családi nyaralás autóval? így készülj fel az utazásra!

2019. május 28.
Idén autóval vágtok neki a nagyvilágnak? Készülj fel velünk a nagy kalandra! Garantáljuk, hogy praktikus és unaloműző tippjeinket követve gondtalanul és gyorsan „elröppen” majd az utazással töltött idő!

családi nyaralás autóval? így készülj fel az utazásra!

legyen minden feltöltve!

Valószínűleg senkit nem ér meglepetésként, hogy az autóban a család jelentős része a kütyükkel üti el az időt: navigáció az okostelefonon, rajzfilmek a tableten, izgalmas játékok és persze a közösségi oldalak ma már szinte kötelező kellékei az unaloműzésnek. Éppen ezért fontos, hogy gondoskodjunk előre a kütyük feltöltéséről, és ha biztosra akarunk menni, akkor egy powerbank sem árt a kesztyűtartóba, végszükség esetére.

playlist

Nincs hosszabb autózás közös zenehallgatás nélkül! Ám egy hosszú út során a rádió adása könnyen szakadozhat, vagy jó időre meg is szűnhet. Ha pedig csak apu kedvenc cd-je van kéznél, abból könnyen lehet lázadás már az első néhány dal után. Inkább gondoskodjunk néhány közösen összeállított válogatás cd-ről, vagy vigyünk egy bluetooth hangszórót, melynek használatakor a zenét játszhatjuk okostelefonról is – indulhat a kívánságműsor!

mindenkinek jár egy könyv

Néhány nappal az utazás előtt kérjünk meg mindenkit, hogy válasszon ki egy könyvet, amit szívesen elolvasna – és persze szerezzük is be azokat! Bár a tinik várhatóan inkább a kütyüket fogják előnyben értesíteni, ám ha megszakad az internet szolgáltatás, jobb híján azért megteszi majd a könyv is. Aztán ki tudja, az utazás végére még az is megtörténhet, hogy olvasni szerető gyerekekkel térünk haza…

készüljünk játékokkal

Persze törekedjünk arra is, hogy a család egymással is beszélgessen! Készüljünk előre egyszerű játékokkal: ez lehet akár barkóba arról, hogy mit látott valaki az úton, lehet szólánc, de izgalmas az is, ha közösen találunk ki egy történetet úgy, hogy valaki mond egy mondatot, majd minden utas hozzáfűz egy újabbat.

csokit vagy csalunk

A kilométereket szelve hamar megéhezik a család, a fő étkezések között is. Ha nem szeretnénk borsos áron a benzinkutak nasi kínálatából bevásárolni, akkor vigyünk magunkkal egy kisebb hűtőtáskát, friss vízzel, gyümölccsel, esetleg egy kis házi pitével, jegesteával megpakolva. Ha pedig a család minden tagjának egy-egy kedvence is bekerül meglepetésként a csomagba, garantált a jó hangulatú utazás! 

párna és alvómaszk

Ha elfogy a nasi, ha lemerül a telefon, ha unalmassá vált a könyv... jöhet a délutáni szunyókálás! Autóülésen aludni viszont nem a komfort magas foka, így törekedjünk arra, hogy a körülményekhez képest kényelmesebbé tegyük a pihenést. Erre a legjobb megoldás, ha pakolunk néhány nyakpárnát, alvómaszkot és füldugót is a táskánkba, amikkel mindenki álma nyugodtabb lehet.

készüljünk fel előre a megállókra

Egy hosszú út során előbb-utóbb meg kell állnunk pihenni. Ezért hasznos, ha előre tájékozódunk arról, hol lesznek útközben benzinkutak, pihenők, kisebb éttermek vagy kávézók. Persze mindez útközben is könnyen kimatekozható egy okostelefon segítségével, de jobb biztosra menni, hogy az indulás után inkább a pihenésre koncentrálhassunk.

toalettpapír

És ha már a megállóknál tartunk... Készüljünk fel elegendő higiéniai termékkel (WC-papír, zsebkendő, kézfertőtlenítő) a „technikai szünetekre” is. Így nem érhet minket kellemetlen meglepetés!

gyógyszerkészlet

Bármikor jöhet egy kellemetlen fejfájás, kitörhet rajtunk az allergia vagy kialakulhat émelygés a hosszú zötykölődés miatt. Ezekben az esetekben óriási segítségünkre lehet egy kistáska, tele ezekre a problémákra enyhülést nyújtó gyógyszerekkel. Tárazzunk be – és örüljünk, ha mégsem kell elővenni a „mentőcsomagot”.

És a legfontosabb, amire mindenképpen gondolnunk kell: a biztonság! A nagy út előtt gondoskodjunk minden családtag utazásbiztosításáról és persze az autónkról is. Hiszen jobb félni, mint megijedni. 

Kattints és tudj meg többet az akár autóban is, online megköthető K&H utasbiztosításokról és a K&H casco biztosításról, amit most éves díjfizetés választása esetén 10% kedvezménnyel igényelhetsz!

Válaszd autódhoz a K&H gépjárműbiztosításait, amiket kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H kötelező biztosítás K&H casco biztosítás