kárbejelentés okosan

2016. október 11.
Mindenre odafigyeltünk, mégis megtörtént a baj? Akármennyire is igyekszünk, néha sajnos elkerülhetetlen egy-egy káreset. Még a legrutinosabb utazóval is előfordulhat, hogy ellopják vagy elveszik a csomagja, lerobban az autó a sztrádán, vagy éppen otthon ér minket kellemetlen meglepetés egy nagyobb eső után.

kárbejelentés okosan

Akármennyire is óvatosak vagyunk, bizonyos károkat a legnagyobb körültekintés ellenére sem tudunk elkerülni. A biztosítások ilyenkor rengeteg kellemetlen pillanattól és néha több százezres költségtől kímélhetnek meg minket. Ha bekövetkezett a kár az ingatlanunkban vagy ingóságainkban, akkor pedig fontos szerep jut a körültekintő dokumentálásnak. Érdemes fényképeket készíteni a pusztításról, illetve megtartani a károsodott vagyontárgyakat.

Káreset esetén szintén sokat segít, ha könnyen és gyorsan be tudjuk jelenteni a kárt, hogy minél előbb elkezdődhessen a helyreállítás. A K&H megújult online biztosítási kárbejelentő alkalmazásával egyszerűen és kényelmesen, néhány lépésben rögzíthetjük és bejelenthetjük káreseményét, bejelentéséről pedig automatikus visszajelzést is kapunk e-mailben.

kárbejelentés okosan

mit tud az online kárbejelentő?

Az online kárbejelentő segítségével gépjármű felelősségi kár, cascokár, lakáskár, vagyoni kár, személyi sérüléses kár, utasbiztosításos kár esetén tudunk pár kattintással és adat megadásával online ügyet intézni.

Az online rendszer:

  • azonosítja az ügyfelet
  • megmutatja a szerződés fedezeteit
  • figyelmeztet a fedezet hiányának lehetőségére
  • megakadályozza a hiányos, téves kárbejelentést
  • hibaüzenetekkel segíti a helyes kitöltést
  • előrögzíti a kárügyet a rendszerbe
  • visszaigazoló e-mailt küld.

népszerűek az okos megoldások

A Capgemini a várható biztosítási trendeket bemutató tanulmánya szerint egyre inkább szüksége van egy olyan felmérési folyamatra, ami meggyorsíthatja a kártalanítás folyamatát, és pontos, egységes adatokat ad. A tanulmány szerint egyre több biztosítótársaság használ majd digitális képeket és légi felvételeket a káresemény a hatásának felmérésére, így a digitális kárbejelentéssel pedig nemcsak a bejelentés folyamatának ideje csökkenthet, de a kártalanítás is lényegesen gyorsabb lehet.

Válaszd ingatlanodhoz a K&H lakásbiztosítását, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H lakásbiztosítás