legyen parti-biztos a lakásod!

2017. december 29.
Az utazással egybekötött szilveszterezés, vagy a szórakozóhelyeken megrendezett buli nem mindenkinek kedvére való, vannak ugyanis olyanok, akik szűkebb körben, itthon szeretnék ünnepelni az új év beköszöntét, ők pedig általában a házibulit választják. Ha idén te vagy a soros házigazda, segítünk abban, hogy a lakás is túlélje a bulit.

legyen parti-biztos a lakásod!

(kép forrása: pixabay)

Van egy rossz hírünk: a címben szereplő, parti-biztos lakás sajnos nem létezik. Aki rendezett már valaha házibulit, az nagyon jól tudja, hogy hiába minden előkészület, minden eshetőségre képtelenség felkészülni egy otthoni buli során. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy megpróbálod minimalizálni a veszteségeket.

Előkészületek

Az első és legfontosabb feladat egy házibuli esetén: a tervezés. Gondold át, hány embert fogsz vendégül látni, és milyen típusú rendezvényre van kilátás.

Egy hatfős, teázós szilveszteri eseményre egészen máshogyan kell felkészülni, mint egy húszfős partira. Ha az esemény engedi, vásárolj műanyag evőeszközöket, tányérokat és poharakat, illetve filctollakat, amivel a résztvevők meg tudják jelölni az eszközeiket.

A törékeny étkészletet, porcelán csészéket és poharakat pedig zárd el olyan helyre, ahonnan még véletlenül sem kerülnek majd elő.

Az ételekkel és az italokkal próbálj előre kalkulálni, nem csak gazdaságossági és környezetkímélési szempontból, hanem azért is, mert a maradék mindig komoly okozója lehet a felfordulásnak, illetve gócpontja a másnapi takarításnak.

Még a buli kezdete előtt próbálj meg minden törékeny, illetve számodra fontos tárgyat olyan helyre elzárni, ahol lehetőleg senki sem találja meg.
Ha ezekkel mind megvagy, akkor kezdődhet a szórakozás!

A buli

Sajnálatos módon olyan rendezvény csak a mesékben létezik, amelynél minden úgy történik, ahogyan azt a szervező elgondolta. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy görcsösen ragaszkodni kell ahhoz, hogy ne történhessen semmi váratlan. A lényeg, hogy mindenki próbálja jól érezni magát az év utolsó napján, de azért ne lepődj meg, ha mégis összetörik egy-egy pohár, tányér, vagy leesik valami a polcról.

Ezek az események sajnos benne vannak a pakliban, ha az átlagosnál jóval több ember koncentrálódik egy helyen, és ráadásul még a hangulat is a tetőfokára hág.

Ha megtörténik a baj, először ellenőrizd, hogy történt-e sérülés, kell-e bárkinek azonnali elsősegély (rosszabb esetben orvosi segítség), majd próbáld meg megszüntetni a problémát, feltakarítani az eltört tárgyak darabjait...

Takarítás

A szilveszteri parti egyik legnehezebb része a másnapi (és másnapos) takarítás. Ezzel kapcsolatban a legjobb tanácsunk az, hogy ne halogasd a dolgot. :)

Válaszd ingatlanodhoz a K&H lakásbiztosítását, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H lakásbiztosítás