Google Pay vagy Apple Pay: így fizess a mobiloddal!

2021. április 21.
Évek óta érintésmentesen fizetünk, jó ideje használjuk a bankkártyánkat okoskészülékeinkről, és sorra érkeznek az új lehetőségek a mobilfizetés terén is. Az iOS tábor körében nagy sikerű Apple Pay megoldás mellett, a magyar bankok között elsőként, a K&H ügyfelei már elérhetik a Google Pay mobiltárca funkcióját is, így végre az Android kedvelői sem maradnak gyorsan és könnyen használható mobilfizetési megoldás nélkül!

Google Pay vagy Apple Pay: így fizess a mobiloddal!

Magyarországon 2017-ben indultak útnak a különböző mobilfizetési megoldások, melyek egyre szélesebb körben tették lehetővé, hogy okostelefonjainkkal fizethessünk. Ehhez nincs is másra szükség, mint egy NFC-képes, legalább Android 4.4 vagy iOS operációs rendszert futtató okostelefonra és egy digitalizálható bankkártyára. Ez az ütős párosítás garantálja, hogy a mobiloddal minden olyan kereskedőnél fizethess, ahol érintésmentes műveletek végrehajtására alkalmas POS-terminál van. Sőt, a népszerű mobilfizetési megoldásokat már egyre több webáruházban is használhatod!

miért éri meg a mobiloddal fizetni?

Nem szereted mindig magadnál hordani a bankkártyádat, mert félsz, hogy elhagyod vagy ellopják? Veled is megtörtént már, hogy a pénztárcádat kellett keresgélned a pénztárnál, a mobilod meg a zsebedben volt?

Hasonló helyzetekben a legkényelmesebb a mobilfizetés, hiszen csak az okostelefonodra van hozzá szükség, így ha sportolni vagy szórakozni mész, esetleg beugrasz egy csokiért a kisboltba, akkor sem kell aggódnod, ha nincs nálad pénztárca.

Emellett az sem utolsó szempont, hogy a mobilfizetéshez nincs szükség folyamatos internetelérésre a telefonodon és ugyanolyan biztonságos, mintha bankkártyával fizetnél. A tranzakciókat vagy minden esetben, vagy bizonyos értékhatár fölött jóvá kell hagynod biometrikus azonosítással (ujjlenyomat, arcfelismerés) vagy a készüléked feloldásával. Emellett a bankkártyád kezeléséhez használt mobilbanki alkalmazásba szintén csak jelszó vagy jelkód beírásával lehet belépni, így a telefonod elveszítése esetén is biztonságban maradnak a banki adataid.

Jelenleg többféle okostelefonos fizetési megoldás létezik, mely a készüléked típusától és operációs rendszerétől függően érhető el. Ezek közül az egyik legkedveltebb az Apple Pay megoldása, az Android felhasználók körében pedig a Google Pay.

megérkezett a Google Pay!

Android rendszerű a mobilod? Jó hír, hogy a K&H Banknál, a hazai bankok között elsőként, április 6-tól elérhető a Google Pay, amellyel még egyszerűbb a fizetés! A K&H ügyfeleinek elegendő belépni a mobilbankba, digitalizálni a Mastercard vagy Maestro típusú betéti- vagy hitelkártyájukat és már használhatják is a Google Pay nyújtotta előnyöket.

A Google Pay hasonlóan működik, mint a legtöbb NFC alapú fizetési megoldás: a telefonodat felébresztve vagy feloldva (a tranzakció összegétől függően) azonnal tudsz fizetni a mobilod POS terminálhoz történő érintésével. Ne feledd, a Google Pay használatához a biztonságod érdekében képernyőzárat kell beállítanod – ez kényelmesebb, ha biometrikus azonosítást (ujjlenyomat, arcfelismerés) használsz.

A képernyő feloldása nélkül három egymást követő fizikai — azaz kereskedőnél, terminálhoz érintett —, 15 000 forint alatti vásárlást kezdeményezhetsz. Ennél több (vagy 15 000 forint feletti) tranzakcióhoz fel kell oldanod a készülékedet a beállított képernyőzár megadásával.

A Google Pay internetes vásárlásokhoz is használható, amennyiben a kereskedő támogatja ezt a fizetési módot webshopjában vagy saját applikációjában. Ilyenkor a normál bankkártyás fizetési opció mellett megjelenik a Google Pay ikon is, amit elindítva a telefonon kell jóváhagyni a tranzakciót.

ha Apple készüléked van

Ha iOS rendszert futtató Apple készüléked van, a legjobb megoldás az Apple Pay használata. A kezdés előtt a legfontosabb teendő: ellenőrizd, hogy a Touch ID (ujjlenyomat) vagy Face ID (arcfelismerés) be van-e állítva a készüléken, mert erre szükséged lesz a tranzakciók jóváhagyásához. Ezután itt is digitalizálnod kell a K&H bankkártyádat és már használhatod is vásárlásra a mobilodat! De hogyan is működik ez pontosan?

  • Face ID-val rendelkező iPhone-nal: Nyomd meg duplán a készüléked oldalsó gombját, ezután végezd el a hitelesítést, majd tartsd az iPhone tetejét a kártyaterminál közelébe addig, amíg a kijelzőn meg nem jelenik a Kész felirat és a pipa.
  • Touch ID-val rendelkező iPhone-nal: Tartsd az ujjad a touch ID-n, majd közelítsd az iPhone tetejét a kártyaterminál közelébe addig, amíg a kijelzőn meg nem jelenik a Kész felirat és a pipa.

Fontos, hogy az Apple Payben digitalizált kártya ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a plasztikkártya, így az arra érvényes limitek szerint lehet vele fizetni. A limiteket a K&H mobilbankban bármikor beállíthatod, megváltoztathatod.

a mobilfizetés jó barátja a mobilbank

Mivel a mobilfizetési megoldások csak és kizárólag fizetésre alkalmasak, így az egyéb napi pénzügyeket támogató szolgáltatások eléréséhez a mobilbankot is érdemes letöltened. Egyrészt azért, mert így a mobilodon bármikor, egyszerűen csekkolhatod, hogy mennyi pénz van a számládon, mire és mennyit költöttél, vagy ha átutalást kell indítanod, azt is azonnal megteheted. Emellett K&H-sként a digitalizált bankkártyád beállításait is könnyedén módosíthatod, mobilbankon keresztül tudod aktiválni a mobilfizetési megoldásokat, módosíthatod a limitedet, de a kártyaletiltás és -felfüggesztés is elérhető a mobilról. Kell még több indok a letöltéshez?

internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [Google Pay, Apple Pay, K&H mobilbank] 
limitmódosítás
betétikártya-szolgáltatás[K&H lakossági betéti bankkártyák]
hitelkártya-szolgáltatás [hitelkártyák] THM: 26,2%
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön vagy külföldön
számlavezetés [K&H lakossági bankszámlák]
átutalás belföldön forintban

 

Kipróbálnád a mobilfizetést? Tudj meg többet a hazai bankok között elsőként a K&H-nál elérhető Google Pay-ről és használd vásárlásra Android okostelefonodat!

Google Pay a K&H-nál

Apple készüléked van és szívesen belépnél a mobilfizetés egyszerű világába? Próbáld ki az Apple Pay-t a K&H-nál!

Apple Pay a K&H-nál

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit az Ügyfélszerződés, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az Üzletszabályzat, a Betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére és a Hitelkártya hirdetmény természetes személyek részére című dokumentumok tartalmazzák. A K&H mobilbank leírását és feltételeit a K&H Bank elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános Szerződési Feltételei, az Üzletszabályzata és a Természetes személyes bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire, valamint pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetménye tartalmazza. Részletek a bankfiókokban és a kh.hu weboldalon. A K&H mobilbank teljes körű használatára a K&H e-bank felhasználói válhatnak jogosulttá. A Google Play a Google Inc. védjegye. Az App Store az Apple Inc. szolgáltatási védjegye.