őszi dekoráció otthonra

2017. október 10.
Sokan vagyunk úgy, hogy szeretjük az éppen aktuális évszakhoz vagy éppen ünnephez igazítani nemcsak ruhatárunkat, hanem otthonunkat is. Az ősz ilyen szempontból hálás téma, hiszen a természet rengeteg inspirációt kínál a ház dekorációjához.

őszi dekoráció otthonra

(kép forrása: pixabay)

Egy kis fantáziával, némi kézügyességgel és türelemmel akár saját magad is elkészítheted a lakás őszi dekorációját, de a lakberendezési boltok kínálatában is találhatsz olyan kiegészítőket és díszeket, amelyek melegebbé varázsolják otthonodat.

gyertyák és mécsesek

Ha őszi hangulatot szeretnél teremteni, a piros, barna, narancs, sárga mécsesek és gyertyák segítségedre lesznek ebben. A gyertyaláng plusz melegséget visz az otthonodba, a a gyertyatartóval mindezt hozzáigazíthatjuk a lakás stílusához, legyen az akár egy egyszerű vaslap, akár barokkos cirádákkal díszített gyertyatartó vagy éppen egy üres borosüveg.

gesztenye

Gyermekkorunk természetes építőköveit egyszerűen lehetetlen nem gyűjteni. Gyufaszálakkal akár figurákat is készíthetsz, de egy tálban is jól mutatnak. Érdemes néhányat begyűjteni a tüskés héjból is, mert együtt még jobban mutatnak.

falevelek

Talán nincs más, ami jobban kifejezi az őszt, mint a színes falevelek, amelyekből apró csokrokat köthetsz. Remekül mutatnak az ablakpárkányon, a konyhapulton és az asztalon egyaránt. Azt már te döntsd el, hogy a különböző méretű és színű leveleket hogyan rendezed egymás mellé.

terménydíszek

A mindenfelé megtalálható őszi termésekből és terményekből (bab, kukorica, dió stb.) tökéletes őszi dekorációt készthetsz némi türelemmel. Akár egy habszivaccsal bélelt porcelántálban helyezed el, akár fellógatod őket a gerendára, vagy az ajtófélfát dekorálod ki velük, mindenképpen jól mutatnak a lakásban.

gyümölcsök

Az alma, a szőlő és a körte nemcsak finom, hanem jól is mutat a konyhapulton. Ha elfogynak, akkor a kertből vagy a piacról könnyedén pótolhatók. A legegészségesebb őszi dekor.

fonott kosarak

Szintén az őszi évszakra jellemzők a fonott kosarak, hiszen a termény begyűjtésére régen ezeket használták. Ha színes dísztököket, diót raksz a különböző kosarakba, azonnal a régi idők őszi hangulata köszön vissza otthonodban.

tökdíszek

A bejárati ajtó mellé, az ablakpárkányra és a lakás különböző pontjaira elhelyezett apró és nagyobbacska színes tökök az ősz állandó kellékei. De használhatsz dekoráláshoz a Halloweenre utaló sütőtököket is, amiket később meg is ehetsz, ha úgy tartja kedved. Természetesen faraghatsz belőlük valami mókás vagy rémísztő díszt is.

konyhai kiegészítők

A konyha hangulatát szintén őszivé varázsolhatod néhány színes, pirosas-narancssárgás tányérral és bögrével. A családi étkezéseket is feldobják ezek a kiegészítők, és talán a reggeli kávé és az ételek is más ízzel ajándékoznak meg használatukkor.

plédek, párnák, takarók

A kanapéra terített, melegszínű takarók nem csak a hideg estéken tesznek jó szolgálatot, de az őszi hangulatot is erősítik otthonodban. Ha van időd és lehetőséged, akár a díszpárnák huzatját is lecserélheted.

Mások talán feleslegesnek érzik azt az időt, amit a lakás dekorálásával töltesz, hiszen néhány hónap, és jön a tél, a karácsony, de ha ezek az ismerősök vendégségbe mennek hozzád, hidd el, hogy ők is gyönyörködnek majd a színes díszekben és kiegészítőkben.

Ha fontos Neked otthonod, a díszítés mellett ne feledkezz meg a megfelelő védelemről sem. A K&H otthonbiztosításai védelmet nyújtanak az ingatlanra, és a benne található ingóságokra, értékekre is.

Válaszd ingatlanodhoz a K&H lakásbiztosítását, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H lakásbiztosítás