10 mobilalkalmazás, amivel egyszerűbb az élet

2022. november 02.
Tudtad, hogy naponta átlagosan 4,8 órát böngésszük a különböző mobilalkalmazásokat, amelyek az élet szinte minden területét felölelik a szórakozástól kezdve a közösségi médián át a vásárlásig, a tanulásig, a pénzügyekig? A letöltött alkalmazások közül naponta átlagosan 9-et használunk, havi átlagban pedig 30-at. De melyek azok az appok, melyeket vétek lenne kihagynod? Íme a lista!

Mobilalkalmazás

1.    Plant Jammer - receptajánló

Szeretnél az egészségtelen és drága félkész és késztermékek helyett gyorsan és finomat főzni? Eleged van abból, hogy egy-egy otthon lévő alapanyagra keresve rengeteg olyan receptet találsz, amihez másik három összetevő hiányzik? Akkor ez az applikáció neked is nagyon hasznos lehet! Nézz körül a hűtődben, válaszd ki az otthon lévő hozzávalókat és válassz a receptek közül. Főzz akár ugyanazokból az alapanyagokból minden nap valami mást. 
A Plant Jammerben kizárólag növényi összetevőket találsz, de ez akár plusz segítség lehet neked abban, hogy finom és ízletes recepteket kipróbálva egy változatosabb, egészségesebb étkezés irányába indulj el. Ráadásul a hűtőben lévő maradékokat használva nem csak pénzt spórolhatsz, de a bolygónkért is tehetsz valamit. 

2.    Munch - ételrendelés

Természetes, hogy vannak napok, amikor egyszerűen nincs időd magadnak főzni. A legtöbben ebben az esetben valamelyik nagy ételfutár cég kínálatából egyszerűen kiválasztják, amihez éppen kedvük van, de ezt is lehet fenntarthatóbb módon csinálni a Munch, magyar fejlesztésű applikációja segítségével. Ezzel az alkalmazással azokat az ételeket tudod lefoglalni, amik a közeledben lévő vendéglátóhelyeken, boltokban, pékségekben és cukrászdákban megmaradtak aznap és kidobásra kerülnének. Így egyszerre tudsz kedvezményes áron, finomakat enni és az élelmiszerpazarlással is felvenni a harcot. 

3.    myfitnesspal - fitnesz alkalmazás

Szeretnél tudatosan táplálkozni, de nincs időd, kedved folyton a bevitt kalóriát, szénhidrátot számolgatni? Az alkalmazás használatával könnyedén nyomon követheted, hogy mennyi kalóriát, milyen makro és ásványi anyagokat vittél be aznap vagy az azt megelőző napokon: ehhez csupán az élelmiszerek vonalkódját kell beolvasnod az applikációban. 
Az alkalmazásban több mint 14 millió élelmiszer adatai vannak eltárolva, de természetesen lehetőséged van az otthon készített ételeket is akár saját recept, vagy a már kész receptek alapján rögzíteni és a napi fogyasztásodban naplózni. Összekötheted lépésszámlálóval is, hogy a bevitt kalóriák mellett az elégetett kalóriákat is nyomon tudd követni. Különösen hasznos lehet számodra ez a mobilalkalmazás, ha fogyni szeretnél, vagy valamilyen egészségügyi okból kell speciális diétát folytatnod. 

4.    MyTherapy - egészségügyi asszisztens

Előfordulhat, hogy rövidebb-hosszabb ideig rendszeresen kell valamilyen gyógyszert szedned. A legtöbb esetben nagyon fontos a pontos, orvosi utasításoknak megfelelő adagolás. Az alkalmazás használatával elkerülheted az elfelejtett, vagy nem időben bevett gyógyszerek miatti kellemetlenségeket. De ennél sokkal többet is tud: segítségével monitorozhatod egészségi állapotodat és számos mérési eredményt feljegyezhetsz, amit aztán megoszthatsz a kezelőorvosoddal. Amennyiben neked még nincs szükséged ilyen jellegű segítségre, akkor is hasznos lehet, ugyanis ha idősebb hozzátartozóidnak letöltöd az alkalmazást, a saját applikációdban is nyomon követheted az egészségi állapotuk változását.

5.    Calm - meditációs alkalmazás

Érezted már azt, hogy neked is gondot okoz kikapcsolni és magad mögött hagyni a napi pörgést, a teendőid listáját? Ha igen, érdemes adnod egy esélyt az egyik legismertebb meditációt és elalvást segítő appnak, ami különféle gyakorlatokkal és légzési technikákkal segíthet az ellazulásban. 
A mobilalkalmazás ingyenes verziója számos vezetett meditációt, légzés- és nyújtógyakorlatokat, valamint pihentető hangot tartalmaz, amivel csökkentheted a szorongást és stresszt. Sőt a fizetős verzióban akár Matthew McConaughey felolvasásában is hallgathatod a nyugtató esti meséket.

6.    Waze - navigáció és élő forgalom

Ma már szinte senki nem használ nyomtatott térképeket, a legtöbben valamilyen GPS alapú navigációval próbálunk eljutni úticélunkhoz. A Waze is egy útvonaltervező, sőt a világ legnagyobb közösségi alapú közlekedési- és navigációs alkalmazása. Különlegességét a közösség által beküldött útinformációk adják. 
Az alkalmazás használatával valós idejű forgalmi- és útinformációkat kaphatsz, így bárhová is indulsz, biztosan tudod, mikor érsz oda. Sőt hozzáadhatod a barátaidat, megoszthatsz úti célokat, vagy folyamatosan informálhatod a többieket az érkezési idődről. Minél többet utazol autóval, annál jobban szeretni fogod ezt az applikációt. 

7.    iCsekk mobil fizetés - csekk- és számlabefizetés

Veled is előfordult már, hogy elfelejtettél befizetni egy csekket? Akkor most jól figyelj! De akkor is, ha nem szeretsz a postán sorban állni, hogy befizethesd a számláidat. A Magyar Posta hivatalos mobilalkalmazásával egyszerűen, bankkártyával fizetheted ki a postai csekkeket, visszakeresheted a már kifizetett számlákat, és a Díjnetre érkező számlákat is tudod rendezni. 
Az érkező csekkeket azonnal beolvashatod, elmentheted későbbi fizetésre és a naptáradba akár emlékeztetőt is írhatsz, hogy ne felejtsd el időben rendezni a számlát. 

8.    MVM Next - az energiApp

Ha eddig nem is, az elmúlt hónapokban biztosan te is utánanéztél, hogy mennyi áramot vagy gázt használsz, és mennyit kell ezért fizetned. Az MVM Next mobilalkalmazás használatával egy helyen tudod megnézni az aktuális gáz- és villanyszámláidat, diktálhatod a mérőállásokat, de időpontot is tudsz foglalni személyes ügyintézéshez.
Az applikációval nyomon követheted - akár felhasználási helyenként is - az éves elszámolási időszak alatti áram- és gázfogyasztásod is, ami különösen hasznos lehet a jelenlegi rezsidíj-szabályozások tükrében. 

9.    DuoLingo - nyelvtanulás

“Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz” – a DuoLingot azért hozták létre, hogy mindenki ingyenes nyelvtanulási lehetőséghez jusson. Rövid - tényleg csak pár perces - leckék teljesítésével pontokat szerezhetsz, ezekkel új szinteket oldhatsz fel, és így apró lépésenként fejlesztheted tudásod. A legfejlettebb mesterséges intelligencia és a nyelvtudomány kombinálásával a leckék személyre szabottak, hogy a megfelelő szinten és ütemben tanulhass. Kérhetsz emlékeztetőket, részt vehetsz kihívásokban, hogy mindig motivált maradj és tanulás közben is szórakozz. 

10.    K&H mobilbank - vágd zsebre pénzügyeidet!

Ha van bankszámlád, szinte egészen biztosan használsz mobilbank alkalmazást is, hiszen ez szinte minden banknál elérhető. Ez jelentősen megkönnyíti a pénzügyek kezelését és a banki ügyintézést. Online fizetéseknél pedig legtöbbször szükséges, hogy biometrikus azonosítóval (ujjlenyomat vagy arcfelismerés) vagy PIN kóddal, a telefonon lévő mobilalkalmazás használatával hagyd jóvá a tranzakciókat. 
A K&H mobilbank alkalmazásával a mobiloddal együtt a bankszámlád, sőt a digitalizált bankkártyád is mindig kéznél lesz, amellyel egy érintéssel már fizethetsz is. Ráadásul a szokásos banki funkciókon felül könnyedén vásárolhatsz jegyet vagy bérletet akár 60 város tömegközlekedési eszközeire, vagy akár feltöltheted Telekom, Yettel vagy Vodafone hálózatú feltöltőkártyás mobilod egyenlegét is.  Az appban ezen felül további klassz lehetőségeid vannak; online igényelhetsz személyi kölcsönt pár perc alatt, fióki ügyintézés nélkül, azonnali folyósítással és egyszerűen köthetsz lakás- vagy utasbiztosítást is, de akár a vásárlási limiteidet, vagy utalásaidat is magad kezelheted. 

Minden általunk ajánlott applikációt megtalálsz a Google Play illetve az App Store kínálatában, így akár Android, akár IOS rendszerű telefonod van, könnyedén le tudod tölteni őket.

internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank]
betétikártya-szolgáltatás [K&H lakossági bankkártyák]
számlavezetés
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön/külföldön


Próbáld ki mobilalkalmazásunkat, a K&H mobilbankot & ha pedig még nem vagy K&H-s, akkor nyiss egyszerűen és gyorsan számlát a K&H számlanyitás appon keresztül & használd azonnal digitalizált bankkártyádat!

K&H számlanyitás

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a Természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire, valamint pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetmény, az  Elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, és az Üzletszabályzat tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és itt a www.kh.hu internetes oldalon. A K&H mobilbank teljes körű használatára a K&H e-bank felhasználói válhatnak jogosulttá. A Google Play a Google Inc. védjegye. Az App Store az Apple Inc. szolgáltatási védjegye.