már tervezed a nyári programokat? készülj Te is időben!

2018. március 30.
Valószínűleg te is rácsodálkoztál már arra korábban, hogy mintha egyik pillanatról a másikra cserélted volna le a kabátot pólóra és a bakancsot papucsra. Kezdj el már most felkészülni a nyárra, hogy ne kelljen lemaradnod egyetlen kiszemelt koncertről sem!

már tervezed a nyári programokat? készülj Te is időben!

tavaszi spórolás

A tavasz furcsa időszak tud lenni egy diák életében a költekezés szempontjából. A karácsonyt már bőven elhagytad, a síelésből is visszatértél (ha voltál), ebben az időszakban pedig szorosabbra kell húznod a nadrágszíjat, hiszen nyáron már nincs suli, ellenben jobbnál jobb programok százával vannak. A spórolás időszaka ez, amin nem segít, hogy egyre jobb lesz az idő és egyre jobban nő a mehetnéked is.

tavaszi munka

Milyen lehetőségeid vannak azon túl, hogy szimplán nem költesz pénzt? Amennyiben a tanulmányaid engedik és meg tudod oldani, érdemes elgondolkoznod azon, hogy ha egyelőre kisebb óraszámban is, de elkezdesz dolgozni. Ez a későbbi nyári munka megszerzését is nagyban elősegítheti, a munkáltatók ugyanis hamarabb fognak megtartani egy betanult, bevált embert, mint kipróbálni helyette egy ismeretlen jelentkezőt. Akár jobb fizetést is el lehet érni addigra, mint a nyári starttal.

így tegyél félre

Azt már biztos rengetegszer hallottad, hogy a takarékoskodás fontos része az életednek. Azt a pénzt, amit gyűjtesz és megspórolsz, valahol tartanod is kell. Persze az is egy megoldás, ha otthon gyűjtöd a malacperselyben, de van ennél jobb is: ha dolgozni kezdesz, bankszámlára lesz szükséged, mert a munkaadód a fizetésedet már bankszámlára utalja. Annak érdekében pedig, hogy a bankszámládra érkező pénzedből ne költhesd el az összest, érdemes elkülöníteni belőle havonta egy meghatározott összeget. Hogy mennyit szeretnél, az természetesen a fizetésed, és a nyárra kitűzött programok árának függvénye. Erre a célra szolgál a megtakarítási betétszámla, ahová havonta tetszőleges összeget tehetsz át a bankszámládról, így ezt a pénzt biztosan nem költöd el, hiszen a bankkártyás fizetés vagy készpénzfelvétel alkalmával ebből az összegből nem költhetsz. Ráadásul még magasabb kamatot is fizet, mint a sima a bankszámla.

A K&H honlapján számos banki termékkel megismerkedhetsz, bővebb információért kérhetsz visszahívást szakértő kollégáinktól, vagy személyesen is érdeklődhetsz bankfiókjainkban.

K&H ifjúsági számlacsomagok