18 lett – hogyan ünnepeljük meg a gyerek nagykorúságát?

2018. március 12.
Egy szülőnek sokszor hihetetlennek tűnik a tempó, ahogyan felnő a gyermeke, ennek a folyamatnak pedig nem is lehetne látványosabb pontja a 18. születésnapnál. Ha esetleg kifogytál már az ötletekből, most adunk néhány ajándék tippet gyermeked nagykorúságának megünnepléséhez.

18 lett – hogyan ünnepeljük meg a gyerek nagykorúságát?

gondolkozzunk nagyban

Valljuk be: a legtöbben különleges eseményként gondolnak a 18. születésnapjukra, és nem mindennapi élményt remélnek tőle. Így van ezzel az is, aki már bőven maga mögött tudhatja, és az is, akinek még csak most közeleg ez a dátum. Akik számára nagyon fontos ez a jeles dátum, azok nem csak barátaik, hanem családtagjaik részéről is maradandó élményekre számítanak, de mik azok az ajándékok, amikkel nem lőhetünk mellé?

gadgetek

A tinédzserek jó része él-hal a zenéért, továbbá nagyon márka és technológia tudatosak. Álmukból felkeltve is felsorolják azokat a legújabb eszközöket, amikről a szüleik még csak fél füllel hallottak. Pontosan emiatt rizikós a kütyü ajándékozás, jól meg kell nézni ugyanis, hogy ne egy régebbi modellt szerezzünk be véletlenül, mert az ciki lehet. Érdemes akár előre egyeztetni a megajándékozottal, hogy milyen márkában, milyen típusokban gondolkodjunk.

Könnyebb eset, ha maga a gyerek zenél, így egy komolyabb gitárral vagy dj mixerrel jók vagyunk.

sport cuccok

A zene mellett a másik slágertéma a sport szokott lenni a fiataloknál, akár szurkolóként és/vagy sportolóként vannak benne az adott sportágban. Már egy új mezzel is örömet tudunk okozni, egy utazással és meccs belépővel pedig egyenesen életre szóló élményt nyújthatunk. Amennyiben egy drága, kiemelkedő minőségű felszerelés az ötlet, két legyet üthetünk egy csapásra, ezek ugyanis az ajándékozás mellett a sérüléstől is jobban védhetik gyerekünket.

nem mindegy a nem

A srácok imádják az adrenalin fűtötte élményeket és a haverokkal töltött időt, így egy hétvégi gokartozásnak is nagyon örülhetnek. A csajok inkább egy hangulatos barátnős vacsorát, ékszert, parfümöt, vagy éppen az olyan ajándékkártyákat díjazzák, melyekkel aztán megvehetik, amit már amúgy is kinéztek maguknak (kozmetikum vagy ruházat).

prémium életérzés

Egy 18 éves már nemcsak felnőttnek érzi magát, hanem szeretné, ha úgy is kezelnék. Ha nem tesszük le a voksunkat egyik ajándék mellett sem, hanem úgy döntünk, hogy inkább pénzt ajándékozunk az ünnepeltnek, ehhez méltó párosítás lehet a K&H prémium családi szolgáltatása.  A K&H Banknál ugyanis most a szerződött prémium ügyfelek gyerekei, unokái is megkaphatják a prémium szolgáltatást, és az ezzel járó összes előnyt: például pénzügyeiket saját dedikált prémium tanácsadóval intézhetik személyesen bankfiókban vagy online, prémium távbankárukkal videokonferencián keresztül. Amíg szülőjük, nagyszülőjük prémium ügyfél a K&H Bankban, a K&H prémium családi szolgáltatás egészen 30 éves korukig elérhető lesz számukra. A fiataloknak nem szükséges teljesíteniük a számlacsomag igénybevételének feltételeit, egy feltétel van: a szülő vagy a nagyszülő rendelkezzen K&H prémium számla- és szolgáltatáscsomag szerződéssel. A K&H prémium családi szolgáltatás egy ajándékkártyával elérhető bármelyik fiókunkban, adja át gyerekének vagy unokájának egy közelgő alkalomra.

Bővebb információ a prémium családi szolgáltatásról itt:

K&H prémium családi szolgáltatás