mobilos alkalmazások autósoknak

2016. május 06.
A számtalan mobiltelefonra letölthető alkalmazás segítségével számon tarthatjuk a költségeinket, a futással megtett kilométereket, a sporttal elégetett kalóriákat.

mobilos alkalmazások autósoknak

parkolás

Szinten minden autóssal előfordult már, hogy sokáig körözött azért, hogy parkolóhelyet találjon, majd a parkolóautomata-keresgéléssel pocsékolta tovább az idejét. Ezt a folyamatot rövidíthetjük le az online díjfizetéssel. Ma már sok alkalmazáson keresztül kényelmesen fizethetünk a parkolásért, többek között az országos rendszert működtető Nemzeti Mobilfizetési Zrt. appjával is, amely egyúttal arra is alkalmas, hogy sztrádamatricát vásároljunk.

car locator

Ha már a parkolásnál tartunk, az is előfordult már sok autóssal, hogy egyszerűen nem emlékezett arra, hogy pontosan hol is állt meg az autóval. Nekik segít a Car Locator alkalmazás, amely megmutatja, hol található az autó. 

térkép

Az okostelefon-alkalmazások között sokféle térképes appot találunk. Az egyik legkézenfekvőbb és legnépszerűbb ezek közül a Google alkalmazása. Ez egyébként sok okostelefonon eleve rajta van, így letölteni sem kell, de használni mindenképp érdemes. Többek között útvonalat terveztetünk vele, navigál, megmutatja a közelben lévő éttermeket, és figyelmeztet a forgalmi változásokra is. 

csak lassan!

Sokakkal előfordul, hogy észre sem veszik, de a megengedett sebességnél többel haladnak. Ha el szeretnék kerülni a büntetéseket és a baleseteket, jó szolgálatot tehet a DigiHUD Speedometer, ami egy digitális sebességmérő. Az alkalmazás letöltése után a készüléket a szélvédő alá kell helyeznünk, így a telefon egyfajta head-up displayként működik, és a szélvédőre vetíti ki a sebességet. Így nem kell a műszerfalra pillantgatni, hogy lássuk mennyivel megy az autó.

segítség külföldön

Az Európai Bizottság hiánypótló appot készített egy adott tagországból másik országba utazó autósoknak. Az alkalmazás megmutatja például, hogy mennyivel lehet menni a spanyolországi sztrádákon, kell-e a kerékpárosoknak bukósisak Szlovákiában, kötelező-e hólánc vagy lehet-e alkoholt inni vezetés előtt Ausztriában. Emellett még egy sor közlekedési szabályokkal kapcsolatos kérdésre választ ad az applikáció, amelynek segítségével elkerülhetjük a bírságokat.

autóvadász

A Totalcar internetes autós lap szerint szintén hasznos alkalmazás az Autóvadász. Az alkalmazás frissülő adatbázisban keresi, és a beírt rendszám alapján azonosítja a lopott autókat. Ez jól jöhet autóvásárlásnál, de, ha látunk egy hónapok óta egy helyben álló autót, akkor is érdemes egy ellenőrzést végezni, a tulajdonos biztos örülni fog, ha tényleg lopott járműről van szó.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás