5 váratlan kiadás, amire nem gondolnál a baba érkezésével

2019. június 12.
Viszonylag egyértelmű, hogy a babakocsi, a pelenka vagy a cumi együtt jár a pici érkezésével, de most 5 olyan kiadást gyűjtöttünk össze, amire elsőre nem is gondolnánk – pedig nem ártana, a saját és gyermekünk kényelme érdekében!

(A cikk tartalma frissült: 2022.05.30-án)

babavárás váratlan kiadásai

1, fitneszlabda

Bizony, egy fitneszlabda az egyik leghasznosabb eszköz lehet egy kismamának! A szülés után óvatosan ajánlott a sportolás, ám sokaknak hiányzik a mozgás és még többek szeretnének minél előbb formába lendülni. A fitneszlabda tökéletes eszköz lehet arra, hogy a baba mellett, csendben mozoghassunk, de van egy másik remek funkciója is: remek babaaltató! Ha a kicsivel az ölünkben használjuk a labdát, a monoton, finom rugózás felér egy altatódallal.

2, hordozható pelenkázó táska

Nincs mese, egy idő után muszáj lesz a babával elhagyni otthonunkat és kimozdulni! Sokan ilyenkor teljes raktárkészlettel indulnak útnak: több csomag pelenka, óriási doboz hintőpor, egy egész csomag törlőrongy... Bár azzal semmi probléma nincs, ha ezekből van egy külön kis készletünk az autóban, egy egyszerű kiruccanáshoz vagy vendéglátogatáshoz mindez kicsit túlzás. Inkább szerezzünk be egy praktikus, hordozható pelenkázó táskát, melybe kényelmesen belerakhatunk minden szükséges kellékből néhány darabot, hogy ne kelljen a teljes csomagot cipelni. A pelenkázó táskákhoz legtöbbször jár egy kihajtogatható textil is, amire ráfektethetjük a kicsit a tisztába tételkor, így bárhol gyorsan úrrá lehetünk a kényes helyzeteken. Könnyű, hasznos, és a segítségével nem fogunk úgy kinézni, mint aki több hetes vakációra utazik.

3, játszószőnyeg

Nincs szebb dolog, mint kézben ringatni, simogatni a kicsit, de duzzadó bicepsz hiányában arra is fel kell készülnünk, hogy önállóan is elszórakoztassa magát. Erre tökéletesek lehetnek a földre kihajtható játszószőnyegek, ahol a pici háton vagy hason fekve játszhat a lelógó függőkkel, plüssökkel; illetve itt kezdheti el megtanulni az átfordulás, majd kúszás - mászás művészetét is. Ezek a játékok nem csak otthonra lehetnek hasznosak! A legtöbb könnyedén szállítható és összeszerelhető – próbáljunk ilyen modellt keresni – így elvihetjük a nagyihoz és a barátnőkhöz is, hogy a kávézás alatt mi nyugodtan beszélgessünk, a pici pedig a jól ismert környezetben játszhasson.

4, szárítógép

Egy kisbaba bizony sok-sok mosással töltött órával is megajándékoz minket. A ruhái, takarói, lepedői gyakran lesznek piszkosak, de ne legyünk naivak: a balesetekből fog nekünk is bőven jutni és nem lesz ritka, a napi 3-4 ruhacsere sem, anyukának, apukának egyaránt. A csendes, alacsony fogyasztású mosógép természetesen nagy áldás, de így is ránk marad még a teregetés, ami újabb energiát és időt emészt fel, ráadásul meg kell várni azt is, míg minden megszárad. Ám egy szárítógéppel néhány óra alatt friss, finom, meleg lehet minden ruhadarab. Bár egy ilyen háztartási gép plusz kiadást jelent, mégis nagyban egyszerűsítheti és felgyorsíthatja a mosással töltött időt. Ráadásul olyan megoldás is kapható, amely mosó- és szárítógép egyben, így még plusz helyet sem foglal! A teregetéssel töltött időt pedig tölthetjük alvással.

5, vegyünk mindenből üveget!

Bár nehezebb lesz és drágább, érdemes könnyen tisztítható üveg tálakat, cumisüvegeket, ételhordókat beszerezni a picinek. A műanyag verziók könnyebben szennyeződnek, repednek, nehezebben tisztíthatók, ráadásul egy idő után (rendszeres használat, vagy melegítés hatására) mikroműanyag-darabkák is kioldódnak belőlük, amivel jobb, ha nem érintkezünk sem mi, sem a baba!

K&H babaváró hitel – THM kamattámogatással: 0,6%, THM kamattámogatás nélkül: 9,1%

 

Bár a váratlan kiadások egy része nem viseli meg túlzottan a pénztárcánkat, azért akadnak komolyabb tételek is a picivel járó vásárlások között. Ezekben lehet segítségetekre a K&H babaváró hitel, melynek hitelösszege akár 10 millió forint is lehet! Ismerd meg a részleteit most!

K&H babaváró hitel

A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a babaváró támogatásról szóló 44/2019. (III.12.) Korm. rendelet, továbbá a vonatkozó ügyfélszerződés, a Lakossági Hitelek Általános szerződési feltételei, az Üzletszabályzat, valamint a 44/2019. (III.12.) Korm. rendelet alapján nyújtott K&H Babaváró hitel kondícióiról Hirdetmény tartalmazzák, amelyek megtekinthetőek a bankfiókokban és a kh.hu internetes oldalon. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a kh.hu internetes oldalon tájékozódhat, illetve további információt bankfiókjaink nyújtanak. A szerződéskötés minden esetben a Bank által végzett hitelbírálat függvénye.
 

reprezentatív példa 1:
10 millió forint összegű kölcsön esetén, 240 hónapos futamidővel, a teljes futamidő alatt 0% kamat mellett, a 60. hónapban megszülető gyermek és 3 év törlesztés szüneteltetés esetén, 0,5% kezességvállalási díj mellett a havi törlesztőrészlet: 45 834 forint, a teljes visszafizetendő összeg: 10 676 689 forint, a hiteldíj: 676 689 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege: 676 689 forint, THM: 0,5%.
reprezentatív példa 2:
10 millió forint összegű kölcsön esetén, 240 hónapos futamidővel, az első 60 hónap alatt 0% kamat mellett, amennyiben nem születik gyermek és a 60. hónapot követően a 60 hónap alatt lehívott állami támogatást az Ügyfél egyösszegben köteles visszafizetni, valamint a további 180 hónapban az ÁKK*130% + 5% kamattal köteles az Ügyfél visszafizetni a hitelt, 0,5% kezességvállalási díj mellett a havi törlesztőrészlet az első 5 évben: 45 834 forint, a havi törlesztőrészlet a 61. hónaptól kezdődően: 69 663 forint, a teljes visszafizetendő összeg: 16 861 952 forint, a hiteldíj: 6 861 952 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege: 861 952 forint, THM: 5,8%.
reprezentatív példa 3:
3 millió forint összegű kölcsön esetén, 62 hónapos futamidővel (ami egyenlő a törlesztőrészletek számával), változó 5 éves kamatperiódusokban rögzített, az első 5 évben 3,77%, azt követően 6,77% kamatláb mellett a legmagasabb havi törlesztőrészlet 49 637 forint, a teljes visszafizetendő összeg 3 427 488 forint, a hiteldíj 427 488 forint, ebből a hiteldíjban foglalt díjak, költségek összege 80 072 forint, THM: 4,9%.

A 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet 9. § (1) bekezdés e) pontja szerint Bankunk tárgyi hitelt nem nyújtja e Korm. rendelet 9.§ (1) bekezdésben meghatározott feltételekkel és Bankunk által kínált feltételek érdemben attól eltérőek, így a THM számításakor a Korm. rendelet 9.§ (1) bekezdésben említett feltételekhez legközelebbi – a hiteltípusra létező – összeget és futamidőt vettük figyelembe. Az érdemben eltérő feltétel a 44/2019. (III. 12.) Korm. rendelet 11. § (3) bekezdése szerint áll fenn, amely szerint a törlesztőrészlet összege a kamattámogatás időszaka alatt – a kezességvállalási díjjal együtt – nem haladhatja meg az 50 000 forintot.
A reprezentatív példában a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül nincs a várandóság 12. hetét betöltő magzat, így az első 5 év után megszűnik a kamattámogatás és az addig igénybe vett kamattámogatást a hitelfelvevők a hitelintézeten keresztül visszafizetik a kincstárnak.

lakáshitel kalkulátor

lakáshitelek alacsony törlesztőrészlettel!
forint
év