a világ legkülönlegesebb szállásai

2015. december 20.
Ma már nem minden utazó számára elegendő, hogy egy szállodára rásütik a luxus bélyegét, amiért cserébe ezüst evőeszközzel fogyaszthatja ebédjét, spa szolgáltatásokat vehet igénybe vagy kínai selyem ágyneművel takarózhat. Egyre többen keresik az izgalmas, nem mindennapi szálláshelyeket, akár megszokott kényelmüket is kockáztatva érte.

A szenzációs élményekhez azonban jó mélyre kell nyúlni a zsebekben... De lássuk, mit kínálnak cserébe a csoda-szállások!

Hot Spirngs szellemváros

(a kép forrása: duntonhotsprings.com (Media Kit))

szellemváros

A Colorado állambeli Duntonban igazi szellemvárosban éjszakázhatnak a nagyváros zajától távolodni vágyó utazók. A Colorado Rockies völgyben található Hot Springs üdülőben egy egykori bányász-telep rusztikus stílusú házait építették át szálláshelyekké. Az 1885-ben,  kézzel épült faházak között még az eredeti áruházat is épen hagyták. Aki igényli, a szellemvárosban sem maradnak el az izgalmas programok, a XIX. századi fürdőházban melegvizű ásványvíz-forrás hívogat, a kalandkedvelők pedig helikopteres síelésen, legyező horgászaton, vadvízi evezésen vehetnek részt. A házak télen és tavasszal 325 000 Ft-tól bérelhetők/éj, a nyári időszak emelt áras.

Palacio de Sal sóhotel

(a kép forrása: funkz / Creative Commons 2.0)

sóhotel

Bolíviában a Salar De Uyuni sivatagban egy igazi sóból készült hotel a Palacio de Sal 30 szobával csalogatja aszálláskuriózumok kedvelőit. Az épületben a falaktól kezdve a bútorokon át minden sóból készült. A kísérteties sivatagban bérelhető szálláshelyen szauna, gőzfürdő és sós vizű medence is várja a nátrium-klorid rajongókat. Szobák 40 000 Ft-tól bérelhetők/éj.

alumínium iglu

A grönlandi Ilulissatiban a Hotel Arctic konferencia központ különlegessége az alumíniumból készült iglu-faluja, ahol májustól októberig bérelhetünk szállást. Az UNESCO által védett Ice Fjord mellett felhúzott iglu-falut kétszeri repülős átszállással és kutyaszánnal lehet megközelíteni. A természetes fényárban úszó szállásról pompás kilátás nyílik a körülötte elhelyezkedő jéghegyekre, amiket ínycsiklandó grönlandi ételspecialitások fogyasztása mellett a Hotel Arctic szálloda wellness szolgáltatásait élvezve 24 órában csodálhatunk. A hotel szobái 71 000 Ft-tól foglalhatók/éj.

afrikai szavanna közepén

Nem kis bátorság kell azoknak a luxuskedvelőknek, akik a namíbiai NamibRand természetvédelmi övezet kellős közepén, a Wolwedans Private Camp nyitott lakásaiban foglalnak szállást. A vörös homokdűnék ölelésében megbújó pazar szálláshely négy vendég számára nyújt kikapcsolódást. A lélegzet elállítóan gyönyörű kilátás mellett különleges programokra is befizethetünk: az exkluzív afrikai szálláshely hőlégballon és falu túrákat, szafarit, szabadtéri masszázst és lovaglást is kínál. A lakás ára: 1 millió 900 000 Ft/fő/hét.

gyárhotel

A svédországi Furillen-félszigeten a Fabriken Furillen hotel 18 szobát kínál az egykor gyárként működő épületben. A hotel nem a modern dizájn kedvelők mekkája, sokkal inkább a kalandvágyók számára épült, ízléses és minimál stílusú. A gyárhotelben lakosztály, de akár külön álló remete kabin is bérelhető. A skandináv természeti szépségek élvezetén kívül bringás erdő-túrák, kavicsos strand élmények és öko-fogások kényeztetik itt a kikapcsolódni vágyó kalandorokat. Szobák 10 000 Ft-tól bérelhetők/éj.

Jéghotel Svédországban

(a kép forrása: Laplandish / Creative Commons 3.0)

jéghotel

A decembertől áprilisig bérelhető jukkasjarvi jéghotel a sarkkörtől 200 kilométerre,  Svédországban található. A különleges jégből faragott hotel jégtömbből faragott ágyain rénszarvas bőr és vastag matrac, jég fotelein meleg szőrme borítás biztosítja a kényelmet. Hószoba is bérelhető itt, ahol puha, mesterséges hó borítja a padlót, s mínusz 5 fokos hidegben hajthatják álomra fejüket a vendégek. Az úgynevezett északi fény szobákban a különleges sarki-fényjátékot csodálhatjuk a speciálisan kialakított kupolás mennyezeten elalvás előtt. Az egyedileg tervezett művészeti lakosztályokat a legnevesebb építészek és tervezők álmodták meg. A deluxe suite azok számára épült, akik minden körülmények között a kényelmet részesítik előnyben, itt ugyanis a jéggel és hóval borított szobákban fürdőszobás szaunákat telepítettek. Szobák 90 000 Ft-tól bérelhetők/éj.

víz alatti hotel

A Poseidon Undersea Resort egy vízi és szárazföldi egységből álló exkluzív hotel-komplexum  Fiji-szigetén. A 225 hektáros szárazföldi egységek mellett a legnagyobb kuriózum az 5 hektár területű lagúnában megbújó, a vízfelszín alatt 28 méterrel épült luxus-hotel. A kizárólag lifttel megközelíthető lakosztályok oxigén-palack nélkül is elérhetők. A fényűző vízi-hotelszobák 2010 óta várják a különleges élmények kedvelőit. A szárazföldi egységek között könyvtár, színház és spa-központ is igénybe vehető, mi több egy esküvői kápolna is rendelkezésre áll. Ezen felül golf-pálya, tenisz-pálya, fitness-centrum és számos kültéri medence is a kényelmet szolgálja a különleges létesítményben. Szobák 4,5 millió forint/fő/héttől foglalhatók.

üveghotel

A spanyolországi Olotban a Les Cols Pavellons Hotel igazán futurista és szürreális építmény. A falak, ajtók, de még a mennyezet is zöld üvegből készült, teljesen átlátszó, mely a természetet szeretné a maga organikus mivoltában közel hozni az emberhez. A kissé hűvös és minden otthoni melegséget nélkülöző, minimalista építményben még a bútorok terén is az üveg dominál. Szobák ára: 105 000 Ft-tól kezdődik/éj.

börtön hotel

A svájci Luzern a síelők kedvelt terepe, de hogy ne csupán a téli szezonban látogassák előszeretettel a turisták, hát az 1998-ig börtönként üzemelő intézményét börtön-hotellé alakították. Az óvárosban található Jailhotel Löwengraben ma már szabad emberek számára elérhető, modern építésű, de minden luxust nélkülöző 3 csillagos szobákat kínál, a börtönigazgatói irodát pedig lakosztályként értékesíti. A 2-4 fős cella-szobák már 40 000 Ft/fő/éj ártól bérelhetők.

Giraffe Manor Nairobiban

(a kép forrása: Visiting Kenya / Creative Commons 2.0)

zsiráfok között

A Giraffe Manor egy 12 hektáros földterület Nairobiban. A különleges zöldövezeti szálláshely a szabadon élő zsiráfjairól híres, akik előszeretettel dugják be fejüket a szálloda ablakain és csatlakoznak az étkezésekhez. A veszélyeztetett Rotschild zsiráfok között bárki szabadon sétálgathat. Az art deco stílusú, baldachinos ágyakkal díszített szálláshely superior és standard szobákat is kínál, május kivételével pedig egész évben nyitva tart. Szobák 180 000 Ft/fő/éj ártól bérelhetők.

bérelhető falvak

Németországban, Ausztriában és Svájcban akár egész falvak is kibérelhetők, így akár 2000 ember egyszerre történő elszállásolását is lehetővé válik. A helyiek melegszívű szállásadóként magasabb színvonalú autentikus szórakoztatást biztosítanak. A hegyek, dombok, folyók és tavak kiváló természetjáró és sport programlehetőségeket biztosítanak, míg a kevésbé mozgékonyakat a helyi kézművesek szórakoztatják. A falvak 9 millió forinttól bérelhetők (nem hivatalos ár, pontos összeg és időszak csak ajánlatkérésre).

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás