan csak azzal kell majd törődnöd, hogyan üsd el az időt az esős napokon!