2017. augusztus 29.
Hamarosan véget ér a nyár, és vele együtt az az időszak is, amikor a legtöbben utaznak el valahová pihenni, feltöltődni. Nézzük, melyek voltak a legkedveltebb külföldi nyaralóhelyek, és hogyan készülünk fel egy-egy külföldi útra.

így nyaralunk mi

(kép forrása: pixabay)

Ausztria a nyerő

Ausztria a legnépszerűbb úti cél a magyarok között, hiszen az elmúlt három évben külföldre utazók fele többször is járt ebben az országban. Dobogós lett még Horvátország, valamint Szlovákia is.

A felmérés szerint a fővárosban élők Olaszországot és Spanyolországot preferálják, ha nyaralásról van szó, a megyeszékhelyen élők körében pedig Görögország a legkedveltebb úti cél. A keleti országrészben Románia és Lengyelország említése átlag feletti volt, míg Horvátország az 50-es korosztály és a nyugat-magyarországiak körében a legnépszerűbb.

utazás alatt is biztonságban

Fontos tudni, hogy a nyaralás teljes költségéhez viszonyítva kevés pénzből is köthetünk biztosítást, így felkészülten élvezhetjük a kikapcsolódást. Szerencsére az utazók többsége (90 százaléka) köt utasbiztosítást külföldi útjához, közülük 73 százalék minden esetben, 17 százalék azonban csak hosszabb vagy távolabbi utazások alkalmával veszi igénybe ezt a szolgáltatást.

A biztosítást kötők 11 százalékát már érte valamilyen káreset utazásaik alkalmával. A K&H-nál az egyedi utasbiztosítások esetén az átlagdíj 5695 forint volt, a legnagyobb utasbiztosítási kárkifizetés viszont meghaladta a 31 millió forintot tavaly.

így választunk biztosítást

A kutatás szerint a biztosítás kiválasztásához a legtöbben az internetes összehasonlító oldalakat használják (73%), de sokan hallgatnak a családtagok, ismerősök véleményére (62%) is. A harmadik legnépszerűbb információforrás a biztosítók honlapja, amit az utasok 53 százaléka keres fel. A felmérésből az is kiderül, hogy nem sietjük el a biztosításkötést:az utazók 12 százaléka az indulás napján, míg 31 százalék az utazás előtt egy nappal gondoskodik róla.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás