áruhitel helyett kis összegű hitelt vennél fel? így érdemes!

gyors segítségre van szükséged? igényelj most K&H személyi kölcsönt!
2022. augusztus 24.
Tervezett kiadásaid során neked is szükséged lehet kisebb összegű személyi kölcsönre, ha egy nagyobb értékű műszaki cikk, az iskolakezdés vagy akár esküvő miatt jól jön egy kis segítség. Ilyenkor előny, ha van már némi alapismereted a hitelfelvétel folyamatáról. Mutatjuk, mit kell tudnod, ha áruhitel helyett kis összegű hitelt igényelnél!

Áruhitel helyett kis összegű kölcsön

ezt kell tudnod a kis összegű hitelekről

Amikor nagyobb összegű kiadásainkat tervezzük, nem kell megijednünk, ha azt látjuk, hogy az adott hónap keretei közé nem férnek be biztonsággal a kiadásaink. Pont az ilyen élethelyzetekre találták ki a kisebb összegű hiteleket, melyekkel, sokkal kényelmesebben, havi részletekben törlesztve valósíthatjuk meg terveinket, akár olyan célokat is, melyek bár sürgősek lennének, de jóval hosszabb időt venne igénybe előteremteni a megvalósításukhoz szükséges összeget. Elég, ha például egy kisebb lakásfelújításra, vagy akár egy műszaki cikkre gondolunk.

A személyi kölcsönök a felhasználható kölcsönök közé tartoznak, amelyhez ingatlanfedezet biztosítása nem szükséges. Egyszerű az igénylésük, ami akár mobilon keresztül is lehetséges és gyors az elbírálásuk is, így akár néhány órán belül rendelkezésedre állhatnak.

Buy now, pay later - mit is jelent ez? A kis összegű személyi kölcsönök ezen típusa szabad felhasználású, így a segítségével kényelmesebben és egyszerűbben vásárolhatsz, nagyobb kiadásaid is könnyebben tervezhetővé válnak.

Az ilyen típusú kölcsönök felvétele előtt fontos mérlegelned, hogy mindig az anyagi lehetőségeidnek legjobban megfelelő pénzügyi megoldást válaszd. A legjobb hitel nem okvetlenül az, ahol a legkisebb havi törlesztőrészletet kell fizetni, hiszen a nagyon hosszú futamidővel csökkentett havi részlet adott esetben a legdrágább és legrosszabb döntés is lehet. A kamat mellett más költségek is drágíthatják a kölcsönt, tehát egyszerre érdemes minden költséget megvizsgálni és hitelkalkulátorral ellenőrizni az egyes alternatív “kimeneteleket”.

Ha szükséges, akkor személyesen egy bankfiókban, de akár online vagy telefonon is érdemes teljes körű tájékoztatást kérni és megismerni a kiválasztott kölcsön összes feltételét még a döntés meghozatala előtt.

a személyi kölcsön igénylésének menete

A gyorsaság bizonyára fontos, azonban érdemes kellő figyelmet és időt fordítani a számunkra leginkább megfelelő kölcsön és hitelintézet kiválasztására. Az infláció beindította a kamatemeléseket a kölcsönöknél, ezért célszerű fix kamatozású kölcsönt választani, főleg éven túli törlesztés esetén.

Egy kisebb kölcsön felvétele előtt az alábbi feltételek meglétét mindenképpen érdemes leellenőriznünk, hiszen a bank is ezeket fogja vizsgálni:

  • a hitelfelvevőnek be kell töltenie a 18 éves életkort,
  • állandó magyarországi lakcímmel,
  • és legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkeznie,
  • a rendszeres havi jövedelemnek legalább nettó 150 ezer forintnak kell lennie,
  • valamint saját névre szóló bankszámla vagy törlesztőszámla szükséges, amire a jövedelem érkezik

A legtöbb bank ma már nem várja el, hogy nála nyissunk számlát és a jövedelmünk is oda érkezzen a futamidő végéig, de ez mindenképpen előny és a gyors ügyintézést is segíti. A K&H-nál például a K&H mobilbank applikációján keresztül a meglévő ügyfelek számára még egyszerűbb a hitelfelvétel, kamatkedvezménnyel is járhat, az online igényléssel pedig akár pár perc alatt is hozzájuthatunk a hitelösszeghez.

Fontos, hogy a hiteligénylést körültekintően indítsuk el, hiszen ezzel lehet a legtöbb időt megspórolni. Ha a kölcsön általános feltételeinek megfelelünk, akkor végezzünk el egy előzetes kalkulációt, például a K&H hitelkalkulátor segítségével. Ezt követően érdemes elindítani egy előzetes hitelminősítést is, ami akár teljes mértékben online is intézhető. Pár százezer forinttól sok millió forintig terjedhet egy kölcsön összege, alapvetően az igazolt jövedelem és a futamidő paramétereinek beállításával lehet a kölcsön összegét „finomra hangolni”.

mi szükséges a személyi kölcsön igényléséhez?

Vegyük sorra, hogy milyen szükséges dokumentumok kellenek az igényléshez:

  • személyi igazolvány, vezetői engedély, vagy útlevél
  • lakcímkártya
  • jövedelemigazolás

Alkalmazottak esetén a rendszeres és tehermentes jövedelemnek el kell érnie a havi nettó 150.000 Ft-ot, amelyről a munkáltató igazolása is szükséges.

Abban az esetben viszont, ha már a K&H ügyfelei vagyunk, a hitel felvétele során külön dokumentumok beadása sem szükséges. Az elbírálás pedig akár pár perc alatt is megtörténhet, jelentősen egyszerűsítve ezzel a hitelfelvételi folyamatot.

folyószámlahitel és hitelkártya a K&H kínálatában

Bizonyos esetekben kedvezőbb lehet egy K&H folyószámlahitel vagy K&H Mastercard hitelkártya használata.

A kis összegű kölcsönök közül a folyószámlahitel egy, a bankszámlánkhoz rendelt hitelkeretet jelent, amelynek igénybevétele valóban egyszerű és gyors - hiszen a bankszámla kapcsán a bank már ismer minket, látja a számlaforgalmunkat. A hitelkeretet akkor hívhatjuk le, amikor szükségünk van rá, csak arra kell ügyelnünk, hogy a szerződésben meghatározott időpontig visszafizessük.

A másik lehetőség a hitelkártya, amely szintén egy hitelkeret használatát teszi lehetővé, azonban figyeljünk arra, hogy ez elsősorban bankkártyás vásárlásra ajánlott, a készpénz felvétele, a hitelkeret hosszabb ideig történő igénybevétele jelentősen megdrágítja a használatát.

további hasznos fogalmak…

Teljes Hiteldíj Mutató (THM)

A teljes hiteldíj az az összeg, amelyet a hitelfelvevőnek, a kölcsönösszeg visszafizetésén felül fizetnie kell, így a THM tartalmazza a hitellel kapcsolatban felmerülő összes banki költséget, kamatot (folyósítási díjon és kezelési költségen kívül is).

Értelemszerűen minél alacsonyabb a THM, annál kedvezőbb az adott kölcsön. A hiteldíjba nem tartoznak bele olyan esetleges költségek, mint például a késedelmi kamat, vagy a biztosítási-, garancia- és átutalási díjak. Ezen költségek a hiteldíjon felül terhelik a hitelfelvevőt.

A bank felé fizetendő teljes összeg ajánlatonként történő összehasonlítása rendkívül fontos.

hitelfedezeti biztosítás

A hitelfedezeti biztosítás komoly segítséget nyújthat akkor, ha valamilyen oknál fogva, nem tudjuk mégsem befizetni a hitel havi törlesztő részletét. Bár kissé drágítja az ügyletet, mégis érdemes átgondolni, hogy szükség van-e rá a kölcsön felvétele előtt.

K&H személyi kölcsön – THM: 14,5–22,4%
Hitelkártya-szolgáltatás [K&H Mastercard hitelkártya] – THM: 26,4%
Betéti-vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön
Betéti-vagy hitelkártyával történő vásárlás külföldön
Készpénzfelvétel belföldön
Készpénzfelvétel külföldön
Folyószámlahitel [K&H Folyószámlahitel] THM: 26,7%


Tudj meg többet a szabadfelhasználású K&H személyi kölcsönről, amivel a tervezhető kiadásaid rendezése még egyszerűbbé válhat!

K&H személyi kölcsön

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja.

Személyi kölcsön

A hirdetésben szereplő THM az aktuális K&H személyi kölcsönök kondíciói Hirdetmény szerint, az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabály figyelembevételével, 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett kerültek megállapításra. Jelen kalkuláció nem minősül ajánlattételnek és nem helyettesíti az általános hitelbírálatot. A termék részletes leírását, illetve feltételeit a személyi kölcsön Ügyfélszerződés, a Lakossági hitelek Általános Szerződési Feltételei, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint az aktuális K&H személyi kölcsönökre vonatkozó hirdetmény tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és a www.kh.hu internetes oldalon. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokról részletesen a dokumentumoknál található „5. sz. függelék: minimális igénylési feltételek” tájékoztatóban olvashatnak, illetve további információkat bankfiókjaink nyújtanak. A kölcsönigénylés elfogadása minden esetben a Bank által végzett hitelelbírálás függvénye.

K&H Mastercard hitelkártya

A termék részletes leírását és feltételeit az Ügyfélszerződés, a Bankkártya és hitelkártya szolgáltatásokra vonatkozó Általános szerződési feltételek, az Üzletszabályzat, valamint a Természetes személyeknek szóló Hitelkártya hirdetmény, a pénzvisszatérítés feltételeit a K&H hitelkártyákhoz kapcsolódó vásárlás utáni visszatérítés feltételei 2018. október 5-ét követően kötött hitelkártya szerződésekre elnevezésű dokumentum tartalmazzák, amelyek megtekinthetőek a bankfiókokban és itt a www.kh.hu internetes oldalon. A hirdetésben szereplő THM az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabály figyelembevételével, 375 000 forint hitelösszeg és 1 éves futamidő figyelembevétele mellett kerültek megállapításra. A biztosítást a K&H Biztosító Zrt. nyújtja, a biztosítási termékről a kapcsolódó biztosítási szerződési feltételekben olvashat.

K&H folyószámlahitel

A termék részletes leírását, illetve feltételeit az Ügyfélszerződés, a Devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek számára nyújtott bankszámla, betétszámla és lekötött betét termékekre vonatkozó Általános Szerződési Feltételek, a K&H Bank Üzletszabályzata, valamint a Természetes személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire, valamint pénztári tranzakcióira vonatkozó Hirdetmény tartalmazza, melyek megtekinthetők a bankfiókokban és itt, a www.kh.hu internetes oldalon. A hirdetésben szereplő THM értéke az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabály figyelembevételével, 375 000 forint hitelösszeg és 1 éves futamidő figyelembevétele mellett kerültek megállapításra.

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év