az utószezon az új főszezon? hova utazzunk ősszel?

2019. augusztus 14.
Szeptember elejével beköszönt az utószezon: jóval kevesebb turista, lényegesen alacsonyabb árak és olcsóbb szállások. A tengerek és a tavak viszont még egész melegek, és enyhül a pokoli hőség is. Most mutatunk néhány úticélt, amely ugyanakkora élményt nyújt az utazóknak nyáron és kora ősszel egyaránt!

az utószezon az új főszezon? hova utazzunk ősszel?

1. Dubrovnik, Horvátország

Dubrovnik gyönyörű tengerpartja az Adria mentén ősszel (és egyébként is) az egyik legmegfizethetőbb európai tengerpartok egyike. Horvátország azért is ésszerű választás lehet az utószezonban, mert szeptemberben még jó az idő, cserébe jelentősen kisebb lesz a tömeg. Ráadásul a strandoláson túl itt hegyi túrákon is részt vehetünk, gyönyörködve a csodaszép, meredek sziklafalakkal szegélyezett öblökben.

2. Piemont, Olaszország

Az ősz, elsősorban az október az olasz gasztronómia legizgalmasabb időszaka. Itália-szerte ilyenkor egymást érik a különböző gomba-, szarvasgomba-, gesztenye-, csokoládé-, bor- (mivel ez egyben a szüret ideje) és egyéb fesztiválok. Azon túl, hogy Piemontban ősszel is csodálatos a táj, különösen fantasztikus a helyi borkultúra. Északnyugati régiójában már megtaláljuk az Alpok lejtőit, több száz túraútvonal vezet fel bennünket a szemkápráztató hegycsúcsokra, melyek az enyhébb klímában sokkal kellemesebbek. A régió gazdag kulturális örökségéről nem is beszélve.

3. Aragónia, Spanyolország

Aragónia az egyik legjobb választás lehet a hegycsúcsok szerelmeseinek. Itt még ősszel is élhető hőmérsékletben hódíthatjuk meg az aragóniai Pireneusok vad magasságait, talán a hegység legszebb spanyol szakaszán. Továbbá Aragónia ad otthont az Ordesa és a Monte Perdido Nemzeti Parknak, melyek többek között lenyűgöző színeikről, káprázatosan gazdag vadvilágukról és lépcsőzetes vízeséseikről híresek.

4. Prága, Csehország

Akárcsak a többi frekventált turistacélpont, ősszel némileg Prága is kiürül, pedig a cseh fővárosba ilyenkor is érdemes ellátogatni. A fények sajátos romantikus hangulatot kölcsönöznek az óvárosnak, miközben már jóval kisebb tömegben élvezhetjük a különleges cseh sör- és gasztrokultúrát. A várból Prága vörös háztetőire szemet gyönyörködtető a kilátás, a Károly-hídon pedig kellemes sétát téve csodálhatjuk meg a művészek alkotásait.

5. Lugano, Svájc

A gyönyörű Lugano városa Svájc déli részén helyezkedik el, a Lugano-tó partján, az Alpoktól délre fekvő impozáns hegyek árnyékában. Feledhetetlen úticél az év bármelyik szakaszában, de ha október első hétvégéjén látogatunk  el a városba, részt vehetünk a híres helyi borfesztiválon is!

6. Bajorország, Németország

Ha minden idők legszebb őszi árnyalataival és fényeivel szeretnénk találkozni, nincs is jobb választás Bajorországnál. Igazi mesevilágban találhatjuk magunkat a helyi kastélyokban és templomokban járva. És persze ne feledkezzünk meg az ősz másik fontos német úticéljáról, a müncheni Oktoberfestről sem!

7. Torres del Paine, Chile

Ha igazi kalandra vágyunk az utószezonban, látogassunk el a földgolyó egyik legkülönösebb, „holdbéli” tájára, Patagóniába. Patagóniában a Föld legősibb erdői és végtelen pampái, továbbá kontinentális jégmezőről leomló óriási gleccserek, bővizű tavak és folyók között utazhatunk.

Akár utószezon, akár főszezon, a biztonság most sem lehet választás kérdése! Válaszd a K&H online megköthető utasbiztosításait és nyerj akár egy Samsung Galaxy S10 okostelefont! Siess, mert a nyereményjátékban az idei év szeptember 30-ig kötött utasbiztosítások szerződői vehetnek részt!

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás