Európa 6 legszebb tengerpartja

K&H utasbiztosítás kedvezményekkel, pár perc alatt a biztonságodért!
2018. augusztus 08.

Nem szeretnél a világ másik végére utazni a páratlan tengerparti élményekért? Akkor töltsd a nyári szabadságod a kontinens legszebb tengerpartjain, ahol a vízparti pihenés mellett ráadásul történelmi emlékek, hangulatos városkák vagy éppen pezsgő éjszakai klubok várnak!

Európa 6 legszebb tengerpartja

(kép forrása: pixabay)

A kissé száraz, változékony klímájú Magyarországról nézve a tengerpart mindig távoli, egzotikus tájakat idéz fel a képzeletünkben, pedig nem kell feltétlenül olyan messzire utaznunk egy kis fürdőzésért. A francia Riviéra, az Adria partjai, a mediterrán térség vagy éppen Görögország, utazás szempontjából pont olyan idilli lehet, mint a Karib-térség legszebb szigetei. Összegyűjtöttünk egy kisebb válogatást a mesés partszakaszokból, hogy megkönnyítsük a tervezgetést és a választást.

  • Cannes, Franciaország: Rögtön magasra tesszük a lécet, hiszen a Földközi-tenger egyik legelegánsabb partszakaszát lehetetlen kihagyni a felsorolásból! A luxus rajongói imádni fogják a filmfesztiváljáról híres városkát, de a többieket is lenyűgözik az elegáns szállodák, az exkluzív butikok és nem utolsósorban a mediterrán környezet szépsége, kellemes klímája. A szűk utcácskák romantikus éttermeiben a francia konyha legjobb fogásait kínálják, és a lényeg: a Côte d'Azur varázslatosan kék tengerpartjában lubickolni semmihez sem fogható élmény. Cannes legegyszerűbben a nizzai repülőtérről átutazva megközelíthető, de autóval sem lehetetlen vállalkozás az utazás, bár kissé hosszadalmas.

 tipp!

Bár nem éppen olcsó mulatság, de ha teheted, nevezz be egy hajókirándulásra vagy bérelj egy napra vitorlást, mert a francia Riviéra szépségében a luxus jachtok között hajókázva gyönyörködni semmihez sem fogható élmény!

  • Rovinj, Horvátország: Összeállításunk legközelebbi úticélja autóval is pár óra alatt megközelíthető! Az Isztriai-félszigeten található városka a legendásan kristálytiszta horvát tengerpart egyik ékessége, ahol a lágy hullámok mellett a város kulturális és történelmi gazdagságában is elmerülhetünk. Az óváros hangulatát a dombról lefutó zegzugos, sikátorszerű utak és a letűnt korok építészete teszi feledhetetlenné. Központi eleme a város védőszentjéről elnevezett Szent Eufémia-templom, melynek első változatát a VIII. században emelték, a mai változat pedig az 1736-os renoválás után született. A köré szerveződött városrészben még számtalan gótikus, reneszánsz és barokk stílusú építészeti műremek épült, így tényleg érdemes egy kis séta erejéig felkelni a strandi nyugágyból. A víz szerelmesei viszont semmiképp se felejtsék el az úszócipőt bepakolni a bőröndbe, mert a partok szinte mindenhol sziklásak/kövesek, és a tengeri sünök is okozhatnak sérülést.
  • Cagliari, Olaszország: Szardínia szigetének fővárosa Rómához hasonlóan hét dombra épült, és az Angyalok öblében (Golfo degli Angeli) található. Ebből már könnyű elképzelni, hogy csodálatos látványból és lélegzetelállító panorámából nem szenvedünk majd hiányt: a Castello domb tetejéről letekintve az egész öböl belátható. A tengerpart pedig egyszerűen mesés: a víz azúr árnyalatokban játszik, a part pedig az egzotikus szigeteket idézően fehér homokos. Emellett történelmi emlékek tekintetében sem fogunk unatkozni, hiszen már az ókorban is élénk kereskedelem és fejlett civilizáció jellemezte a várost: az amfiteátrum és a helyi székesegyház mellett a Szardínai Régészeti Múzeum gondoskodik arról, hogy a tengerparti és gasztronómiai élmények mellett a kultúra se szoruljon háttérbe.

 tipp!

A szárd gasztronómia számos kulináris élvezetet kínál, amit vétek lenne kihagyni az utazás során. A szardíniai articsóka világhírű, de a pecorino sajtot is nagy tisztelet övezi a szigeten. És még nem is említettük Itália legjobb borait, melyek közül a testes Cannonau-t és a fehér Vermentinót mindenképp meg kell kóstolni!

  • Kukunariesz, Görögország: A település a Szporádok szigetcsoport Szkíathosz nevű szigetének, sőt, egyesek szerint Európa legszebb strandjával rendelkezik. Ismerősen hangzik? Nem véletlenül örvend töretlen népszerűségnek a turisták körében! A csodálatos, fenyőkkel övezett partszakasz nem csak a családi fürdőzésre alkalmas, de igazi paradicsom a búvárkodás szerelmeseinek is. Szkíathosz vonzó tulajdonságai közül az egyik legpraktikusabb, hogy repterének köszönhetően számos európai járattal könnyen és gyorsan megközelíthető, Athénból például naponta több járat is indul a szigetre.
  • Benidorm, Costa Blanca: Spanyolország talán legcsodálatosabb partszakasza, a Costa Blanca magában hordozza a Costa Brava sziklás partjainak romantikáját és a Costa del Sol homokos fövenyeinek szépségét is. A térség legkedveltebb üdülőhelye Benidorm, mely 5 km hosszú partszakasza és pezsgő éjszakai élete miatt kedvelt a turisták körében. A partmenti sétány magas toronyházainak kávézóiból és éttermeiből gyönyörű panoráma nyílik az egész öbölre, így a délutáni Sangriát ezek valamelyikében javasoljuk elfogyasztani.
  • Benagil, Portugália: Prai de Benagil zegzugos tengerpartja nem éppen egy tipikus turistaparadicsom. A part picike, homokos, de az igazi szépség a kis barlangokban bújik meg, melyek mind úszva, mind hajóval megközelíthetőek. Ha másért nem is, ezért érdemes lehet beszerezni egy vízálló akciókamerát, hogy a tengeri élővilágot és a barlangokba beragyogó napfényt megörökíthessük.

Európa 6 legszebb tengerpartja

(kép forrása: pixabay)

Megtaláltad az ideális helyszínt a nyaraláshoz? Akkor már csak a biztonságról kell gondoskodnod! Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás