így csípd meg a legjobb utakat

2018. április 23.
Amikor elkezdi az ember tervezni a következő utazását, hirtelen könnyű elveszni az ajánlatok rengetegében, melyek mind a legjobbnak, legkedvezőbbnek hirdetik magukat. Ám pár apró trükkel és némi rutinnal valóban az ár-érték arányban legjobb repjegyeket és szállásokat foglalhatod le. Lássuk, mit kell tenned!

így csípd meg a legjobb utakat

(kép forrása: pixabay)

csak rugalmasan!

Sokan akkor ugranak neki egy út tervezésének, amikor már nagyon pontosan tudják, hogy mikor, hol és mit akarnak csinálni. Noha a körültekintő tervezés az utazásainkkal kapcsolatban is fontos, egy túlzottan élesre csiszolt útiterv rengeteg plusz pénzt és energiát vihet el úgy, hogy az esetek többségében némi átgondolással és lazítással jobb ajánlatokat lehetne elérni. A legtöbb pénzt akkor tudod megfogni, ha az időponttal és a helyszínnel kapcsolatban is rugalmas vagy. Az így megtalált ajánlatok mindig verni fogják a görcsös „aznap és csak oda” keresgéléseket, még akkor is, ha csak last minute utakat nézel.

vesd össze az árakat és utána dönts!

Ha repülős utazást tervezel, akkor a keresőbe a „repülőjegy árösszehasonlítás” kifejezést beírva számos árösszehasonlító oldalon találhatod meg a legolcsóbb repülőjegyeket utazásodhoz. Például a skyscanner.hu, bravofly.hu, repjegy.hu vagy a liligo.hu oldalak szinte minden légitársaság ajánlatát összevetik a legkedvezőbb ár megtalálásához. De emellett érdemes rendszeresen figyelned a fapados légitársaságok oldalait is, mert ott is bukkanhatsz kihagyhatatlan, pár ezer forintos jegyekre.

Ha a repülőjegy meg van, indulhat a szálláskeresés! Az olyan site-ok, mint a Booking.com, a Tripadvisor.com vagy a Hotels.com, hitelesen rendszerezik a megadott szempontok alapján a piacon lévő lehetőségeket, ráadásul felhasználói visszajelzéseket is olvashatsz rajtuk a különböző szolgáltatásokról. A Trivago.hu weboldalon pedig lehetőséged van a szimpatikus szálláshoz tartozó árakat is összevetni. A hotelek mellett a közösségi szállás szolgáltatások, mint például az Airbnb is kedvező árú alternatívát kínálnak; itt komplett lakásokat foglalhatsz le apartmanként!

új megoldások

A nemzetközi nagyok mellett érdemes megismerni az újfajta, itthon is elindult turisztikai oldalakat. Például a Bonusway.hu nevű site egy Finnországból indult szolgáltatás, mely arról szól, hogy a Booking.com-on vagy a Hotels.com-on lévő különböző ajánlatokhoz ad kedvezményeket bónuszokkal és kuponokkal, ha rajtuk keresztül rendelsz. Ezek a bónuszok, kuponok általában 3-5% között mozognak. Kicsit leegyszerűsítve a dolgot: egy személyes felhasználói kártyán gyűlnek, idővel pedig beválthatóak lesznek pénzbeli kifizetésre is. Kicsit bonyolult a mechanizmusa, de érdemes kiismerni, mivel főleg nagyobb kaliberű utaknál jelentős összegeket lehet spórolni a segítségével.

A rugalmas és tudatos keresés mellett azonban örök igazság: a szembe jövő jó ajánlatokra azonnal le kell csapni! Ha pedig sikerül megkaparintod, ne felejtsd el megkötni az utasbiztosítást sem.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás