utazás esőben? – unaloműző játékok kicsiknek

2018. november 15.
Bármennyire körültekintően szervez utazást az ember, sosem lehet biztos benne, hogy jó idő lesz-e épp akkor. Mitévők lehetünk, ha szeretnénk kellemesen, kreatívan tölteni az időt a gyerekkel akkor is, ha kénytelenek vagyunk a hotelszobában maradni, mert kint esik az eső? Ehhez adunk most pár játékos tippet!

utazás esőben? - unaloműző játékok kicsiknek

(a kép forrása: pixabay)

személyre szabott ország-város

Elsőként nézzünk pár olyan játékot, amikhez nem is kell különösebb felszerelés. Az ország-város igazi időtlen aktivitás, generációk óta ugyanaz a formula: kiválaszt valaki egy betűt, majd a játékosok az adott betűvel kezdődő országot, várost és tetszés szerint állatot, növényt, folyót, vagy bármi mást leírnak az előttük lévő lapra (vagy manapság akár a mobiltelefonba). Akinek pedig a találata senki máséval nem egyezik, pontot kap. 

Ha a gyerkőcünknek van hobbija vagy kedvenc időtöltése, akkor azt könnyen ráültethetjük az ország-városra is. Azaz például ha imádja a focit, akkor játékosokkal, klubcsapatokkal vagy válogatottakkal is játszhatunk. Meglátjátok, remek perceket tudtok így szerezni magatoknak a hotelszobában, de akár a hosszadalmas utazási idő alatt is kipróbálhatjátok. 

hallottad?

A “Hallottad?” nem csak egy jó játék az idő elütéséhez, ami megdolgoztatja a fantáziát, de közben még a gyerekeket arra is sarkallhatja, hogy jobban képbe kerüljenek a friss hírekkel, a világ dolgaival kapcsolatban. Arról szól, hogy valaki elmesél egy történetet, ami lehet igaz és kitalált is. A következő játékos vagy azt feleli, hogy „nem hiszem el”, vagy azt, hogy „mesélj még róla!”, ha úgy gondolja, a sztori igaz. Ebben az esetben a mesélőnek újabb részletet kell adnia a sztorihoz, ami ismét lehet igaz vagy hamis. A jó tippért pont jár annak, aki hallgatja a sztorit; rossz tipp esetén viszont a mesélő kap pontot.

vigyázz, kész, pénz!

Mit szólnátok egy vlogbejegyzésekkel és izgalmas kvízjátékokkal színesített mobil apphoz? A K&H Vigyázz, kész, pénz! gyerekeknek szóló pénzügyi vetélkedő új, ingyenes applikációja a vigyázz#KáPé ugyanis pont azzal a céllal készült, hogy a mindennapokban hasznos, sőt nélkülözhetetlen pénzügyi ismereteket adja át játékos, könnyed formában a gyerekeknek. 

DIY társasjáték

Minden háztartásban van néhány társasjáték, amik már önmagukban is remek időtöltést tudnak kínálni. De mi van akkor, ha az útra nem lehet elvinni őket helyhiány miatt? Két-három papírlap összeragasztása már kiad egy akkora felületet, amire aztán különböző pályákat és cellákat lehet rajzolni, a lehetőségek pedig végtelenek lesznek, hogy olyan társasjátékot találjatok ki, amit ketten vagy akár többen élvezhettek. Bábuként használhattok bármilyen kezetek ügyébe akadó tárgyat, például pénzérme, hajcsat, hegyező stb., de ha dobókocka sincs kéznél, még mindig lehet kis darabokra írt cetliket, kártyákat készíteni egy másik papír lapból vagy létezik számos mobilalkalkmazás is, amelyek helyettesíteni tudják a dobókockát, például a kifejezetten kreatív elnevezésű “Dobókocka” app kiválóan megfelel a célnak. 

Arról se feledkezz meg, hogy az utazás csak akkor lehet igazán önfeledt, ha a biztonságotok miatt nem kell aggódnod! Ezért ne felejts el online, pár perc alatt K&H utasbiztosítást kötni, így biztosan csak azzal kell majd törődnöd, hogyan üsd el az időt az esős napokon!  

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás