5 alkalmazás téli sportokhoz

2015. február 20.
A mobil készülékekre alkalmazásokat fejlesztő cégek egyik kedvenc szlogenje szerint ma már mindenre van külön applikáció. Nos, akkor nézzük meg, mit kínál nekünk kifejezetten téli sportokhoz a Google Play és az Apple AppStore.
készüljünk fel!

készüljünk fel!

Mielőtt belevágunk a síelésbe, mindenképpen célszerű formába hozni az izmainkat. Egyrészt egy kis edzéssorozattal még az utazás előtt, másrészt bemelegítéssel a pályán, a lecsúszást megelőzően. Ehhez kínál segítséget a 12 Min Pre Ski Workout Trainer elnevezésű alkalmazás, amely Android rendszerű telefonokra érhető el. A 12 percesre tervezett tréning 3 részből áll és a bemelegítés után elsősorban olyan izmokat mozgat meg, amelyek a síeléshez szükségesek, továbbá erősíti a hasizmot és a hát alsó részét, amelyek az egyensúly megtartásában segítenek.

pályák, hóhelyzet, időjárás

pályák, hóhelyzet, időjárás

Ha készen állunk az útra, már csak ki kéne választani, hová menjünk. Ehhez viszont nem árt egy pályalista, mindenféle hasznos információkkal kiegészítve.

A Ski TrailMaps több mint ezer sípálya térképet tartalmaz a világ különböző tájairól, köztük például 14 európai országból. A kiválasztott térkép letöltődik a készülékünkre, így akkor is rendelkezésünkre áll a hegyen, ha nincs internet vagy térerő. Ha viszont elérjük a világhálót, akkor még aktuális időjárás- és hójelentéshez, illetve webkamerákhoz is hozzáférhetünk. Az ingyenesen kipróbálható applikáció csak Androidra érhető el.

Ski and Snow Report

Hasonlóan jó megoldást kínál a Ski and Snow Report, amelyben akár figyelmeztetéseket is kérhetünk az egyes, kedvencnek jelölt sípályák időjárásával, vagy hójelentéseivel kapcsolatban. Az alkalmazás azt is megmondja, mennyi a hó a hegy tetején és alján, illetve ötnapos előrejelzést is ad. Ráadásul egyaránt letölthető Androidra és iOS-re is.

Ski Track

rögzítsük a teljesítményt!

Ma már számos applikáció létezik, amivel különféle sportteljesítményeinket mérhetjük, a futástól kezdve a kerékpározásig. Nincs ez másképp a síeléssel sem.

A Ski Tracks programmal csak megnyomjuk a „record” gombot, zsebre vágjuk a készüléket, és már indulhatunk is. Akkumulátor kímélő üzemmódjának köszönhetően akár 20 órán át képes a rögzítésre. Ráadásul ehhez mobilkapcsolatra sincs szüksége. Telefonhívás vagy SMS érkezése miatt nem kell megszakítanunk a program futását. Az applikáció számos statisztikát és grafikont készít a lecsúszásunkról, amit aztán megoszthatunk a Facebookon vagy a Google Earthben. A térképeknél pedig többféle üzemmód között válthatunk, a domborzatitól a műholdason át a hibridig. A pályánk egyes pontjaihoz fényképeket is társíthatunk. Az alkalmazást Android és iOS készülék tulajdonosok is használhatják.

Trace Snow - Ski + Snowboard Tracker

A Trace Snow - Ski + Snowboard Tracker hasonló szolgáltatásokat nyújtó program. A korábban AlpineReplay névre hallgató applikációt a Men's Health magazin a legjobb sí- és snowboard teljesítménymérő alkalmazásnak választotta. Többek között méri a sebességünket, a távolságot, magasságot, az elégetett kalóriát és sok minden mást. Azt is rögzíti, mely sílifteket használtuk már és mennyi időt töltöttünk rajtuk. Akár regisztrálhatunk is az alkalmazás honlapján, így egész szezonon keresztül nyomon követhetjük vagy megoszthatjuk a teljesítményünket. Az app Androidra és iOS-re is letölthető.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás