nem szeretünk Európán kívülre utazni

2011. július 11.
Leginkább Magyarországon vagy az öreg kontinensen belül szeretünk nyaralni a K&H khdirektbiztositas.hu portál és a GfK Hungária közös online kutatása szerint. Az utazási irodák slágereinek számító észak-afrikai országok és Törökország a megkérdezettek körében szerény népszerűségnek örvendenek. A magyar utazók körében az ismerős és közeli utazási célpontok a legkedveltebbek.

Nem szeretünk Európán kívülre utazni

(a kép forrása: khdirektbiztositas.hu)

Európa kiemelt utazási célpont a magyarok körében, amit megerősít a K&H khdirektbiztositas.hu portál és a GfK Hungária közös, ”Biztosítási trendek” elnevezésű kutatásának online felmérése is. A kutatás 505 fő online megkérdezésével zajlott 2011 májusában. Az internetezők körében végzett kutatás szerint az utazási desztinációkat tekintve a belföldi üdülés (32%) vezet, ezt Ausztria követi (26%), majd Horvát-, Olasz- és Németország hármasa (13-14%). Jól látható, hogy Európa az üdülési célú utazások fő terepe, a többi kontinens eseti jelleggel szerepel a listán. Az elmúlt 12 hónapban az üdülések 84%-át európai országban töltötték a megkérdezettek.

„A belföldi tájak és Ausztria továbbra is rendkívül népszerű üdülési célpontok, ezek együtt adják az összes utazás több mint negyedét a kutatásunk szerint. Az őket követő országok is hagyományosnak mondható üdülési helyszínek. Az üdülni vágyó magyarok tudatosan kerülik a kockázatokat a nyaralás kapcsán. A közeli, ismerős helyszíneket preferálják, hiszen ezek egyrészt kevésbé drágák, másrészt több információ áll róluk rendelkezésre.” - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese. 

A fenti ábra azt mutatja, hogy a válaszadók hány százaléka utazott az egyes országokba az elmúlt 12 hónapban. Azok a megkérdezettek, akik üdültek ebben az időszakban, átlagosan 1,8 utazási desztinációt említettek, ezért az úticélok „népszerűségének” összege 180%.

A nyugodt kikapcsolódást keresők számára különösen fontos az utasbiztosítás. Természetesen azok is találnak számukra megfelelő utasbiztosítást, akik az aktív időtöltést, a kalandos utazásokat kedvelik, és az extrém sportokat is szívesen kipróbálják. ők némi különdíj ellenében kiterjeszthetik az utasbiztosításukat az olyan, hobbiként űzött veszélyes sportok miatt bekövetkező károkra is, mint a vadvízi evezés, a hegy- vagy sziklamászás, a quadozás és a vízisízés.

Az utasbiztosítás emellett - típustól függően - például a poggyászbiztosítást, balesetbiztosítást vagy a biztosított balesete, betegsége esetén a hozzátartozó helyszínre utazását is megtéríti. Aki nem éri be az alap szintű biztosítással, még az esetleges jogi eljárás vagy jogvédelmi segítségnyújtás felmerülő költségeire, vagy harmadik személynek okozott bizonyos felelősségi károkra is kap fedezetet.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás