5+1 unaloműző tipp, amivel suli után elütheted az időt

2020. december 13.
Már végig nézted az összes izgalmas sorozatot, kitakarítottad a szobád kétszer, kipörgetted a napi új videókat, de még mindig unod a banánt otthon? Hoztunk 5 tippet, amivel nem csak tartalmasan, de hasznosan is töltheted az időt a négy fal között!

5+1 unaloműző tipp, amivel suli után elütheted az időt

1, szerezz új hobbit

Gondolj csak bele, mikor volt utoljára ennyi szabadidőd? Reggeltől délutánig suli, aztán különóra, edzés, hétvégén családlátogatás, így nem csoda, hogy kevés időd maradt új dolgokat kipróbálni. Most viszont, hogy a kötelező teendőid listája jelentősen lecsökkent, használd ki a felszabadult órákat és szerezz egy új hobbit! Legyen az egy új nyelv megtanulása, digitális fotószerkesztés, rajzolás, kreatív hobbi vagy akár a saját biciklid téli karbantartásának fortélyai. Bármi is a terved, szinte biztosan találsz hozzá online tanfolyamot, akár ingyenesen is, nem is beszélve a jó öreg „tutorial videókról”.

2, ismeretterjesztés újragondolva

Ismerd meg jobban a világot az iskolai órákon túl is! Ebben már nem csak a vastag lexikonok vagy a tv csatornák lehetnek segítségedre, hanem vagány appok is:

 • WWF Together - ez egy gyönyörűen illusztrált app, ahol a kihalófélben lévő állatok történeteit ismerheted meg
 • RF Anatomy - magyar fejlesztésű app, segítségével anatómiát lehet tanulni könnyedén, vizuális segítséggel
 • Rubicon Történelmi Magazin appja - az egyes számok is elérhetőek rajta, de tematikus történelmi eseményekről is találhatsz rajta infókat
 tipp!

A pénzügyekről is lenne még mit tanulnod? Töltsd le az ingyenes Vigyázz Kápé! appot, ahol rövid videók és tesztek segítségével fejlesztheted tudásodat a témában!

 

3, készülj a jövőre

Ez az időszak lehetőséget kínál arra is, hogy utánanézz a továbbtanulási lehetőségeknek. Ne feledd, a karanténnak is vége lesz egyszer, így ha érdekel a külföldi továbbtanulás, ne habozz, járj utána a dolognak! Az ösztöndíjak világfórumának  weboldalán számos ország egyetemei, főiskolái közül válogathatsz tematikusan vagy országra, időtartamra lebontva. Jó tervezgetést kívánunk!

4, maradj formában

Nincsenek edzések, zárva vannak az edzőtermek és még korizni sem lehet. Ellustulni viszont nem kötelező, sőt nem is ajánlott! A testednek ugyanúgy szüksége van az átmozgatásra, már csak azért is, mert a fizikai aktivitás a tanulásban és a koncentrációs készség, a kitartás fejlesztésében is segíthet! Eljött az ideje, hogy szétnézz a környezetedben, ahol több lehetőséget találhatsz a mozgásra, mint gondolnád:

 • lift helyett válaszd a lépcsőt: igazi kardió edzés, különösen ha idősebb rokonaidnak vagy szüleidnek segítesz felcipelni a nehéz bevásárlószatyrokat.
 • segíts a kutyasétáltatásban: akár naponta többször is, így szórakoztatóan tudhatod le a napi mozgást. 
 • a legkevesebb rákészülést igénylő mozgásforma, amit karantén alatt is végezhetsz, az a futás. Bemelegítés után fokozatosan növelheted a távot, edzésenként pedig végezz 2 -3 egyperces sprintet, és nagyon hamar fejlődni fog az állóképességed. Futás után a nyújtás kötelező, nehogy ellógd! Ha pedig szeretnéd mérni a teljesítményed és számokban is látni a fejlődést, akkor az okostelefonodra tölts le futó appokat. 
 • kapcsold be a zenét és táncolj egy nagyot! Nincs is kellemesebb, mint a kedvenc számodra táncolni, ugye? Ha pedig tanulnál valami újat is, akkor nézz hozzá táncvideót, aztán mutasd meg a barátaidnak is a menő koreográfiát. 
 • a gerincjóga sosem árt: ha sokat ülsz az íróasztalodnál, akkor biztosan te is érezted már azt, hogy „elgémberedtek” a tagjaid. A gerincjóga segíthet kinyújtóztatni és erősíteni a hátizmaidat, így nem csak frissebbnek érezheted magad, de a tartásod is szebb lehet.

5, bandázz online

Talán a legnehezebb ebben az időszakban a barátaidtól is távolságot tartani. Hiányoznak a suli utáni bandázások? Csináljatok virtuálisan közös programot! A Tabletopia oldalán például, több száz társasjátékot játszhattok online, ha szerettek rajzolni, akkor a Gartic-ot és a Skribblt nektek találták ki, ahol link birtokában csatlakozhattok be az aktuális játékba és rajzolhatjátok le a feladványt, amit a többieknek kell kitalálni. De videójátékozás közben is chatelhettek, sőt távolról is játszhattok egyet közösen. Az ingyenes, csoportos videóhívásra alkalmas appoknak hála, pedig még az esti összejöveteleket is helyettesíthetitek.

+1 digitalizáld a zsebpénzedet is

A mobilodon intézel mindent? Miért ne digitalizálnád a zsebpénzedet is? Bankszámlanyitást követően lehetőséged nyílik például arra, hogy:

 • online megvásárolhasd bankkártyáddal biztonságosan és kényelmesen a karácsonyi ajándékokat a családnak,
 • elektronikusan gyűjthesd a zsebpénzedet, hogy ne kelljen a perselyből kiöntött aprót számolgatnod, 
 • sőt akár bankkártya limiteket is beállíthatsz, amik segítenek elkerülni a túlköltekezést, hogy a megtakarításod valóban arra fordíthasd, amire eredetileg tervezted!

számlavezetési ajánlatok fiataloknak
betétikártya-szolgáltatás
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön, külföldön

Hogy kezdj hozzá? Tudj meg többet a K&H kifejezetten a fiatalok igényeire szabott számlacsomagjairól, melyet igényelve most akár a 100 000 forint értékű PlayIT Store kuponkódok egyikét is megszerezheted, ha online használod a hozzá tartozó bankkártyád!

K&H számlacsomagok fiataloknak

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a vonatkozó ügyfélszerződés, az Általános szerződési feltételek a devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek részére nyújtott bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az Üzletszabályzat, a Hirdetmény természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire valamint pénztári tranzakcióira vonatkozóan, a Betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére tartalmazza. Részletek a kh.hu weboldalon és a K&H bankfiókokban.