Rómában, biztonságban

2018. március 08.
Csábítónak tűnik a majdnem mindig napos Olaszország a sokszor felhős Kelet-Európából nézve? A jó hír, hogy közelebb van, mint gondolnánk, hiszen egy fél nap alatt autóval is odaérhet az ember egyik fővárosból a másikba. Ebben a cikkben összegyűjtöttük mit, hol és hogyan érdemes csinálni a Colosseum, a Vatikán és a Capitolium otthonában. Irány Róma!

Rómában, biztonságban

(kép forrása: pixabay)

az európai kultúra ékköve

Európa fővárosai között megannyi gyönyörű és történelmileg fontos települést találunk, Róma azonban még ebből a mezőnyből is kiemelkedik. A feljegyzések szerint már időszámításunk előtt 500 évvel, az időszámítás kezdete utáni évszázadokat pedig végig dominálta a kontinensen a nevével fémjelzett birodalom. Ettől függetlenül Róma ma nem csupán egy megelevenedő történelemkönyv, hanem egyúttal a kultúra, a vallás, az építészet, a divat és a gasztronómia nagyvárosa is.

a klasszikusok

Az olasz fővárosban annyi csodaszép helyszín és épület található, hogy muszáj előzetesen kategorizálni és priorizálni Róma nevezetességeit, mielőtt elveszne az ember a bőség zavarában. Érdemes a Colosseummal, mint a város jelképével kezdeni. A körös épület a szintén ikonikus gladiátor események központja volt. Olyasmi volt ez a viadaloknak akkoriban, ami manapság a focinak a Wembley.

Nem messze tőle található a Forum Romanum, ami a város kereskedelmi központja volt. Nem túlzás azt állítani, hogy a mai pénzvilág, pénzügyi kultúra teljesen máshogy nézne ki, ha nincsen a Forum.

vallásállam

A katolikus egyház világszintű központja, a Vatikán úgy vált Róma egyik legfontosabb ismertetőjegyévé, hogy valójában egy külön államról van szó. Ez ugyanis a Föld legkisebb önálló állama, mely mindössze 0.44 négyzetkilométer nagy – azaz kisebb, mint a budapesti Városliget fele. Ehhez képest itt található a bolygó legnagyobb temploma, és itt vannak a művészettörténet leghíresebb festményei is. Elég sok tehát a „leg”, így Vatikánra egy fél napot mindenképp érdemes rászánni.

nyugodtabb helyszínek

A híres épületek persze egyet jelentenek a rengeteg turistával is. A frekventált helyek után természetes, hogy nyugodt, pihentetőbb célpontokat is meg szeretne látogatni az ember. Erre a Capitolium egyes utcái, illetve a Villa Borghese lehet a legalkalmasabb. Előbbi a város leghíresebb dombja, ami a mediterrán építészet javát hordozza magán; utóbbi pedig egy hatalmas kiterjedésű kert, ahol tavak, szökőkutak, szobrok, gyönyörű növényzet és paloták között lehet nagyon kellemes sétákat tenni.

kellékek

Reméljük rögtön kedvet is kaptál egy római vakációhoz! Viszont mielőtt beugranál az autóba, érdemes végig gondolni, mi mindenre lesz még szükséged a kikapcsolódáshoz. A nagy kereslet miatt a jó, és nem horribilisan drága szállások hamar betelnek, így érdemes jó előre lefoglalni őket. Hasonlóan fontos továbbá az utasbiztosítás is, hiszen a számunkra néha kaotikusnak tűnő közlekedésben megnő az esélye egy esetleges balesetnek. Legyen azonban szó előre tervezett vagy spontán utazásról, a K&H utasbiztosítással mindkét esetben biztonságban leszünk!

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás