digitális vagy virtuális bankkártya: melyik, mit tud?

2021. április 21.
Bankkártyája manapság szinte mindenkinek van, de magát a plasztikkártyát egyre kevesebben veszik kézbe. De hogyan működik és hogyan használható vásárlásra a plasztikkártya helyett vagy mellett létező virtuális bankkártya? Mivel tud ehhez képest többet a digitalizált bankkártya? Ismerkedj meg cikkünkből a lehetőségekkel!

digitális vagy virtuális bankkártya: melyik, mit tud?

virtuális bankkártya – mit jelent ez?

A hagyományos értelemben vett virtuális bankkártyák (webkártyák vagy internetkártyák) a plasztikkártyákhoz hasonlóan bankszámlához kapcsolódnak és minden olyan adattal rendelkeznek, ami a „normál” bankkártyákon is megtalálható, hiszen ezek nélkül nem tudnál fizetni velük az interneten. De! Mivel ezek a kártyák fizikai formában nem, csak a virtuális térben léteznek, nincsen rajtuk mágnescsík, chip vagy aláírás, így nem tudsz POS-terminálnál fizetni velük vagy az ATM-ből pénzt felvenni. Egyetlen dologra használhatod őket: internetes vásárlásra.

digitalizált bankkártya vs. virtuális bankkártya

Az internetes vásárlás korai időszakában sokan azért választották a virtuális kártyákat a plasztikkártyájuk mellé kiegészítésként (a főszámla mellé alszámlaként), mert így csak akkora összeget tettek a virtuális kártyára, mely a vásárláshoz szükséges, a mindennapokban használt bankszámla adataikat pedig nem kellett online megadniuk, ezzel is próbálva kivédeni az internetes visszaéléseket.

Manapság azonban, az online bankkártyás vásárlás biztonságának növekedésével, erre már kevésbé van szükség. Az új, úgynevezett erős ügyfél-hitelesítés (SCA) 2021. január elsejétől életbe lépő törvényi változásai miatt pedig még kevésbé, ugyanis most már az internetes vásárlások jóváhagyásához a legtöbb banknál mobilbankon keresztüli hitelesítésre vagy internetes vásárlási jelszóra van szükség.

A mobilfizetés és az ehhez használható Apple Pay, Google Pay és különböző mobiltárca megoldások következtében pedig a virtuális bankkártyák mellett megjelentek a digitalizált bankkártyák is, amelyek egyszerre alkalmasak biztonságos online vásárlásra, okostelefonos fizetésre és fizikai használatra is.

mit tudnak a digitalizált bankkártyák?

A digitalizált bankkártyák gyakorlatik a hagyományos plasztikkártyák megfelelői a telefonunkba költöztetve. Előnyük:

  • alkalmasak mobilfizetésre, akár Android, akár iOS okostelefonokon
  • digitálisan, egyszerűen kezelhetőek
  • nem kell választani a fizikai és a virtuális bankkártya előnyei között!

A K&H-nál például minden bankszámlacsomag mellé automatikusan jár fizikai bankkártya is, amely bármikor digitalizálható a K&H mobilbank applikációban, így egyszerre élvezhetőek a plasztikkártyák és a digitalizált kártyák nyújtotta kényelmi funkciók. Sőt, új számlanyitás esetén azonnal lehetőség van a digitalizált bankkártyát fizetésre használni, már a fizikai bankkártya kézhez vétele előtt.

kártyabeállítások mobilról? simán!

Megtaláltad az álomkanapét, de túl alacsony a napi vásárlási limited? Elvesztetted a bankkártyádat, ezért le szeretnéd tiltani? Elfelejtetted a PIN-kódodat? A digitalizált K&H bankkártyákkal ezek egyike sem jelenthet gondot! Hiszen a K&H mobilbankon keresztül teljeskörűen, a nap bármely időszakában, bárhonan módosíthatod bankkártya-beállításaidat!

még egy tipp!

Ha szeretnéd még biztonságosabbá tenni az online vásárlást, akkor csak a legszükségesebb minimumra állítsd a napi limitedet vagy bankszámla csomagod mellé válaszd a K&H megtakarítási számlát, amire a mobilbankon keresztül bármikor, azonnal át- és vissza is utalhatsz pénzt a főszámládra. Itt akár megtakarítási célokat is beállíthatsz, így tudatosan növelheted a félretett pénzedet.

internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank, Google Pay, Apple Pay]
Betétikártya-szolgáltatás [K&H lakossági bankkártyák]
Hitelkártya-szolgáltatás [K&H hitelkártyák] THM: 26,2%
Betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön vagy külföldön
Készpénzfelvétel belföldön vagy külföldön
limitmódosítás
számlavezetés

 

Alig várod, hogy a K&H mobilbankon keresztül digitalizáld a bankkártyádat? Tudj meg többet és élvezd a mobilfizetés, valamint az innovatív bankkártya menedzsment funkciók előnyeit!

K&H mobilbank

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a K&H Bank Üzletszabályzata, az Ügyfélszerződés, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, a betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére, valamint a hitelkártya hirdetmény természetes személyek részére tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon. A K&H mobilbank leírását és feltételeit a K&H Bank elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános Szerződési Feltételei, az Üzletszabályzata és a Természetes személyes bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire, valamint pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetménye tartalmazza. Részletek a bankfiókokban és a kh.hu weboldalon. A K&H mobilbank teljes körű használatára a K&H e-bank felhasználói válhatnak jogosulttá. A Google Play a Google Inc. védjegye. Az App Store az Apple Inc. szolgáltatási védjegye.
Az online számlanyitás feltételeit az Elektronikus úton történő szerződéskötésre vonatkozó Általános Szerződési Feltételek tartalmazza. A termékek, szolgáltatások részletes leírását, feltételeit a vonatkozó ügyfélszerződés, a Lakossági bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékek Általános Szerződési Feltételei, a Betéti Bankkártya és Hitelkártya Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei, az Elektronikus Azonosítású Banki Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata és a Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetmény, valamint a K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon.