6 extra az autódban a kényelem és a biztonság jegyében

2019. február 27.
Hozd ki a maximumot az autódból és válassz hozzá olyan felszereltséget, ami teljesen új szintre emeli a volán mögött töltött időt! Összegyűjtöttünk 6 autós extrát a kényelem és a biztonság jegyében, amihez nem lesz nehéz pillanatok alatt hozzászokni!

6 extra az autódban a kényelem és a biztonság jegyében

(a kép forrása: pixabay)

1. memória-csomag

Ugye milyen fantasztikus érzés, amikor sikerül megtalálni azt az ülés-, kormány- és visszapillantó-tükör pozíciót, ami ideális a vezetés során? Ha az autót többen is használjátok, és nem szeretnétek minden egyes alkalommal azzal tölteni az időt elindulás előtt, hogy beállítsátok az első ülések, a kormány és a külső visszapillantó helyzetét, akkor ezt az extra felszereltséget imádni fogjátok! A memória-csomag ugyanis lehetővé teszi, hogy a beállításokat lementsük, majd egy kód beírásával vagy egy gomb megnyomásával előhívjuk a személyre szabott pozíciókat.

2. kényelmes telefonhasználat

Nincs többé otthon felejtett, vagy megtört telefonkábel! A vezeték nélküli töltés lehetősége minden kétséget kizáróan az egyik leghasznosabb funkció, amit extraként kérhetünk. A vezeték nélküli töltők önállóan is megvásárolhatóak, de számos új modellbe már kérhető beépített, Qi-tanusítványú vezeték nélküli töltő, melynek használata közben elegendő az erre a célra kialakított kis fakkba bele helyezni a készüléket, ami így automatikusan töltődik. Ehhez olyan mobiltelefonra is szükségünk van, mely képes Qi töltésre, így a választás előtt érdemes utánanézni saját készülékünk paramétereinek!

3. tempomat

Hosszabb belföldi, illetve külföldi utak esetén megfizetethetetlen előny a tempomat, más néven sebességrögzítő. Ha gyakran és huzamosabb időt töltünk autópályán, ahol a sebességünket hosszabb szakaszokon sem kell változtatnunk, akkor a tempomattal gyakorlatilag egyetlen gombnyomással rögzíthető a pillanatnyi sebességünk, amit anélkül is tart az autó, hogy folyamatosan nyomnánk a gázt. Ennek köszönhetően lehetőségünk van pihentetni a lábunkat, egyenletesen haladhatunk. Fékezés hatására szétkapcsol, így nem kell keresgélnünk a gombot, ha hirtelen lassítani szeretnénk. A tempomatnak létezik egy fejlettebb változata, az adaptív tempomat, ami figyeli az előttünk lévő jármű és a mienk közötti távolságot, és szükség esetén automatikusan lassít.

4. parkolás könnyedén SUV-val is!

A városi terepjárót vezető sofőrök életében az egyik legnagyobb kihívás a megfelelő méretű parkolóhely megtalálása, vagy annak hiányában a „kicentizett” megállás. Ezt egyszerűsítheti a 360 fokos kamera rendszer, ahol az autó külső oldalára, több ponton felszerelt kamerák képeit a fedélzeti vezérlő kijelzőjén egy nagy látószögű, felülnézeti képként láthatjuk, így még a szűk helyekre is könnyűszerrel, navigáló személy segítsége nélkül beparkolhatunk! 

5. elindulást segítő rendszerek

Az emelkedőn elindulás nem mindig egyszerű, ahogyan leejtőn megállni sem a legkényelmesebb. A legújabb elindulást segítő rendszerek azonban már időkorlátozás nélkül rögzítik a járművet, ami segítségével megakadályozható az, hogy a kocsi elguruljon - bármilyen pozícióban is vagyunk.

6. holttérfigyelő és aktív sávtartó asszisztens

Ez a kombinált biztonsági extra felszereltség a kritikus, gyakran balesetté váló veszélyhelyzetek kezelésében lehet a segítségünkre. Könnyű belátni, hogy vezetés közben az egyik legnagyobb veszélyforrást a holttérben található járművek, gyalogosok jelentik, melyeknek észlelésében a holttérfigyelő rendszer nyújt támogatást akár fénnyel, akár hangjelzéssel, így téve biztonságosabbá a sávváltást vagy az előzést. Ezt egészíti ki a sávtartó asszisztens, mely képes érzékelni a nem szándékos sávváltást, melyre hangjelzéssel vagy kormányrezgéssel figyelmeztet, sőt, akár be is avatkozik, ha a helyzet úgy kívánja. Persze ez nem azt jelenti, hogy a hosszabb, sokszor unalmas autópályás közlekedéskor nem kell figyelmesen vezetnünk, de azért jól eső érzés, ha nem csak az „őrangyalaink” vigyáznak ránk utazás közben.

Az extra felszereltségű autó megfelelő biztosítást is kíván! Tudj meg többet casco biztosításunkról!

Válaszd autódhoz a K&H gépjárműbiztosításait, amiket kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H kötelező biztosítás K&H casco biztosítás

Külföldi utazás előtt pedig autód mellett gondoskodj családtagjaid és saját biztonságodról is, melynek egyik legegyszerűbb módja az online megköthető K&H utasbiztosítás.

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás