fedezd fel biztonságban: Görögország

2018. május 02.
Szikrázó napsütés, gyönyörű tengerpart, hangulatos tavernák, vendégszerető emberek - irány Görögország! Mutatjuk a legszebb szigeteket és városokat a „hellének vidékén”, amit mindenképp érdemes meglátogatni!

fedezd fel biztonságban: Görögország

(kép forrása: pixabay)

a szigetek

Görögországban évi 250 a napsütéses napok száma, ami az itthoni mutató több mint kétszerese. Nem véletlen tehát, hogy évtizedek óta a magyarok egyik legkedveltebb úticélja ez a dél-kelet európai ország, annak rengeteg szigetével együtt. A rengeteg ráadásul nem is egy túlzó kifejezés, mivel csak lakott szigetből 227 van Görögországban, lakatlanból pedig akár több ezer is, attól függően, hogy pontosan mit tekintünk szigetnek.

A legismertebb közülük talán Kréta, amire gyakorlatilag egy önálló turisztikai infrastruktúra épült fel és nagyon zsúfolt tud lenni a szezonban. Vannak azonban olyan szigetek, melyek jóval csendesebbek, de hasonlóan gyönyörűek. Ilyen például Zakintosz, aminek szépségére már Homérosz is kitért az eposzaiban, vagy a Törökországhoz közel eső Santorini, melynek a naplemente fényében elterülő tájképe éppen olyan világhírű, mint Ibizának.

a városok

Amikor a „görög város” kifejezést halljuk, hajlamosak vagyunk reflexből Athénra gondolni. A civilizációs fejlődés egyik legfontosabb fővárosának nevezetességeiről - így az Akropoliszról, a Parthenonról vagy az Agoráról – mindenki hallott már a töri könyvek lapjairól. Ám ezek mellett több olyan kisebb, kevésbé ismert város is van, melyeket érdemes lehet felkeresni az olümposzi hegymászás és a strandolások szüneteiben. Ídra a görög felső tízezer városa, ahol a mediterrán környezet teljes pompájában, palotákkal és luxushajókkal jelenik meg. Innét északabbra található Pelion, avagy a görög Toszkána. Nem véletlenül hívják így, rusztikus hangulata nagyon emlékeztet az olasz vidék építkezési stílusára, kicsit olyan, mintha átugorhatnánk vele egy pillanatra a nyugati szomszédba. A végére pedig a legegyedibbet hagytuk: a bizánci időkből fennmaradt Mystra nevű szellemvárost, ahová ellátogatva, misztikus időutazást tehetünk a múltba.

ezeket ne hagyd otthon!

Akár városba, akár a szigetekre mész, napszemüveg és naptej nélkül egy óráig nem fogod bírni Görögországban, erre mérget vehetsz. De fontos, hogy ne csak a bőrödet és a szemedet tartsd biztonságban, hanem köss utasbiztosítást is, hogy ne érhessen kellemetlen meglepetés a napsütötte nyaralásodon!

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás