5+1 bakancslistás téli kirándulóhely

síelést tervezel? biztosítsd be magad & használd kedvezményeinket!
2020. március 02.
Hűvös, tiszta levegő, napsütés, festői környezet. Ennyi épp elég ahhoz, hogy egy kicsit kiszakadjunk a megszokott hétköznapok szürke valóságából. Ha már unalmas a négy fal között ülni, de a megszokott szállodai wellness hétvégék helyett valami izgalmasabb úti célra vágyunk, akkor ezeket az európai kirándulóhelyeket érdemes célba vennünk!

5+1 bakancslistás téli kirándulóhely

(a kép forrása: pixabay)

1. Zakopane – Lengyelország kis ékszerdoboza

Ez a kedves, meseszerű városka a Magas-Tátrában terül el, Lengyelország legfelkapottabb téli központja, a síelők és túrázni vágyók egyik kedvenc helye, ahová évente nagyjából hárommillió ember látogat el. Különleges hangulatát főként egyedi, fafaragásos, díszes házikóinak, romantikus lovasszánjainak, kiváló éttermeinek és a várost körülölelő magas hegyeknek köszönheti. Aki szereti a friss levegőt, nem utasítja el a finom sajtokat, kolbászokat és a jó söröket, ráadásul még kirándulni is szeret a havas tájakon, az imádni fogja!

2. alpesi panorámaút Ausztriában

A csodaszép óriás, a Großglockner Ausztria legmagasabb hegye a maga 3798 méteres magasságával. Ez a monumentális hegy számtalan élményt és lehetőséget tartogat, a műemlékvédelemnek örvendő alpesi panorámaútjának köszönhetően, mely több mint 80 évvel ezelőtt épült meg, azóta pedig az Alpok egyik legkedveltebb látnivalójává vált. Nagy előnye, hogy a 2369 méter magas Ferenc József-magaslatra gond nélkül eljuthatunk akár autóval is, ráadásul már útközben gyönyörködhetünk az elénk táruló látványban. A magaslatról gyalogosan megnézhetjük egy kellemes séta alkalmával a Keleti Alpok leghosszabb gleccserét, de betérhetünk izgalmas kiállításokra is, ha kedveljük a kulturális programokat.

3. színes, hófödte kavalkád Luxemburgban

Színes házak, izgalmas formák, macskakő, hófödte hegytetők. Ezek jellemzik a mesés Luxembourg kanyargós utcáit a téli időszakban. Ez még nem minden, hiszen a látvány mellett isteni csokoládékkal és exkluzív minőségű borokkal csábítják a helyiek a látogatókat. A tél hideg, ugyanakkor nagyrészt száraz fagyokra számíthatunk, viszonylag kevés a ködös, esős napok száma. A fővárost mindössze 600 ezer ember lakja és kis területének köszönhetően a híres látnivalók és nevezetességek is viszonylag közel vannak egymáshoz. Rendkívül hangulatos kirándulóhely, hiszen több szinten fekszik, parkok és erdők veszik közre, melyek az óvárossal együtt az UNESCO világörökség részét képezik. Kis méretének köszönhetően akár egy nap alatt is kényelmesen bejárhatjuk.

4. Hallstatt: a romantika kedvelőinek

A legtöbben, akik jártak már Hallstattban, téli mesevilágként emlegetik és varázslatos élményekről, különleges hangulatról számolnak be (az idelátogató tömegek ellenére is). A városka a téli időszakban a legbűbájosabb, amikor kövér pelyhekben hull a hó és egy romantikus házikóból szemlélhetjük a tájat a tó partjáról. Érdemes kihasználni az esti órákat, ha felfedezőútra indulnánk: ilyenkor a turisták nagyobb százaléka éttermekben ül, így megnézhetjük a város egy nyugodtabb arcát is.

5. Misurina-tó – az olaszok büszkesége, asztmások Mekkája

Ha egy Hallstatthoz hasonlóan lenyűgöző, festői környezetre vágyunk, de nem bírjuk a tömeget, akkor a Missurina-tó lesz a tökéletes választás. Családoknak kifejezetten ideális, mivel rendkívül nyugodt és különleges mikroklímájának köszönhetően jót tesz a légúti betegségekben szenvedőknek. Számtalan túraútvonala mellett kedvez a síelés és korcsolyázás szerelmeseinek is és a tó jegén minden télen izgalmas lovaspóló-bajnokságokat is rendeznek. Fontos azonban, hogy időben foglaljunk szállást, hiszen a tó partján összesen nagyjából 10 szálloda helyezkedik el.

+1 Szlovénia zöld szíve, Bled

A kedves kis alpesi tó és a közepén elterülő sziget Európa egyik leghíresebb és legcsodásabb látnivalójává vált az utóbbi években. Nagy előnye a számunkra, hogy az ország nyugati részéből 3–4, de a keleti országrészből is 6–8 óra alatt elérhető. Jó választás azoknak, akik az aktív kikapcsolódási formákat kedvelik, ugyanis nemcsak a tavat járhatjuk körbe, de egy középkori vár, a sziget és szép templomok várják, hogy felfedezzük őket. A tó körül egy 6 km hosszú panoráma sétaút is található, így minden oldalról megcsodálhatjuk ezt a különleges természeti látványosságot.

Legyen szó akár csak pár napos külföldi kirándulásról, akkor se feledkezz meg az utasbiztosításról, hiszen a baj bármikor megtörténhet! Válaszd az online megköthető, naponta már 287 forinttól elérhető K&H utasbiztosítást és élvezd gondtalanul a téli kirándulás varázslatos élményeit! Sőt, most akár 50 000 forint értékű Hervis utalványt is nyerhetsz!

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás