tanulj főzni az internetről

2017. október 20.
Ha valami nincs fent a neten, az ma már nem is létezik – tartja a mondás. Ha a való életben nincs főzőtudományod, akkor hívd segítségül mondjuk a legnépszerűbb videómegosztót. Számtalan recept mellett ugyanis a főzés csínját-bínját is megtanulhatod a gasztrovloggerektől.

tanulj főzni az internetről

(kép forrása: pixabay)

Vannak olyan ösztönös zsenik, akik szinte a semmiből is nap mint a nap pazar lakomát tudnak varázsolni, míg másoknak a legkülönlegesebb alapanyagokból is csak egy rántottára futja gasztro tudásából. S persze van olyan is, aki a legjobb éttermek telefonszámát tárolja mobilján. Te melyik csoportba tartozol?

Akár amatőr mesterszakács vagy, akár a mikrohullámú sütő feketeöves mestere, cikkünkből ihletet (vagy bátorságot) meríthetsz. Ha utóbbiak közé sorolod magad, és takarékoskodni szeretnél az egyetemi évek alatt, akkor ideje megtanulnod használni a konyhát, illetve a benne található eszközöket, hiszen így sokat spórolhatsz.

Az önképzéshez manapság már remek útmutatókat találsz a YouTube-on. Mivel a főzés szinte egyetemes nyelv, ezért a nyelvi akadályok sem állhatják utadat, bár egyre több magyar nyelvű segítséget is találhatsz egyszerű ötletekkel és hasznos tanácsokkal.

Gasztroblogok, diétás megoldások, hagyományos receptes oldalak

Néhány évvel ezelőtt óriási „robbanás” történt a hazai gasztroblogok területén, egymás után születtek a hamar népszerűvé váló felületek. Mostanra ez a tendencia kissé visszaesett, de továbbra is vannak olyan gasztrobloggerek, akik előszeretettel használják a YouTube felületét.

Az általános gasztroblogok mellett jelentek meg az utóbbi időben azok, akik valamilyen speciális igény kielégítését tűzték zászlajukra. Az ételallergiások, cukorbetegek és egyéb étkezési nehézséggel küzdők számára készülő videókból természetesen nemcsak az érintettek juthatnak érdekes ötletekhez. Kattints te is a feliratkozás gombra náluk!

Ne feledkezzünk meg a hagyományos receptgyűjtős oldalakról sem. A kisebb-nagyobb közösségek által létrehozott tartalomra mindig lehet számítani. Akár a paprikás krumplival bajlódsz, akár szusi tekercseket akarsz készíteni, ezeken a helyeken biztosan találsz megfelelő recepteket, videókat.

Próbáld ki például ezeket az oldalakat: NoSalty, Lila Füge, Chili és Vanília, FördősZé

Közösségi oldalak

Facebook-on, Instragramon, Pinteresten számos mesterszakács és gasztroblogger van jelen, akiket érdemes követni. Pinteresten például szemezgethetsz más felhasználók gyűjteményeiben, és nagyon széles körű a nemzetközi kitekintés, sőt! Itt elsősorban angol nyelven boldogulsz jól, és ezzel együtt vedd figyelembe, hogy ez a közösségi oldal nem kifejezetten a magyar konyha remekeinek gyűjtőhelye.

tanulj főzni az internetről

(kép forrása: pixabay)

Receptvideók angolul

Egy kis angoltudással finomabbnál finomabb vacsoraötleteket kaphatsz a legnépszerűbb videómegosztón, vagyis a Youtube-on is. Kezdőknek az egyperces recepteket ajánljuk, a haladók viszont nyugodtan merüljenek bele az online gasztronómia világába, és kövessék a mesterszakácsok csatornáit, illetve videóit.

Próbáld ki például ezeket a Youtube csatornákat: Cooking with Dog, The Simple Cooking Channel, Epic Meal Time, Laura in the Kitchen, Cupcake Jemma

A videók mellé pedig egy jó tanács: az alapanyagokat próbáld meg a helyi piacon beszerezni, így nemcsak spórolsz, hanem támogatod a környezetedben élő gazdálkodókat is.

Ha pedig elakadtál, vagy nem értesz egy konyhai folyamatot, bátran hívd fel a szüleidet, hidd el, örülni fognak annak, ha számítasz a tudásukra, tapasztalatukra.

Ne feledd: ahhoz, hogy a konyhád és a benne található eszközeid is biztonságban lehessenek, válassz az igényeidnek megfelelő otthonbiztosítást. Akár saját lakásban, akár albérletben élsz, a K&H-nál megtalálhatod a számodra legideálisabb megoldást.

Válaszd ingatlanodhoz a K&H lakásbiztosítását, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H lakásbiztosítás