Top 5 sikerszakma, amivel megalapozhatod a jövődet!

2019. február 18.
Közeleg az érettségi, de nem tudod merre tovább? Összegyűjtöttük a jelenleg és a jövőben várhatóan legjobban fizető szakmákat, melyekkel nem csak könnyű elhelyezkedni, de még sok pénzt is lehet keresni! Innentől már csak Rajtad áll, merre veszed az irányt!

Top 5 sikerszakma, amivel megalapozhatod a jövődet!

1. virágzó egészség turizmus

Tudtad, hogy évente több tízezer turista érkezik Magyarországra csak azért, mert a saját hazájához képest itt akár harmad vagy negyed áron érhetők el számára bizonyos egészségügyi szolgáltatások? Az egészségturizmus legnépszerűbb területe pedig a fogászat, a fogtechnika és a szájsebészet - így talán nem meglepő, hogy a képzést követően a fogászati szakembereknek biztosan nem kell aggódniuk az elhelyezkedés miatt. Emellett a világszerte egyre népszerűbbé váló szépészeti beavatkozásokat végző plasztikai sebészek is mesés jövő elé néznek, ahogyan az idősek növekvő száma miatt a gyógyszerészek is.

2. mérnöknek áll a világ

Éjszakába nyúló tanulás, véget nem érő előadások, embert próbáló vizsgák – megéri végigcsinálni? A válasz határozott igen, mert a mérnöki tanulmányi évek nehézségeit busás fizetéssel kárpótolják a műszaki irányultságú vállalatok, melyekből szerencsére bőven akad itthon is jópár. Legyen szó az építészekről, a villamos-, gépész- vagy akár a műszaki mérnökökről, ők jó eséllyel biztonságban tudhatják a pénzügyeiket. Azt azonban nem árt tudni, hogy a tanulás az iskola végeztével sem ér véget, mert pár évig még eltart, amíg megismered a szakma csínját-bínját és kiemelkedő fizetésre számíthatsz.

3. éljen a digitális kor

Talán mondanunk sem kell, hogy a rohamos technológiai fejlődés egyik legnagyobb nyertesei az IT szakemberek. Bár számos ága létezik ennek a tág területnek, a legjobban a programozók, szoftver- és applikáció fejlesztők keresnek, majd őket a webdizájnerek követik. Ha úgy érzed, érdekel ez az állandóan megújuló, izgalmas világ, akkor vágj bele bátran, akár egyetemi, akár OKJ tanfolyami szinten, és találd ki Te, mi legyen az új app-őrület!

4. megéri szakmunkásnak lenni!

Nincs kedved még 3-6 évet az iskolapadban tölteni? Ne aggódj, itthon szinte vadásszák az olyan szakembereket, mint a villanyszerelő, asztalos, CNC programozó, ács, gépgyártástechnológiai technikus, mosógépszerelő vagy éppen a festő-mázoló.  Ezekből a szakemberekből olyan hiány van, hogy a rugalmasabb időbeosztás mellett kiemelkedő fizetésekre lehet számítani, már az első munkával töltött hónap után. Ráadásul azok a diákok, akik ilyen területen tanulnának tovább, ösztöndíjra is számíthatnak, de az elsőre borsos árú, fizetős képzések is pár hónap alatt megtérülnek.

5. gazdasági és jogi diplomával is megy a szekér

Jogi- és gazdasági szakemberekből Dunát lehet rekeszteni – ismerős? Nos, a fizetési statisztikák alapján, növekvő számuk ellenére a jogászok és a közgazdászok fizetése még mindig az élbolyban van, és a szakmabeli elhelyezkedési mutató is magas, így ha érdekel a paragrafusok világa, vagy a marketing, a sales, a logisztika területe, akkor egy pillanatig se hezitálj, hogy beadd-e a jelentkezésedet a jó hírű egyetemek megfelelő szakára. A közgazdász végzettség külön előnye a széleskörű elhelyezkedési lehetőség - ezzel a diplomával lehetsz akár bankár, social média menedzser vagy akár HR szakember is!

jó, ha tudod…

Bármelyik képzés felé indulsz is el, a fizetésed tudatos kezeléséhez az alapvető pénzügyi ismeretek elengedhetetlenek! Tudj meg többet kifejezetten fiataloknak szóló bankszámla ajánlatainkról, melyek 0 forint havidíj mellett (EBKM: 0,01%) segítenek abban, hogy könnyedén lavírozz a kiadásaid, bevételeid és megtakarításaid között olyan szolgáltatásaink segítségével, mint az érintéses bankkártyák, a K&H mobiltárca vagy a K&H mobilbank.

Ha saját bankszámlát szeretnél, a számla működésével, annak megnyitásával kapcsolatban kérd szüleid, hozzátartozóid tanácsát, segítségét. A K&H honlapján számos banki termékről találhattok információt, bővebb tájékoztatásért kérhettek visszahívást szakértő kollégáinktól, vagy személyesen is érdeklődhettek bankfiókjainkban.

K&H ifjúsági számlacsomagok

Forrás: eduline