5 app, ami segít betartani az újévi fogadalmadat

2021. január 24.
Új év, új szokások. Legyen szó takarékoskodásról, mozgásról, több énidőről, új napirendről, miért ne lehetnének a legmenőbb appok a segítségedre az újévi fogadalmad betartásában? Összegyűjtöttük az 5 kedvencünket!

A cikk frissült 2021. december 16.

5 app, ami segít betartani az újévi fogadalmadat

Eljött a várva-várt új év és elköszöntünk 2021-től, amely mindannyiunk életét gyökeresen átalakította. Természetesen vannak jó és rossz hozadékai a pandémiának, sokan pedig az új év kezdetén elhatározzák, hogy a jóból a lehető legtöbbet igyekeznek megtartani,  a rossztól pedig néhány fogadalom segítségével szabadulnak meg. Összegyűjtöttünk 5 népszerű applikációt, amelyek segítségedre lehetnek a megújulásban.

1, olvass többet

Két könyv havonta? Esetleg a heti egy könyv elolvasását tűzted ki célul? Akármennyi is a vágyott mennyiség, a teljesítéséhez az időbeosztásod lesz a kulcs: olyan holtidőt keresni a napodban, amit olvasásra tudsz fordítani. Ehhez már a mobilodat is bevetheted, hiszen a MEK Droid alkalmazás segítségével hozzáférhetsz a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) adatbázisához, ahonnan többek közt magyar és idegen nyelvű könyveket, újságokat tölthetsz le. Így a tömegközlekedéssel vagy a várakozással töltött időben is olvashatsz!
Ha elfáradtál, válthatsz hangoskönyvre, vagy hallgathatsz izgalmas podcasteket, például könyvajánlókat.

2, szabadulj meg a rossz szokásoktól

Elfelejtett vízivás, túl kevés alvás, túl sok sorozatnézés, túlzásba vitt koffeinfogyasztás, kevés mozgás? A Stirdes nevű app segít, hogy megszabadulj a rossz szokásaidtól! Projektként rögzítheted benne az adott tevékenységet, amit aztán nyomon követhetsz; így gyűjtve további motivációt a változáshoz. Az egyénileg beállítható emlékeztető értesítések pedig gondoskodnak róla, hogy ne feledkezz meg a céljaidról.

3, készíts változatosan, egészséges ételeket

A változatos, egészséges étrend kialakítása életünk egyik legnagyobb kihívása. Néhány hasznos applikációval azonban ez is egyszerűbb lehet! Kipróbált receptek százait érheted el a Receptelő applikációján keresztül, sőt, segítségével az élelmiszerpazarlást is minimálisra csökkentheted. A korábban megmaradt alapanyagokra rákeresve is találsz recepteket, így felhasználhatsz mindent, ami a hűtőbe került, de ötlet hiányában talán kidobásra kerülne. Ha elkap a kreativitás és összedobsz valami újat, a receptedet fel is töltheted és megoszthatod másokkal is!

4, mozogj egy keveset minden nap

A mozgás kapcsán a legfontosabb a rendszeresség, de pont ez benne a legnagyobb kihívás is. Tudtad, hogy napi 7 perc mozgással már könnyen belelendülhetsz az új, egészségesebb életformába? Ebben segítségedre lehet ez az app, ami hétperces napi edzésterveket tartalmaz videókkal, eszköz nélküli feladatokkal, így bárhol, bármikor elvégezheted őket. A munka utáni sétáról nem is beszélve, így felturbózva a napi lépésszámodat!
Sőt, ha sikerült beiktatnod a mindennapjaidba a mozgást, akkor új célokat is kitűzhetsz magad elé, folyamatosan növelve a mozgás időtartamát, hiszen a heti 3x50 perc vagy a mindennapi 30 perc mozgástól igazán fitt és sportos leszel!

5, tartsd kézben a pénzügyeidet

Az újévi fogadalmak kapcsán a pénzügyek kézbentartása is sokszor kerül fókuszba. Ezen a téren is a rendszeresség a kulcs, illetve a tudatosság, a megtakarítások, befektetések nyomon követhetősége pedig - akárcsak az élet többi területén -, plusz motivációt adhat.

A pénzügyi szokások formálásának első lépése a jelenlegi kiadások és szokások tudatos felmérése. Ebben K&H ügyfélként a K&H mobilbank nyújthat könnyedén elérhető segítséget, ahol az egyenleged, a vásárlásaid, a zárolt összegek és a bankkártya limitjeid mellett, már olyan plusz szolgáltatásokat is elérhetsz, mint a:

  • bankkártyád aktiválása vagy felfüggesztése, PIN-kódod megtekintése
  • közlekedési mobiljegy és bérlet vásárlása (sorban állás vagy készpénz érintése nélkül)
  • biztosításkötés (utasbiztosítás, kötelező biztosítás és lakásbiztosítás)
  • befektetéseid és hiteleid nyomon követése
  • rendszeres befektetés indítása

A szokásaidat feltérképezve könnyebb lehet kiszűrni a felesleges tételeket és rálépni a megtakarítás útjára.

számlavezetés
betétikártya-szolgáltatás
internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank]
limitmódosítás

Szívesen kipróbálnád a mobilbank innovációit? Tudj meg többet a K&H mobilbankról, ahol a banki szolgáltatások elérése mellett, már közlekedési mobiljegyet is vásárolhatsz!

K&H mobilbank

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A K&H mobilbank leírását és feltételeit az ügyfélszerződés, a K&H Bank elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános Szerződési Feltételei, az Üzletszabályzata és a Természetes személyes bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire, valamint pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetménye tartalmazza. A K&H+ szolgáltatást a K&H Csoportszolgáltató Központ Kft. nyújtja. A szolgáltatásnyújtásban a K&H Bank teljesítési segédként vesz részt. A K&H+ szolgáltatás leírását és feltételeit a K&H Csoportszolgáltató Központ Kft. K&H+ szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételei tartalmazza. A biztosítást a K&H Biztosító Zrt. nyújtja. Részletek itt a kh.hu weboldalon.