forint alapú bankszámla & devizaszámla összehasonlítás: mi a különbség?

nyiss bankszámlát otthonról!
2022. október 27.
Bár az emberek döntő többségének elegendő egy „hagyományos”, forint alapú bankszámla, vannak olyan esetek, amikor akár magánszemélyként, akár vállalkozóként jól jöhet egy devizaszámla is. Nézd meg forint alapú és devizaszámla összehasonlításunkat, tudd meg mi a különbség és találd meg a számodra optimális kombinációt!

Forint alapú bankszámla és devizaszámla összehasonlítás

Bankszámlája manapság már szinte mindenkinek van. Van olyan, akinek fiatalkora óta ugyanaz a folyószámlája, míg más alaposan utánajárva kötötte meg jelenlegi bankszámlájának szerződését, esetleg élete során többször is váltott számlacsomagot, vagy bankot. Mivel az elvárások, a használati szokások és a banki szolgáltatások is folyamatosan változnak, ezért bármelyik típusba tartozol, érdemes lehet elolvasnod cikkünket.

bankszámla, devizaszámla összehasonlítás

forint alapú bankszámla

Abban az esetben, ha:

 • munkabéredet átutalással fizetik és nincs jelentős bevételed külföldről,
 • a bankszámládhoz szeretnél egy bankkártyát is, amivel kényelmesen, gyorsan és biztonságosan fizethetsz,
 • az országban szinte bárhol hozzáférnél a pénzedhez, illetve
 • számládról szoktál utalásokat indítani, közüzemi számláidat csoportos beszedéssel egyenlíted ki, vagy
 • forint megtakarításodat biztonságban szeretnéd tudni,

akkor Neked minden bizonnyal elegendő egy forint alapú bankszámla. A K&H lakossági bankszámlái között könnyedén megtalálhatod a számodra tökéletes választást.

A megfelelő számlacsomag kiválasztásakor fontos az életkorod, a havi rendszeres jövedelmed, valamint az esetleges megtakarításod összege. Életkor alapján a K&H három ifjúsági számlacsomaggal rendelkezik külön a 6-14, a 14-18 és a 18 év feletti korosztálynak. A 18. életévüket betöltött, már nem tanuló fiataloknak bankolási szokásaiktól függően ajánlunk számlacsomagot a kínálatunkból. 

A lakossági bankszámlához bankkártyát is kapcsolhatsz, amivel a belföldi és külföldi, fizikai és internetes üzletekben is díjmentesen tudsz fizetni, illetve ATM-ből és bankfiókban egyaránt tudsz készpénzt felvenni vele. Ráadásul digitalizálhatod is bankkártyádat, így ha a K&H-nál bankolsz, Google Pay-jel, Appla Pay-jel, Xiaomi Pay-jel és Garmin Pay-jel is fizethetsz.

online számlanyitás

devizaszámla

A devizaszámla leginkább azoknak a lakossági ügyfeleknek javasolható, akik 

 • külföldről rendszeres bevétellel rendelkeznek, és nem szeretnék, hogy a devizában beérkező összeget azonnal átváltsák forintra, vagy
 • megtakarításuk egy részét devizában szeretnék tartani, vagy
 • sokat utaznak külföldre, illetve
 • előre láthatóan munkájuk miatt egy időre külföldre költöznek.

Hiába hangzik tehát nagyon menőnek, devizaszámlát leginkább azoknak a magánszemélyeknek és vállalkozóknak, illetve külkereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásoknak ajánljuk, akik külföldről rendszeres bevétellel rendelkeznek, és szeretnék ezeket a számlájukra beérkező utalásokat devizában megtartani.

A devizaszámlákon előforduló leggyakoribb tranzakciók:

 • a belföldi és külföldi átutalás, 
 • a valuta ki- és befizetés, 
 • bankkártyás fizetés

milyen külföldi devizákban nyithatsz számlát a K&H-nál?

Amennyiben úgy gondolod, hogy a devizaszámla számodra a jó döntés, ki kell választanod, milyen devizanemben szeretnéd megnyitni. 4 devizanem közül választhatod ki a neked leginkább megfelelőt: EUR, USD, CHF, GBP.

milyen díjakkal kell kalkulálnod devizaszámla esetén?

A számlavezetési díj havonta 1,41 EUR, amennyiben szeretnél bankkártyát is számládhoz, annak éves díja 7258 forint, amiért cserébe egy K&H Mastercard érintőkártyát kapsz. A forint alapú bankszámlánál már megszokott szolgáltatásokat, mint a mobilbank, az e-bank vagy az SMS riasztásokat tartalmazó K&H mobilinfo, devizaszámládhoz is igénybe veheted.

A lehetőség mindenkinek adott mindkét fajta bankszámla igénylésére, de érdemes előtte tájékozódni a Bank honlapján, illetve a bankfiókokban

internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás [K&H mobilbank]
betétikártya-szolgáltatás [K&H lakossági bankkártyák]
számlavezetés
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön
betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás külföldön

K&H lakossági devizaszámla

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A termékek, szolgáltatások részletes leírását, kondícióit a vonatkozó Szerződés, a Lakossági bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékek Általános Szerződési Feltételek, a K&H Bank Üzletszabályzata és a Természetes személyek számláira, betéteire, pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetménye Lakossági deviza kamat hirdetmény - 5. sz. melléklet, valamint a K&H betéti bankkártya hirdetmény természetes személyek részére tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon. A feltüntetett EBKM értékek és díjak a 2017. július 11-én érvényben lévő Hirdetmények szerint kerültek megállapításra. A Bank a kondíciók megváltoztatásának jogát fenntartja. A biztosítási szolgáltatást a K&H Biztosító nyújtja, a termék részleteit a vonatkozó biztosítási szerződési feltételek tartalmazzák.