bankszámlát nyitnál? egyszerűbb, mint gondolnád!

2018. július 31.
Sokan tartanak a bankszámlanyitástól: sokáig tart, macerás az egész. Ez azonban manapság már nem is bonyolult!

(A cikk tartalma frissült: 2024.01.31.)

bankszámlát nyitnál? egyszerűbb, mint gondolnád!

 • Szeretnéd biztonságos helyen tudni a pénzed?
 • Szívesebben vinnél magaddal bankkártyát például a strandra, bulizni, fesztiválra, utazáskor vagy épp vásárláskor, mint nagyobb összegű készpénzt?
 • Épp diákmunkát keresel, és a fizetésed átutalásához kellene?
 • Továbbtanulsz és ösztöndíj, vagy az iskolai befizetések kezelését könnyítené meg?

Akármelyik is legyen a célod, a bankszámla megnyitása nem egy lehetetlen küldetés 

kezdd a neten!

Ki szeretne néhány információért sorban állni (vagy ülni)? Ma már erre nincs is szükség: a K&H weboldalán az ifjúsági számlacsomag-választóban például könnyedén megtalálhatod a számodra megfelelő bankszámlát. Két szempontot vegyél figyelembe a választás során: egyik, hogy dolgozni szeretnél vagy tovább tanulni, a másik az életkorod. Ez alapján az alábbi kategóriákból egyszerűen kiválasztható, hogy melyik igaz Rád:

 • 14-18 éves vagyok
 • 18+ tanuló vagyok, akár mellette munkát is vállalok
 • 18+ már dolgozom, nem tanulok

Ez eddig nem is nagy kaland. A választást követően az oldal feldobja azt (vagy azokat) a bankszámlákat, amelyek leginkább megfelelőek Neked.  

számlanyitás 4 lépésben a K&H-nál

 1. A következő lépés, hogy szüleiddel vagy hozzátartozóiddal együtt nézzétek át a bankszámlához tartozó szolgáltatásokat, ehhez kérhetitek banki tanácsadó segítését, akár telefonon is. Gyűjtsétek össze, hogy számodra mik a legfontosabbak:
  • fizethetsz-e egy érintéssel?
  • fizethetsz-e az okostelefonod segítségével?
  • szeretnél-e félretenni?
  • szeretnél-e külön SMS értesítést kérni költéseidről?
 2. Ha a számlacsomag megfelelne Neked, és elmúltál már 18, a számlanyitási folyamatot kényelmesen, online el tudod indítani az erre szolgáló felületünkön. Ez még nem kötelez semmire, de így egyszerűbb és gyorsabb. Ha mégis előbb bankfiókba mennél, online tudsz időpontot is foglalni, ezzel elkerülöd a sorban állást.
  Még nem vagy 18? Az sem gond! Ebben az esetben előzetesen online tudtok időpontot foglalni egy bankfiókba (ehhez szüleid közül legalább az egyikük hozzájárulása és jelenléte szükséges), így sorban állás nélkül fogadnak majd Titeket.
 3. szerződéskötés, szükséges dokumentumok:
  • ha online indítottad el a bankszámlanyitási folyamatot, akkor a bankfiókban már előkészítik a szerződésed. Mivel szükség van a személyes jelenlétre, ezért ezen a ponton be kell majd menned egy bankfiókba.
  • Ha bankfiókban nyitod a számlát, akkor a K&H oldalán (kh.hu/kapcsolat) előre meg tudod nézni, hogy hol van a legközelebbi, és online időpontot is tudsz foglalni a weboldalon keresztül (kh.hu/idopontfoglalas).
  • A bankfiókba minden esetben vidd magaddal személyazonosító igazolványod, lakcímkártyád és diákigazolványod. Ha még nem vagy 18 éves, és egy szülő vagy törvényes képviselő megy Veled, akkor mindkettőtöknél legyen személyazonosító igazolvány és lakcímkártya. A bankfiókban segítenek majd, hogy minden tiszta és egyértelmű legyen. Ha elbizonytalanodsz, kérdezz bátran!  Az e-bank és mobilbank használatához szükséges szerződést szintén a bankfiókban tudod megkötni a bankszámlaszerződéssel egyidejűleg.
 4. bankkártya: a számlanyitást követően a bankkártyád kb. 1 hét alatt elkészül, és postán el is küldjük Neked. Ha megérkezett, akkor a hozzá tartozó PIN kódért (a biztonság érdekében) még be kell ugrani bankfiókunkba, munkatársunk segítségével aktiváljátok, és már használhatod is.
 5. digitális szolgáltatások: munkatársaink és rövid videóink segítségével egyszerűen aktiválni tudod digitális szolgáltatásainkat, amelyekkel egyszerű, gördülékeny a pénzed kezelése.

Nézz körül a K&H kifejezetten fiataloknak szóló, szuper kedvező, 0 forint havi díjú ajánlatai között, EBKM: 0,01%

K&H ifjúsági számlacsomagok