Ugrás a tartalomhoz

fizetés a mobiloddal egy érintéssel?

a K&H mobiltárcával ezt könnyedén megteheted

2018. február 07.
A K&H mobiltárca egy olyan szolgáltatás, amely „pénztárcává” alakítja az okostelefonodat. Érdekel a működése, és kíváncsi vagy, hogyan használhatnád Te is a mindennapokban?

(A cikk tartalma frissült: 2020.03.08-án)

fizetés a mobiloddal egy érintéssel?

hol tudunk vele fizetni?

A K&H mobiltárcával jelenleg közel húszezer hazai és több mint másfél millió külföldi, egyérintéses műveletek végrehajtására alkalmas POS-terminálnál fizethetünk NFC-képes, minimum Android 4.4 operációs rendszerrel ellátott okostelefonunkkal. 

mikor vehetjük igazán nagy hasznát?

A K&H mobiltárca jól jön minden olyan esetben, amikor csak egy telefont viszünk magunkkal valahová, például futásnál, moziban, egy gyors bevásárlásnál a sarki szupermarketben, ha kiugrunk egy ebédre valahová a közelünkben, vagy akár bulizáskor. 

használat

A mobiltárcával való fizetés majdnem ugyanúgy történik, mint egy érintőkártyával, annyi különbséggel, hogy az okostelefont kell a POS terminálhoz érintenünk a bankkártya helyett, hiszen a K&H mobiltárca a bankkártyánk digitalizált változata. A fizikai bankkártyánkat (vagy bankkártyáinkat) könnyedén digitalizálhatjuk a K&H mobilbank alkalmazáson keresztül, mPIN-kódunk megadásával vagy ujjlenyomatunk segítségével.

Mire használhatjuk a mobiltárcát? A képernyő felébresztése vagy feloldása után (ez készülékenként eltérő lehet), PIN kód megadása nélkül vásárolhatunk vele arra alkalmas bolti termináloknál 5000 forintos összeghatárig. Ennél nagyobb összeg esetén az alkalmazás kéri a tárca PIN-kódot, de ugyanúgy, érintéssel fizethetünk a POS eszköznél. A még nagyobb biztonság érdekében lehetőség van úgynevezett előengedélyezett egyérintéses fizetésre is, ilyenkor az alkalmazásban előre megadhatjuk a tárca PIN-t, majd 60 másodpercen belül bármilyen összeget kiegyenlíthetünk a telefon terminálhoz érintésével.

A mobiltárca felületén lehetőségünk van:

  • kiválasztani a gyorsfizetésre alapértelmezett kártyát, 
  • beállíthatjuk az egyes kártyákhoz tartozó napi mobiltárca limitet, ami nem lehet magasabb a kártyához tartozó napi vásárlási limitnél, illetve 
  • törölhetjük is korábban már digitalizált kártyánk bármelyikét is.

A BlackBerry, a Nokia és az Apple készülékeivel a szolgáltatás nem használható jelenleg.

biztonság

A különböző mobilfizetési megoldások megfelelnek a legmagasabb biztonsági elvárásoknak, így a tranzakciók adataihoz rajtunk és a bankon kívül más nem fér hozzá

  • A mobiltárcához kötelezően be kell állítani egy úgynevezett tárca-PIN kódot. A magasabb összegű vásárlásoknál ennek megadása szükséges az érintést követően, akárcsak bankkártyás fizetés esetén (az is beállítható, hogy csak előengedélyezett módon lehessen fizetni a mobiltárcával, így ezt a tárca PIN jelszót minden vásárlásnál, a kisösszegűeknél is kérje a rendszer). 
  • További védelmet jelent, ha az okostelefonod képernyőjét is jelszóval véded – de ne ugyanazzal, mint az alkalmazást. Amennyiben az ujjlenyomatos védelemre alkalmas a készülékünk, ezt a funkciót is használhatjuk.

mobiltárca a K&H Banknál

Ha rendelkezünk a K&H Banknál e-bankkal, aktív Mastercard vagy Maestro betéti bankkártyával vagy hitelkártyával, és szeretnénk használni a mobiltárca alkalmazást, akkor:

  • töltsük le és aktiváljuk a K&H mobilbank alkalmazást NFC képes, legalább 5.0 verzió számú Android operációs rendszerrel rendelkező telefonunkon,
  • a K&H mobilbankban válasszuk ki a mobiltárca funkciót,
  • és digitalizáljuk azt a Mastercard vagy Maestro bankkártyát a mobiltárca alkalmazásban, amelyet használni akarunk a fizetések során.

érdekel a K&H mobiltárca