így szervezd meg költséghatékonyan az esküvődet!

indíts rendszeres befektetést mobilon!
2019. május 14.
A „7 országra szóló lakodalom” sokszor a végtelen öröm mellett a felesleges kiadások napja is. Ezért összegyűjtöttünk 5 tippet, melyeket szem előtt tartva az anyagiak miatt biztos nem fog másnap fájni a fejetek!

így szervezd meg költséghatékonyan az esküvődet!

1. kérj be a lehető legtöbb helyről ajánlatot!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az első lehetőségre igent mondanak, pedig mint ismerjük a mondást – a türelem rózsát terem… Nos, ebben az esetben több ajánlat pénzt terem, ezért célszerű összehasonlítani a catering szolgáltatásra, helyszínekre, szervezésre és minden egyéb tevékenységre adott ajánlatokat. Általában a cégek mindig hagynak pár napot az átgondolásra, így van lehetőségünk összehasonlítani és okosan dönteni.

2. szervezd péntekre!

Talán furcsán hangozhat, de egyre több pár határoz úgy, hogy nem egy szokásos szombati napon, hanem pénteken tartja a menyegzőjét, amikor nem csak az árak alacsonyabbak, hanem a helyszín és közreműködők (DJ, fotós, fodrász, sminkes stb.) kapacitásai is kedvezőbbek lehetnek! Polgári esküvő esetén a házasságkötés illetékmentes, ha munkanapokon, munkaidőben történik a szertartás és az anyakönyvvezetőnek nem kell semmilyen külső helyszínre elmennie. Egyes önkormányzatok a házasságkötő terem igényvételéért díjat számolhatnak fel, de érdemes utánakérdezni, hiszen könnyen meglehet, hogy díjmentes.

3. környezetkímélő megoldások

Gyakori program az esküvőkön a lufi felengedés, papírlámpa eregetés, hogy a pillangókról, galambokról és hattyúkról ne is beszéljünk. Ezek a programok amellett, hogy drágák, a környezetnek és az állatoknak sem tesznek jót – húzzuk ki hát őket a listáról! Ehelyett tegyük emlékezetessé az estét egy magunk koreografálta nyitó tánccal, vagy kézzel készített üdvözlő ajándékokkal!

4. keresd az alternatívákat!

A magazinok és az esküvőszervezők javaslatai sokszor az álmainkra, a filmekből irigyelt elemekre és nem pedig a pénztárcánk kereteire épülnek. Ez nem jelenti azt, hogy az adott szolgáltatásról teljesen le kell mondanunk, csak éppen érdemes más alternatívákat is megvizsgálni. Például:

  • az együttes helyett válassz széles zenei repertoárral rendelkező DJ-t
  • nézz körbe az ismerőseid között, biztosan akad egy ügyes hobbi fényképész, aki szívesen megcsillogtatná a tehetségét
  • a nagydumás haverod/rokonod ceremóniamesterként csak úgy szórhatná a poénokat! Sőt, a ceremónia részeként akár meg is eskethet Titeket, így megspórolva az anyakönyvvezető kiszállási díját! Persze a házasságkötés hitelesítéshez az anyakönyvvezetőre mindenképpen szükség lesz, de a polgári szertartást megtarthatjátok bármelyik hétköznap is, akár ingyenesen, vendégek nélkül.

5. fast fashion koszorúslány ruha

Manapság már egyre kevésbé divat a koszorúslányokat habos-babos, abroncsos szoknyába öltöztetni, helyette az egyszerűbb, akár később más alkalmakra is viselhető hosszabb vagy rövidebb ruhákat választanak a legtöbben. Az ilyen darabokat nem feltétlenül kell szalonokban keresgélni, hiszen online a magyar és a nemzetközi oldalakon is óriási a választék! A rendelést viszont nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, nehogy az esetleges korrekciók vagy hosszúra nyúlt szállítási idő miatt kicsússzunk a határidőből. Ha pedig mégis inkább a biztos utat választanád és felpróbálnád vásárlás előtt a kiszemelt darabot, akkor nézz körbe a bevásárló központok fast fashion üzletláncaiban, ahol szintén jó áron juthatsz hozzá elegáns darabokhoz.

Már igent mondtál, de a nagy napig még aludni kell jó párat? Akkor kattints és tervezd meg a K&H tervező megtakarítási számla segítségével, hogy havonta mekkora összeget kell félre tenned a várható kiadások finanszírozásához! EBKM: 0,05–0,15%

K&H tervező megtakarítási számla

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit az ügyfélszerződés, Általános szerződési feltételek a devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek részére nyújtott bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre, az elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az Üzletszabályzat, Hirdetmény természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire valamint pénztári tranzakcióira vonatkozóan tartalmazzák, amelyek megtekinthetőek a bankfiókokban és a kh.hu internetes oldalon.