4+1 élethelyzet, amikor rendszeres befektetést érdemes indítanod

indíts rendszeres befektetést mobilon!
2021. december 08.
Pénzügyi tudatosság, tervezés, megtakarítás – sokat hallhatod ezeket a kifejezéseket. Elgondolkodtál már azon, hogy a saját életedben ezek a fogalmak milyen jelentőséggel bírhatnak? Cikkünkben bemutatjuk, milyen élethelyzetekben érdemes rendszeres befektetést indítanod!

(A cikk tartalma frissült: 2024.01.31.)

Rendszeres befektetés különböző élethelyzetekben

tisztázzuk: mi is az a rendszeres befektetés?

Kezdjük az alapoknál: a rendszeres befektetés egy olyan rendszeres megtakarítási forma, amely nem igényel az első pillanattól magas összegű tőkét, akár már havi pár ezer forinttól elindíthatod. Rendszeres befektetés indításakor amellett döntesz, hogy rendszeres időközönként, egy előre meghatározott időpontban „lépsz” a piacra. A befektetésed így, a piacra lépési kockázatod csökkentésével hosszú távon sokkal kiegyensúlyozottabb lehet.

Rendszeres befektetés elindításakor pénzed egy befektetési alapba kerül, azaz sok hozzád hasonló személlyel együtt adjátok az alap vagyonát, amelyet az alapkezelő egységes elvek szerint kezel. A K&H-nál több befektetési alap közül is választhatsz attól függően, hogy milyen a kockázatviselési hajlandóságod, sőt, a K&H-nál elérhető felelős befektetési alapok választásával rendszeres befektetésedet akár a fenntarthatóbb jövő építésének szolgálatába is állíthatod.

 tipp!

Érdekelnek a felelős befektetések? Kattints ide és tudj meg többet!


Most pedig néhány élethelyzetről olvashatsz, amikor jól jöhet a rendszeres befektetés:

babavárás - befektetéssel

Családalapítás vagy kistestvér érkezése előtt tervezzetek tudatosan a pénzügyeitekkel is és bátran vágjatok bele egy rendszeres befektetésbe!

Számolj csak! A gyermekvállalás első gondolatától minden hónapban 5000 Ft összegű megtakarítás jelentős összeg lehet később, amit akár a gyermek iskoláztatására is fel tudsz használni, ráadásul a jelenlegi kamatkörnyezetben a betéti kamatoknál magasabb hozamot érhetsz el.

párban szép az élet!

Ha még ugyan családalapításon nem is gondolkozol pároddal, de az összeköltözés és a közös otthon gondolata már megfogalmazódott bennetek, akkor is érdemes rendszeres befektetést indítani, hiszen a felhalmozott összeg egy későbbi lakásfelújításnál, egy új autó vásárlásánál vagy bármilyen nem várt kiadás felmerülésénél nagyon jól jöhet.

karriert váltva...

A közelmúltban foglalkoztunk a karrierváltás témakörével, ahol lehetőségek tárházát mutattuk be. Miért jöhet jól ilyenkor egy rendszeres befektetés? Belevágni a karrierváltásba - akár meglévő munkahelyed mellett, akár anélkül - igen nagy kihívás, de kétségtelen, hogy befektetés a jövődbe. Miért ne fektetnél be még pénzt is mellé? Ha teheted, indíts rendszeres befektetést legalább 5000 Ft-tal, amely az évek alatt, míg Te tanulsz és átformálod a mindennapjaidat, hozamot termel. Ha pedig odajutsz, hogy már egy új területen, egy új munkahelyen - akár egy új városban - dolgozol, lesz tőkéd, hogy belevágj.

nyugdíj felé...

A nyugdíjas évekhez közeledve biztosan eszedbe jut, mi lesz veled a jövőben, mekkora lesz a havi jövedelmed és abból milyen életszínvonalon fogsz tudni élni. Rengeteg egyéb lehetőség mellett - mint például a nyugdíjbiztosítás, a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) - rendszeres befektetéssel is elérheted a céljaidat és megalapozhatod a gondtalan idős éveket.

csak úgy - mert miért ne?!

Mi a helyzet akkor, ha „csak úgy” indítanál rendszeres befektetést? Jó hírünk van! A rendszeres befektetés elindítása nem kötődik konkrét életszakaszhoz, így bármikor belevághatsz. Legyél egyetemista vagy nyugdíjas, házas vagy egyedülálló, a rendszeres befektetés mindig jó döntés. Ne feledd, évek alatt jelentősen növelheted a megtakarításaidat, csupán havi 5000 Ft-tal.

A legjobb, hogy a K&H ügyfeleként digitális megoldások tárháza is rendelkezésedre áll, így akár a cikk elolvasása után rögtön el is indíthatod rendszeres befektetésedet a K&H mobilbankban a befektetések menüpont alatt. Az indítást követően nincs más teendőd, mint örülni a pénzed gyarapodásának, az automatikus befektetés kényelmének.

K&H rendszeres befektetés mobilon

Jelen marketing célú hirdetés nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. Az alap részletes leírását, befektetési politikáját a Tájékoztató tartalmazza, mely angol nyelven elérhető a vezető forgalmazó K&H Bank Zrt. fiókjaiban, mint forgalmazási helyeken és a www.kh.hu (vagy a khalapok.hu) internetes oldalon. Ugyanezen elérhetőségeken tájékozódhat az alap magyar nyelvű Kiemelt Befektetői Információi felől, mely az alap alapvető jellemzőit tartalmazza tömör formában, önmagában azonban nem ad teljes körű leírást az alapról. Megalapozott befektetési döntése érdekében előzetesen alaposan vizsgálja meg az ezen dokumentumokban szereplő adatokat, különös tekintettel a kockázatokra.  A befektetési jegyek forgalmazási költségeiről tájékozódjon a forgalmazási helyeken található hirdetményekből és a vezető forgalmazó www.kh.hu internetes oldalán. Az alap számára árfolyamfedezeti céllal, vagy befektetési cél megvalósítása érdekében származtatott ügyletek alkalmazása engedélyezett. Az alap nettó eszközértéke jelentősen ingadozhat!  Az alap sem tőkevédelmi sem hozam- vagy árfolyamvédelmi ígéretet nem tesz, ilyen garanciát nem vállal! A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeni teljesítményekre! A befektetési jegy hozama – kivéve, ha tartós befektetésből származó jövedelem – kamatjövedelemnek minősül, mely után a fizetendő adót a kifizető a kifizetéskor köteles levonni. A befektetése hozamához kapcsolódó adózási tudnivalókról kérjük, tájékozódjon a www.kh.hu oldalon vagy tanácsadóinknál. A tartós befektetési szerződés alapján és a nyugdíj-előtakarékossági számlán szerzett jövedelemre sajátos adózási szabályok vonatkoznak. Az adózással összefüggő következmények a jövőben változhatnak, a konkrét adófizetési kötelezettség mindenkor csak az egyedi körülmények alapján állapítható meg. Az alapot a KBC Asset Management N.V. belga alapkezelő társaság kezeli, amelynek működését a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, de egyes, jogszabályban nevesített tárgykörökben (pl. reklámok) a Magyar Nemzeti Bank jogosult eljárni. A K&H Bank Zrt. termékeinek értékesítése során a MiFID rendelkezéseinek megfelelően jár el. A K&H Bank Zrt. a Budapesti Értéktőzsde tagja, tevékenységi engedélyének száma: a PSZÁF (illetve jogelődje) 41.064/1998., III/41.064-3/2001., III/41.064-11/2002. és III/41.064-16/2003. számú határozata. Az alap által kibocsátott befektetési jegyekhez kapcsolódó befektetői jogok magyar nyelvű összefoglalóját itt találja.