adventi programok Bécsben

2017. december 07.
Csak állsz a reptéri futószalag mellett, és figyeled, ahogyan az utolsó csomag is lecsúszik a rámpán, de csalódottan veszed tudomásul, hogy a Te bőröndöd még mindig nincs a kezedben. Az elsők között érkeztél, a pozíciód is jó volt, biztosan nem vitte el más… Elveszett… Még szerencse, hogy az utasbiztosításod a poggyászodra is kiterjed!

adventi programok Bécsben

(kép forrása: pixabay)

Vásárok

A legnagyobb vásár minden évben a Városháza előtt felállított Bécsi Adventi Varázslat, amelynek meseszerű díszletei több millió látogatót csalogatnak Ausztria fővárosába. Emellett még közel húsz adventi vásár és karácsonyi falu nyitja meg kapuit Bécsben. A mesevilágtól a modern vásárig számtalan téma közül választhatsz.

A Christkindlmarkt Bécs elsőszámú családi vására. Jézuska-műhely, Jézuska-expressz, Mennyei Postahivatal és jászolkiállítás várja a gyerekeket, a szülőket pedig 144 stand gasztronómiával és kézműves termékekkel. Különös atmoszférája van a spittelbergi karácsonyi vásárnak: a macskaköves utcácskákban több mint száz kereskedő ajánlja kézműves kerámiáit és ékszereit.

Bécs hajdani kórházának parkjában egy tradicionális karácsonyi falu várja az érdeklődőket jégpályával, 50 standdal, élő jászollal, körhintával, karácsonyi vonattal, toronyzenészekkel, énekegyüttesekkel és kórusokkal. A Schönbrunni Kastély előtti vásárban osztrák és külföldi árusok kínálják a bádogjátékokat, nosztalgikus képeskönyveket, kerámiákat és kézzel hímzett terítőket az 1880-as évek stílusában.

Panoptikum

A bécsi óriáskerék mellett található Madame Tussauds viaszbábú-kiállítása, amely több millió látogató vágyát elégíti ki azzal, hogy az itt felbukkanó sztárokkal bárki gond nélkül szelfizhet kedvére.

Napóleon vagy Mária Terézia? Angelina Jollie vagy Brad Pitt? Barack Obama vagy Angela Merkel? Mindenki csak neked pózol, hogy az ismerőseid irigykedhessenek!

Práter

Bécs egyik jelképe a nosztalgikus vidámpark, amelyben a már említett óriáskerék mellett számtalan egyéb látványosság és játék várja a kisebbeket és a nagyobbakat. Körhinták, szellem- és hullámvasutak; mellettük pedig finom ételek: disznócsülök és lángos.

Nyalánkságok piaca

Bécs legnagyobb belvárosi piacán, a Naschmarkton szinte minden beszerezhető: gyümölcsök és zöldségek, húsok és hal, kenyér és különböző sajtok, perzsa kaviár, japán sushi, osztriga, keleti fűszerek. A széles választék mellett rengeteg étterem is található itt: török ízek, Michelin-csillagos étterem, de még kolbászos is helyet kap. Némelyikük 1916 óta folyamatosan működik!

adventi programok Bécsben

(kép forrása: pixabay)

Csokoládégyár

Ha Bécs és advent, akkor csokoládégyár! Az édes falatoknak se gyerek, se felnőtt nem képes ellenállni. Ráadásul a gyár látogatása során rengeteg érdekességet tudhatsz meg a finom édesség történetéről és készítéséről is.
A csokigyárban emellett egzotikus csemegék kóstolására is megvásárlására lehetőség van. A csokigyárat útközben, Budapest és Bécs között találjuk, de ezt a kis pihenőt senki sem fogja megbánni.

Ha több napot is eltöltenénk a látványosságok felfedezésével, városnézéssel, semmiképp ne feledkezzünk meg az utasbiztosításról. Egy ilyen kellemes utazást is elronthat, ha séta közben nem veszünk észre egy kiálló macskakövet, vagy egy jeges, havas foltot, és elesünk rajta. Egy bokaficam vagy egy törés ellátási költsége biztosítás nélkül pedig a mi pénztárcánkat terheli.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás