hasznos appok, amik segítenek átvészelni a járvány időszakot

2020. december 10.
Bár a vírus terjedésének csökkentése érdekében elkerülhetetlen, mégsem könnyű az egész napot otthon tölteni. Otthonról dolgozni, otthonról tanulni és a szabadidődben is otthon lenni. Most olyan hasznos appokat gyűjtöttünk össze, melyek segítenek betartani a távolságtartásra vonatkozó ajánlásokat és tartalmasabban, könnyebben átvészelni a járvány időszakot!

hasznos appok, amik segítenek átvészelni a járvány időszakot

A járványhelyzet súlyosbodása miatt sokan biztonsági okokból, sokan kényszerből otthonaikban töltik az időt, mert karanténban vannak, mert otthonról dolgoznak vagy tanulnak és még a szűkebb barátaiktól is távolságot tartanak. De mit lehet csinálni hetekig a négy fal között? Olyan applikációkat gyűjtöttünk össze, melyeket letöltve könnyebben tarthatod be a távolságtartásra vonatkozó ajánlásokat, praktikusabbá teheted a mindennapokat és testi- lelki egészségedre odafigyelve, tartalmasan töltheted az időt!

vásárolj online, amit csak lehet

Az online vásárlást már szinte senkinek sem kell bemutatni, de Te minden lehetőséget próbáltál már?

  • az aktuális akciók és ajánlatok nyomon követéséhez már nem kell a szórólapokat böngészned, hiszen az Akciós katalógus appokkal kényelmesen, egy helyen láthatod a kínálatot!
  • a járványhelyzet erősödésével egyre nagyobb népszerűségnek örvendő online bevásárlással nem csak jelentős időt megspórolhatsz, de az élelmiszerüzletekben a tömeget is elkerülheted! A szupermarketek saját appjain exkluzív kedvezményeket és olyan hasznos információkat is találhatsz, mint a termékek összetétele és az allergének listája.
  • nem szeretsz főzni? Nálad az ételrendelés lesz a nyerő, amit a legtöbb vendéglátóhelyről már érintésmentes kiszállítással is kérhetsz. Ez azt jelenti, hogy a futár az ajtód elé teszi le a csomagot, így nem történik személyes találkozás.
  • nem is beszélve az egyéb élvezeti cikkek beszerzéséről, amit már a legtöbb üzlet webshopján keresztül is megtehetsz. De a márkák és az áruházak saját appjait sem árt letölteni, ahol a vásárlási folyamat jellemzően még egyszerűbb, sőt sokszor plusz kedvezményeket és egyedi ajánlatokat is kaphatsz.

Plusz előny, hogy a kirakatok vagy a polcok kínálatának nézegetése közben hirtelen rád törő, impulzus vásárlásokat is elkerülheted, a házhozszállítás előnyeiről meg már nem is kell beszélnünk, ha esetleg lift nélküli társasház magasabb emeletein laksz.

vírusinfó

A járvány kapcsán rengeteg információt kapunk nap mint nap, melyek óráról órára változnak. Ha szeretnéd ezeket egy helyen nyomon követni, akkor erre is van egy hiteles applikáció, a Vírusinfó. Itt megtekintheted a legfrissebb járványügyi adatokat, híreket, az érvényben lévő intézkedéseket, olvashatsz a tünetekről és arról is, hogy kihez fordulj, ha úgy érzed segítségre van szükséged.

home office okosan

Bár már sokan rutinos otthonról dolgozók lettek a tavaszi kijárási korlátozások alatt, talán néhány trükköt még nekik is tudunk mutatni. Ilyen például a digitális aláírást készítő app, a Digital Signature, amellyel könnyedén, kép formátumban kaphatod meg az aláírásodat.
A szkennelő appok is hasznosak lehetnek, mivel segítségükkel könnyedén digitalizálhatod a dokumentumokat, a különböző webes, videó konferencia appokról pedig a kollégákkal való kapcsolattartást támogatják. 
A munka mellett szakíts időt pihenésképpen a szórakozásra is. Ehhez a The Office Quest elnevezésű játékot ajánljuk, ami hangulatával segít visszaadni a munkahelyi életet, a játék főhősével pedig vicces irodai eseteket kell megfejtened. Ilyen lehet az irodai pletyka forrásának vagy a fénymásológép elveszett szerszámainak megkeresése.

ne feledkezz meg a testi- lelki feltöltődésről sem

Több alkalmazás is segítségedre lehet abban, hogy otthoni mozgásformákkal karbantartsd a testedet, de nem árt a sportoláson kívül a megfelelő vitamin bevitelre, alvásra és folyadékfogyasztásra is odafigyelni! A vízivás sokak számára igazi mumus, amit előszeretettel felejtünk el, pedig az egészség megőrzéséhez az egyik legfontosabb dolog. A DrinkWater app egy kis akváriumban úszó halacska segítségével mutatja, hogy éppen hol tartasz a testsúlyodhoz előirt napi folyadékmennyiség bevitelében. Ha pedig már jó ideje nem ittál folyadékot, emlékeztet rá, az akvárium pedig hamarosan újabb halfajokkal bővül, ha mindig eléred a megfelelő mennyiséget.

Az otthon töltött idő nem csak a testünkre, hanem a lelkünkre is hatással van. A kijárási korlátozások bevezetése előtt, ha feltöltődésre volt szükséged, mit csináltál? A kirándulás, a kulturális programok (mozi, színház) vagy egy finom vacsora a barátokkal biztosan a te lelki egészségednek is jót tett. Bár ezek a tevékenységek most beszűkülnek, számos alternatívát találhatsz a pótlásukra! Miért ne lehetne videó hívással vacsora csatázni? Szombat esténként új filmet nézni a streaming szolgáltatók hatalmas kínálatából, online színházi előadásra menni vagy egy kicsit elmélyülni a Headspace app segítségével, ami a meditációban és alvási ciklus beállításában nyújt segítséget, de vannak benne funkciók stresszmenedzsmentre, munkahatékonyság javítására és testedzésre is.

amit még mindig lehet - túrázz!

A természet és a friss levegő csodákra képes! Erősítsd az immunrendszeredet és fedezd fel a környéket ahol laksz, vagy járd be a közeledben elérhető túra útvonalakat. Eközben is kipróbálhatsz pár appot:

  • NatureID - befotózol egy növényt és megmondja milyen növényt találtál
  • LocusMap - túrázásra fejlesztett szoftver, amely alkalmas a térképek kezelésére, és amelyre letölthetőek a hazai túraútvonalak is
  • Országos Kéktúra - Szerencsére már a "Kéktúrának" is van saját alkalmazása, amely részletes információkat tartalmaz az egyes szakaszokról, és a pecsételőhelyek megtalálásában is segít.

bankolj otthonról

Minek állnál sorba a bankfiókban, ha a legtöbb dolgot otthonról is elintézheted? A K&H mobilbank applikációján keresztül már könnyedén módosíthatod a bankkártya limitedet, csekkolhatod a PIN kódodat, nyomon követheted a befektetéseidet, indíthatsz azonnali forintátutalást vagy akár biztosítást is köthetsz, így időt nyerve a számodra fontos dolgokra!

közlekedés

Természetesen bármikor előállhat olyan eset, hogy muszáj elhagyni az otthonodat. Ha tömegközlekedned kell, válaszd a papíralapú jegyek és bérletek helyett a mobiljegyet, aminek megvásárlásához nem kell sorban állnod, készpénzmentesen kifizetheted, ráadásul a leolvasását és az ellenőrzését is megteheted érintésmentesen, az okostelefonod felmutatásával! Az új, K&H+ funkciónak hála, a K&H mobilbankból, külön app letöltése nélkül, már a közlekedési mobiljegy vásárlást is elintézheted!

internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank]
limitmódosítás
átutalás belföldön forintban
betétikártya-szolgáltatás
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön, külföldön

A járvány alatt még több mindent intézel a mobilodról? Próbáld ki a digitális bankolást is! Fedezd fel a K&H mobilbank innovációit és takaríts meg időt, amit a számodra fontosabb  dolgokra fordíthatsz!

K&H mobilbank

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a vonatkozó ügyfélszerződés, az Általános szerződési feltételek a devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek részére nyújtott bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az Üzletszabályzat, a Hirdetmény természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire valamint pénztári tranzakcióira vonatkozóan, a Betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére tartalmazza. A K&H+ szolgáltatást a K&H Csoportszolgáltató Központ Kft. nyújtja. A szolgáltatásnyújtásban a K&H Bank teljesítési segédként vesz részt. A kondíciók módosításának jogát a K&H Csoportszolgáltató Központ Kft. és a K&H Bank fenntartja. A K&H+ szolgáltatás leírását és feltételeit a K&H Csoportszolgáltató Központ Kft. K&H+ szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételei tartalmazza. Részletek a kh.hu weboldalon és a K&H bankfiókokban.