így spórold meg egy wellness hétvége árát az ünnepi menüsoron!

indíts rendszeres befektetést mobilon!
2019. december 11.
A kuponos oldalakon akár már 20 000 forintért is vásárolhatsz kényelmes belföldi kikapcsolódást, aminek árát tudatos tervezéssel, akár a karácsonyi menüsoron is megspórolhatod. Mutatjuk, hogyan!
így spórold meg egy wellness hétvége árát az ünnepi menüsoron!
 
A megfelelő karácsonyi menüsor összeállítása, a legjobb alapanyagok beszerzése és tökéletes elkészítése nem kis feladat, nem beszélve az áráról és a drága időnkről. Ilyenkor a legtöbb háziasszony arra törekszik, hogy minél különlegesebb és egyedibb menüt állítson össze és lenyűgözze az oly ritkán látott, legtávolabbi családtagokat is. Pedig ha egy kicsit több időt szánunk a tervezésre, akkor akár egy wellness hétvége árát is megspórolhatjuk idén a karácsonyi menün! Lássunk néhány tippet, az idő- és pénztakarékos főzőcskézéshez!
 

nem a mennyiség a lényeg!

Karácsonykor általában mindenki hajlamos túlzásokba esni, ha az ételekről van szó. Üljünk le és gondoljuk végig, hogy biztos szükséges-e 2-féle levest, 4-féle főételt és 3-féle süteményt készítenünk, vagy fontosabb, hogy együtt legyen a család, jókat beszélgessünk egy kiadós, de kevésbé fényűző vacsorát követően. Ha visszaemlékszünk az elmúlt évekre, előfordult valaha, hogy minden elfogyott, amit készítettünk? A legtöbb háztartásban hetekre elegendő étel marad meg ilyenkor, amit nem győzünk a fagyasztóba pakolni, elajándékozni a maradékot pedig szomorúan a kukába dobni. Így utáljuk meg végül minden évben a mákos bejglit és a mézeskalácsot, miután 10-12 napig esszük reggelire és vacsorára, felváltva. De miért választjuk ezt a felesleges pazarlást ahelyett, hogy tudatos tervezéssel megkímélnénk a gyomrunkat és a pénztárcánkat egyaránt? 
 

a kulcs a tudatos tervezés és a bevásárlólista

  1. írjunk listát a tervezett karácsonyi fogásokról, majd húzzuk le a felesleges tételeket. Egy leves, két főétel és egy desszert bőven elegendő. Hiszen úgyis ott van még a szaloncukor, a mikulás csoki és az ajándékba kapott bonbon is. Fontos azonban, hogy a menü összeállításánál gondoljunk a különböző ételérzékenységgel küzdő családtagokra és a vegetáriánusokra is, és gondoljuk át, hogy nem tudnánk-e egy olyan „mindenmentes” fogást készíteni, ami a fő menüsort nem szívelők között sikerre vihető. 
  2. figyeljük az ünnepek előtti akciókat! A legtöbb áruházlánc leárazza a népszerű ünnepi ételek hozzávalóit a karácsony előtti hetekben. Letölthetünk akár különböző akciófigyelő applikációkat vagy feliratkozhatunk a hírlevelekre is.
  3. nézzünk körül a helyi piacon is, mert ha szerencsénk van (és jó piacot választunk), olcsóbban szerezhetünk be néhány hozzávalót, ráadásul jó eséllyel még háztájit is.
  4. csináljunk batyus bulit! Egyébként is valószínű, hogy a családtagok nem érkeznek üres kézzel, ezért jobb, ha előre megbeszéljük, hogy ki mit készít az estére, így biztosan nem kerül még egy századik krémes-mézes sütemény az asztalra. Ezzel a módszerrel mindenki hozzátehet valamit az ünnepi lakomához anélkül, hogy mértéktelen pazarlásba kezdenénk. 
  5. tanuljunk az eddig elkövetett hibáinkból, és ne készítsünk dupla adag ételt a meghívottak számához képest. 
  6. ha pedig már itt tartunk, gondoljuk végig azt is, hogy jellemzően mely ételek végzik a fagyasztóban vagy a kukában, és ezeket bátran húzzuk ki idén a listáról.
  7. válasszunk olcsóbb, de minőségi alapanyagokat. Nem biztos, hogy a rokonokat csak libamájjal vagy lazaccal tudjuk lenyűgözni. Csirkéből/pulykából vagy pontyból is csodás fogásokat készíthetünk.
  8. a nassolnivalók tekintetében is tartsunk mértéket, elegendő lesz 2-féle szaloncukor a sütemény mellé!
  9. az üdítő- és szeszesitalok helyes mennyiségének kiválasztásával is rengeteg pénzt megtakaríthatunk. Például ásványvíz helyett kínáljunk csapvizet, az üdítők választékát csökkentsük egy szénsavas és egy szénsavmentes opcióra, az alkoholos italok vásárlása előtt pedig egyeztessünk a rokonokkal, hogy ők terveznek-e hozni magukkal bort/ tömény italt, amit mi már ki is húzhatunk a bevásárlólistáról!

néhány példa a pénztárcakímélő karácsonyi menüre

Fontos, hogy ne essünk túlzásba, és csak egy előételt, maximum két főételt és egy desszertet válasszunk:
 
Előétel opciók: 
 
a, halászlé
b, húsleves
c, sütőtökkrémleves (vegetáriánus is lehet)
d, fahéjas szilvaleves (vegetáriánus is lehet)
e, mártogatósok (juhtúrós-zöldfűszeres, mézes-mákos, szezonális sült zöldségekkel) kenyérrel/ zöldséggel
 
Főételek:
 
a, töltött káposzta
b, rántott hús és zöldségek tartármártással
c, juhtúrós, baconbe tekert csirkemell rizzsel
d, natúr sült pulyka almával és krumplipürével
 
Vegetáriánus opciók:
 
a, sütőtöklepény spenóttal és sajtkrémmel
b, sajtos-paradicsomos padlizsántekercs fűszeres édesburgonyával
 
Desszert: 
 
a, bejgli
b, somlói galuska
c, kókuszgolyó
d, zserbó
e, hókifli
 
Ha tudatosan készülünk a karácsonyra és bevonjuk családunkat is a menü összeállításába és elkészítésébe, nemcsak rengeteg pénzt, de értékes időt is spórolhatunk, amit szeretteinkkel tölthetünk. Ha pedig igazán ügyesek vagyunk, akár annyi pénzt is megspórolhatunk, hogy az ünnepek után megjutalmazhassuk magunkat egy pihentető wellnesshétvégével is a fáradozásainkért cserébe. 
 

számlavezetés [K&H megtakarítási számla] 

 
A menüsoron megspórolt pénzt inkább jövőbeli terveid megvalósítására fordítanád? Tudj meg többet a K&H megtakarítási számláról,  melynek segítségével napról-napra nyomon követheted, hogy mennyi időre és pénzre van még szükség az általad beállítod célok eléréséhez! EBKM:0,05- 0,15%
 
 
Nem szeretnél ülni a spórolt pénzeden? Akkor lépj be a befektetések világába, ahol akár 20% hozamra is szert tehetsz!
 
 
A jelen tájékoztató marketingközleménynek minősül és nem minősül ajánlattételnek, befektetési elemzésnek, vagy befektetési tanácsadásnak, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A befektetési termékek és szolgáltatások részletes leírását, feltételeit az Ügyfélszerződés, a Befektetési és kiegészítő szolgáltatások Üzletszabályzata, és a befektetési szolgáltatások és értékpapír műveletek díjhirdetménye tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és itt a www.kh.hu internetes oldalon. A számlatermékek és szolgáltatások részletes leírását, feltételeit az Ügyfélszerződés, az Általános szerződési feltételek a devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek részére nyújtott bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre, az Üzletszabályzat, a Hirdetmény természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire valamint pénztári tranzakcióira vonatkozóan elnevezésű dokumentumok tartalmazzák, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és itt a www.kh.hu internetes oldalon. A feltüntetett EBKM-értékek és -díjak 2019. október 1-jén érvényben lévő Hirdetmény szerint kerültek megállapításra.