közlekedési mobiljegy, a K&H mobilbankból: ezt kell tudnod róla!

2020. december 08.
Késésben vagy, de sor áll a jegyautomatánál? Van bérleted, de gyakran otthon felejted? Van egy jó hírünk! A K&H mobilbankon keresztül már közlekedési mobiljegyet is vásárolhatsz, így a helyi vagy helyközi jegyed vagy bérleted, mindig kéznél lehet! Mire vársz még? Költöztesd közlekedési jegyeidet a mobilodba, és utazz a K&H mobilbankkal A-ból B-be! Mutatjuk a legfontosabb infókat, amit tudnod kell!

közlekedési mobiljegy, a K&H mobilbankból: ezt kell tudnod róla!

milyen típusú jegyek elérhetőek a K&H mobilbankban?

  • vonaljegy (kivéve BKK vonaljegy), napijegy, bérlet (illetve ezeknek kedvezményes változatai) helyi közösségi közlekedés esetén, 
  • valamint helyközi menetjegy és bérlet (illetve ezeknek kedvezményes típusai) helyközi közlekedés (pl. Volánbusz, GYSEV) esetén.

vásárlás: egyszerűbb, mint gondolnád

Először is, a szolgáltatás igénybevételéhez rendelkezned kell K&H lakossági betéti- és/vagy hitelkártya szolgáltatással, a K&H Bank elektronikus csatornáihoz, így a K&H mobilbankhoz való hozzáféréssel, telefonba épített működőképes kamerával és aktív internetkapcsolattal.

Az induláshoz ezután elegendő letölteni a K&H mobilbank applikációt, amelyen keresztül külön app letöltése nélkül érheted el a K&H+ szolgáltatást és a vonatkozó ÁSZF elfogadása után  már meg is vásárolhatod közlekedési mobiljegyedet. A vásárlás folyamata:

  • lépj be a K&H mobilbankba, a K&H+ opciót választva 
  • válaszd ki a „helyi jegyek/bérletek” vagy a „helyközi jegyek/bérletek” opciók közül a számodra megfelelőt
  • válassz települést 
  • válaszd ki a közlekedési mobiljegy típusát 
  • keresd ki a listából a szükséges mobiljegyet, melyről a „termékleírás” gombra kattintva tudhatsz meg többet
  • kattints a „vásárlás” gombra és amennyiben szükséges állítsd be, hogy mikortól legyen érvényes a bérleted

Ha nem rendelkezel másképpen, akkor a közlekedési mobiljegyed jellemzően 2 perccel a vásárlást követően érvényessé válik.

 tipp!

A megvásárolt jegyek és bérletek csak a saját mobilbankodban és a saját készülékeden használhatóak, nem küldhetőek át másik készülékre. Így csak abban az esetben vásárolj közlekedési mobiljegyet közeli hozzátartozódnak, például gyermekednek, ha mindig együtt utaztok.


számla a vásárlásodról? lehetséges!

Jelöld be a számlázás opciót, add meg saját vagy cégadataidat és a rendszer máris kiállítja a számlát így lehetővé téve, hogy közlekedési mobiljegyeidet is el tudd számolni!

ne bajlódj a nyomtatással!

Megvásárolt közlekedési mobiljegyedet nem kell kinyomtatnod, hiszen a K&H mobilbankon keresztül bármikor elérheted! Sikeres fizetést követően, a még nem érvényes jegyek között jelenik meg először a megvásárolt jegy vagy bérlet, amely az érvényesség megkezdését követően automatikusan átkerül az érvényes jegyek közé.

visszaváltás, csere: mit tegyél, ha elrontottad a vásárlást?

A fel nem használt vonal – és menetjegyeket, illetve érvényességük megkezdése előtt a napi mobiljegyeket és bérleteket vissza lehet váltani. A termékek árának jóváírása a fizetéshez használt bankkártyához tartozó K&H-s bankszámládra történik, jellemzően 2-3 munkanapon belül. A közlekedési mobiljegyek cseréjére azonban nincs lehetőség. Ha nem megfelelő közlekedési mobiljegyet vásároltál, akkor az érvényességi idő kezdete előtt váltsd vissza, majd indíts egy új vásárlást a kívánt közlekedési mobiljegyre.

használat és érvényesítés: így csináld!

A papíralapú jegyekhez hasonlóan a közlekedési mobiljegyeket is minden utazás alkalmával külön kell érvényesíteni. A mobilbérletek és -napijegyek esetében azonban csak az elsőajtós rendben közlekedő járatokon és a metrón van szükség bemutatásra. Ilyenkor le kell olvasnod a telefonod segítségével a busz oldalán vagy a jegyérvényesítő készüléken található QR kódot, majd a megjelenő animációt kell felmutatnod.

Azokon a MÁV-START- és Volánbusz-járatokon, amelyek Budapest közigazgatási határán belül BKK napijeggyel vagy bérlettel igénybe vehetők, mobil napijeggyel és -bérlettel is utazhatsz. A Volánbusz-járatokon és a MÁV-START járatain való utazáshoz is QR kódot kell leolvasnod, majd a telefon képernyőjén megjelenő ábrát kell felmutatnod.

mit tegyek ellenőrzés esetén?

Érvényes mobiljegyed a telefonodon keresztül elérhető, így ha jön az ellenőr, elegendő bekapcsolnod a mobilneted, majd az appban a megfelelő opciót kiválasztva bemutatnod a kijelzőn megjelenő QR kódot. 
Fontos, hogy legyen nálad az az igazolvány, aminek számát a mobiljegy vásárlás során megadtad, mert a járművezetők és az ellenőrök- akárcsak a papíralapú jegyek és bérletek esetében- továbbra is kérhetik ezek bemutatását a közlekedési mobiljegyed mellé!

internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank]
számlavezetés
betéti- és/vagy hitelkártya szolgáltatás [K&H lakossági bankkártyák, hitelkártyák,
induló THM1: 2,9%-5,6%, THM2 2021.01.01-től: 18,5%-26,1%]
Betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön vagy külföldön

Kipróbálnád a K&H+ szolgáltatást? Tudj meg többet a K&H számlacsomagokról és használd ki az innovatív, digitális megoldások előnyeit!

K&H számlacsomagok

További hasznos tudnivalókért a K&H+ szolgáltatásról, kattints!

K&H+

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A K&H+ szolgáltatást a K&H Csoportszolgáltató Központ Kft. nyújtja. A szolgáltatásnyújtásban a K&H Bank teljesítési segédként vesz részt. A kondíciók módosításának jogát a K&H Csoportszolgáltató Központ Kft. és a K&H Bank fenntartja. A K&H+ szolgáltatás leírását és feltételeit a K&H Csoportszolgáltató Központ Kft. K&H+ szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételei tartalmazza. A K&H mobilbank leírását és feltételeit a K&H Bank elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános Szerződési Feltételei, az Üzletszabályzata és a Természetes személyes bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire, valamint pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetménye tartalmazza. Részletek itt a kh.hu weboldalon.