hogyan fogj hozzá az esküvő megszervezéséhez?

indíts rendszeres befektetést mobilon!
2018. május 04.
Az esküvő életed egyik legnagyobb eseménye, amit ha szeretnél igazán felejthetetlenné tenni, elég mélyen a zsebedbe kell nyúlnod. Tűzijáték, gourmet menü, hattyúk és galambok - a határ a csillagos ég, de okos tervezéssel és némi extra mellőzésével még kiemelkedő helyszín és nagy vendéglista esetén is elfogadható szinten tarthatod a költségeket.

hogyan fogj hozzá az esküvő megszervezéséhez?

kezdjetek el jó előre helyszínt keresni!

A szilveszter mellett az esküvő az az esemény, aminél rendre rácsodálkoznak az emberek, mennyire előre betelnek a dátumok a jó helyszíneken. Jellemző, hogy egy pár karácsony tájékán találja meg azt a helyszínt, amibe mindketten beleszeretnek, a megkereséskor viszont azt a választ kapják, hogy egészen jövő év októberéig minden hétvége foglalt esküvők miatt. Célszerű a tervezett dátum előtt egy évvel letudni a foglalást, akkor még több a jó opció, és az árak is reálisabbak.

A foglaláshoz kapcsolódik még az is, hogy terveztek-e templomi esküvőt, mivel ha igen, akkor két helyszín elérhetőségeit kell szinkronba hozni, mely így még kevesebb hétvégi időpontot adhat ki.

kicsi vagy nagy lagzi?

A kardinális kérdések jó részére már az is meg fogja adni a választ, hogy kicsi vagy nagy lakodalmat terveztek. A szervezési feladatok száma mellett az anyagiakat is nagyban csökkenti az, ha szűk családi és baráti környezetben esküdtök ahhoz képest, mintha 150 fős lagzit terveztek. Utóbbi esetben a vendéglátói és szállás költségek is eléggé „magasra szállhatnak”. Viszont az is érthető, ha az ifjú pár nagyszabású eseményt szeretne szervezni élete egyik legemlékezetesebb napjára.

nem csak a helyek, az emberek is elkelnek

Gyakori hiba, hogy a pár, miután nagy nehezen megtalálta a megfelelő helyszínt és megegyezett a vendégkört illetően is, hátra dől, és későbbre halasztja a vőfély, a zenekar, vagy éppen a fotós lefoglalását. Pedig a legjobbakat közülük is hamar levadásszák. Ha biztosra akartok menni, legalább fél évre előre le kell szerződni velük. Egy vészmegoldásként, utolsó pillanatban vőfélynek behúzott ismerős az eseményt, egy gyenge fotós pedig az arról születő emlékeket is vakvágányra viheti.

ruha, dekor

Szintén körülbelül fél évvel a nagy hétvége előtt érdemes nekifogni a dekoráció és a ruha kiválasztásának. Rengeteg inspiráció éri ilyenkor az embert, ami sok kreatív ötletet adhat. A stílust mindenképp ketten találjátok ki, aztán a részletek kidolgozását már lehet szakemberre bízni. Ezen lehet spórolni és magatoknak végezni a beszerzéseket, de egy jó dekoros a nap végén pénzben és időben is jobban megérheti, mint a saját úton járás.

A tökéletes esküvői ruha megtalálása talán a menyasszonyok boldogságának legsarkalatosabb pontja. Hosszú vagy rövid? Csipkés? Uszályos? A választás nem egyszerű, de azt jó, ha tudod, hogy az esküvői ruhák bérlése és vásárlása is komoly tétel. Viszont jól fontold meg, hogy érdemes-e ezen spórolni, vagy inkább rászánni egy nagyobb összeget a királynői megjelenésért cserébe.

A K&H tervező megtakarítási számlájával jó előre elkezdhettek takarékoskodni az esküvőre, hogy amikor megtaláljátok a tökéletes helyszínt, ruhát vagy dekorációt, mindig lehessen rá fedezet rá.

K&H tervező megtakarítási számla