12 elengedhetetlen gyógyszer nyaraláshoz

K&H utasbiztosítás kedvezményekkel, pár perc alatt a biztonságodért!
2015. június 24.
Kisebb-nagyobb utazáshoz, de főként külföldi utakhoz a megfelelő ruházat és balesetbiztosítás mellett, egy helyesen összeállított úti patika aranyat érhet. Különösen akkor, ha olyan országba utazunk, ahol nem ismerjük a helyi viszonyokat vagy nem kommunikálunk az adott ország nyelvén.

12 elengedhetetlen gyógyszer nyaraláshoz

íme, a lista a megfelelő úti patika összeállításához

 1. A rendszeresen szedett, legtöbbször vényköteles gyógyszereinket – például vérnyomáscsökkentő, szívgyógyszer, koleszterinszint csökkentő, fogamzásgátló, inzulin stb. – soha ne hagyjuk otthon!
 2. Baleset esetére legyen nálunk kötszer, ragtapaszt, fertőtlenítőszer, égésre való spray vagy kenőcs, hámosító krém, elasztikus pólya, csipesz, olló.
 3. Megfázásra vigyünk magunkkal lázmérőt, lázcsillapítót, C-vitamint, torokfertőtlenítőt, kamillateát, orrcseppet, köptetőt, köhögéscsillapítót és valamilyen gyulladáscsökkentő tartalmú készítmény, antibiotikum.
 4. Fájdalomcsillapító készítmény. Ebből olyat érdemes magunkkal vinni, ami többféle fájdalomra – fejfájás, torokfájás – is megoldást nyújt.
 5. Görcsoldó. Különösen menstruációs fájdalmakkal küszködő hölgyek számára nagyon fontos lehet.
 6. Hasmenés elleni szer. Ez lehet egyszerű széntabletta is, viszont ajánlatos mellé különböző probiotikus készítményekből is vinni, amik hasmenés után segítenek helyreállítani a bélflórát.
 7. Hányinger- és hányás elleni szer, B6-vitamin.
 8. Székrekedés elleni szer
 9. Emésztést segítő, felfújódás elleni és gyomorsav túltengés elleni szer
 10. Rovarcsípések, allergiás tünetek kezelésére feltétlenül legyen nálunk Kalcium pezsgőtabletta és antihisztaminos készítmények.
 11. Az életkornak és bőrtípusnak megfelelő napvédő krém vagy naptej. Illetve megfelelő napozásutáni krém.
 12. Védőoltás. A legnépszerűbb egzotikus célpontok a Karib-térség, Dél-Amerika, Afrika, Indonézia és Ázsia dél-keleti része. Ezek esetében, a hepatitis A és B vírus és a helyenként előforduló a hastífuszon túl, még a maláriával és sárgalázzal is számolnunk kell. Ezért ha egzotikus vagy távoli országokba utazunk, feltétlenül tájékozódjunk a kötelező védőoltásokról. A megfelelő védettség kialakulásához pedig időben oltassuk be magunkat és családtagjainkat, és az utazáshoz feltétlenül vigyük magunkkal az oltási bizonyítványokat is.

Az itt összeállított lista a legalapvetőbb gyógyszereket és készítményeket tartalmazza. Ha speciális kezelés alatt állunk, mindenképpen konzultáljunk a kezelőorvosunkkal vagy gyógyszerészünkkel mielőtt útnak indulunk. Ügyeljünk arra is, hogy úti patikánk minél szárazabb, hűvösebb, fénytől védett és gyermekektől jól elzárt helyen legyen. És persze ne hanyagoljuk el a betegség- és balesetbiztosítást sem. Komoly segítséget nyújthat a bajban.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás