nem mindegy, milyen bankszámlára érkezik a fizetésed!

ezt kell tudnod, mielőtt bankszámlát választasz a havi jövedelmed érkeztetéséhez

2022. március 08.
Bankoláskor a fő szempont, hogy olcsó, biztonságos és egyszerű legyen. De mire érdemes odafigyelni, mielőtt kiválasztod, melyik bankszámládra érkezzen a havi jövedelmed? Olvass tovább, hogy ezen a téren is innovatív, megbízható megoldás mellett dönthess, elkerülve a plusz költségeket!

nem mindegy, milyen bankszámlára érkezik a fizetésed!

A neobankok elterjedésével már nem számít ritkaságnak az, hogy akár több bankszámlád is van egyszerre, amiket más-más célokra használsz. Jellemző, hogy a megtakarítások, a napi kifizetések, a külföldi vásárlásokhoz használt keret vagy akár a hiteltörlesztés eltérő bankszámlákon történik. Nem mindegy azonban, hogy ezek közül melyiket jelölöd ki a havi jövedelmed/ fizetésed rendszeres beérkezéséhez.

Tudtad például, hogy ha nem magyarországi, forint alapú (HUF) bankszámlára érkeztetnéd a jövedelmed, akkor ez plusz költséget jelent a munkáltatóknak, ezért sok esetben ezt nem támogatják?  Fontos, hogy ez az egyéni átutalásaid során neked is többe kerül, hiszen deviza átutalásnak minősül. Többek között ezért sem szerencsés a lakóhelyedtől eltérő nemzetiségű deviza alapú bankszámlát választanod a rendszeres jövedelmed beérkezéséhez. Mutatjuk, mit érdemes még tudnod!

első a biztonság

Ha a pénzügyekről beszélünk, a legfontosabb kritérium még mindig a biztonság. Talán kevesen tudják, de a hazai bankoknál vezetett bankszámlákat úgynevezett betétbiztosítás védi. Egészen pontosan 100 000 euró összegig, az OBA betétbiztosítása védi a vagyonodat.

sürgősen segítségre van szükséged?

Bár a cél, hogy minél gördülékenyebben intézhesd a napi bankolással kapcsolatos pénzügyeidet, kérdéseid bármikor adódhatnak. Olyan levonást látsz a számládon, amit elsőre nem értesz? Nem működik valamelyik funkció? Elhagytad a bankkártyádat és nem tudod, mi a teendő? Ilyenkor nyújthat hatalmas segítséget, ha az adott pénzintézet rendelkezik magyar nyelvű ügyfélszolgálattal, amit akár külföldről is elérhetsz. A K&H-nál a K&H telecenter munkatársai a nap huszonnégy órájában rendelkezésre állnak és segítenek megválaszolni a kérdéseidet, természetesen magyar nyelven.

tanácsadás a komplexebb pénzügyi kérdésekben

Hitelt szeretnél felvenni és bizonytalan vagy? Ott érdemes ezt megtenned, ahova a fizetésed is érkezik? Jó lenne, ha mindent egy helyen el tudnál intézni? Befektetés indításán gondolkozol, amire automatikusan szeretnéd havonta félretenni a pénzt? Ha olyan pénzintézetet választasz, amely rendelkezik magyarországi fiókhálózattal, akkor a kérdéseidet egy helyen, kényelmesen, akár személyesen is felteheted.

nézz utána a számlacsomagodba foglalt kedvezményeknek!

Érdemes utána nézned, hogy az általad használt bankszámlacsomag milyen kedvezményeket kínál! A legtöbb banknál például havonta több készpénzfelvétel és banki átutalás is ingyenesen elérhető, vagy ingyenesen hívható segítségkérés esetén az ügyfélszolgálat. A K&H-nál, ha például a K&H kényelmi plusz számlacsomagot választod, havonta az első 5 db készpénzfelvétel, és 5 db elektronikus átutalás is banki díj mentes.

plusz kedvezmények

Nagyon gyakori, hogy ha egy adott pénzügyi szolgáltatónál több szolgáltatást is igénybe veszel, akkor kedvezményeket kaphatsz. Például biztosításra, hiteltörlesztésre, vagy akár hitelfelvételre vonatkozóan. A K&H-nál igényelhető lakáshitelek esetében, ha K&H-s bankszámlára érkezteted a jövedelmed, kamatkedvezményt kaphatsz, illetve akkor is további kedvezmények várnak, ha a lakásbiztosításod K&H-s. Továbbá a bankkártyád mellé egyszerűen igényelhetsz utasbiztosítást, vagy a jóváhagyást követően, akár 5 percen belül folyósításra is kerül az igényelt K&H személyi kölcsön a számládra.

innovatív digitális lehetőségek

Tudtad, hogy a mobilodról számos napi banki teendőt gördülékenyen elintézhetsz? A K&H mobilbankban, a teljesség igénye nélkül:

  • bármikor ingyenesen megtekintheted az egyenlegedet,
  • módosíthatod a vásárlási limitedet,
  • lekérdezheted a PIN-kódodat,
  • letilthatod vagy felfüggesztheted a bankkártyádat,
  • biztosítást is köthetsz,
  • automatikusan befizetheted a számláidat,
  • vagy akár rendszeres befektetést is indíthatsz!

bankkártya: lejárt lemez, vagy mégsem?

Te is okoseszközös fizetést részesíted előnyben? Akkor tudod, milyen előnyei vannak, ha a mobiloddal vagy az okosóráddal is fizethetsz! Ám lehetnek olyan helyzetek, amikor mégiscsak szükség van a bankkártyádra, mert például lemerült a mobilod. A hazai bankok a digitalizált bankkártyák mellé minden esetben biztosítanak fizikai bankkártyát is, így ebben az esetben sem kell kétségbe esned! 

pénzvisszatérítés utazással? igen!

Tudtad, hogy ha Mastercard hitelkártyát igényelsz a K&H-nál, akkor külföldi devizában történő vásárlásaid után pénzvisszatérítést kaphatsz? Amennyiben az adott elszámolási ciklusban összesen minimum 20 ezer forintot vásárlásra költesz, üzemanyag és utazás kategóriákban végzett vásárlások után 2%-ot, élelmiszer, kultúra, divat kereskedelmi kategóriákban végzett költések után 1%-ot, de összesen maximum havi 4 ezer forintot jóváírunk a hitelkártyaszámládon (a visszatérítés hitelszámlánként értendő).

Mit gondolsz, jól döntöttél? A szokásaidhoz legjobban illő K&H számlacsomagot már a K&H mobilbankban is kiválaszthatod.

A K&H Bank 100 százalékos tulajdonosa a belga KBC Bank N.V.
Hitelkártya szolgáltatás [K&H Mastercard hitelkártya] THM: 26,2%
Egyenlegmegtekintés
számlavezetés
betétikártya-szolgáltatás [K&H lakossági bankkártyák]
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön 
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás külföldön
internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank, Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay]


Tudtad, hogy a K&H-nál az online számlanyitás gyorsan, mobilappon keresztül is megoldható?

K&H számlanyitás

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A termék részletes leírását és feltételeit a vonatkozó szerződés, a Lakossági hitelek Általános Szerződési Feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, az Ügyfélszerződés, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az Elektronikus azonosítású banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, a Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetmény, a betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére, a hitelkártya hirdetmény természetes személyek részére dokumentumok tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a bankfiókokban és a kh.hu internetes weboldalon. A K&H mobilbank teljes körű használatára a K&H e-bank felhasználói válhatnak jogosulttá.
A hirdetésben szereplő THM az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabály figyelembevételével, 375 000 forint hitelösszeg és 1 éves futamidő figyelembevétele mellett kerültek megállapításra. 
Biztosítási termékek esetében a termékek részletes leírását a biztosítási szerződési feltételek tartalmazzák, amelyek megismerhetők a K&H Biztosító irodáiban, a K&H Bank fiókjaiban és jelen oldalon. A biztosítási szolgáltatást a K&H Biztosító nyújtja.