karácsonyi dekorötletek

2017. december 11.
A fenyőfa feldíszítve, együtt a család, mézeskalácsillat lengi be a lakást. Karácsonyi dekorációval még ünnepibbé teheted a hangulatot. Ehhez adunk most néhány, házilag is megvalósítható ötletet.

karácsonyi dekorötletek

(kép forrása: pixabay)

Bár nálunk még nem akkora divat kívülről feldíszíteni a házat, azért egyre több lakóépület öltözik fényárba az ünnepek közeledtével. Belül azonban már itthon is sokan varázsolják hangulatosabbá otthonukat különféle karácsonyi dekorációval A házilag elkészíthető díszekkel nemcsak pénzt spórolhatsz, hanem sokkal személyesebbé is teheted a hangulatot, ráadásul családi programnak is tökéletes egy ilyesfajta készülődés.

Tobozok

Abszolút klasszikus és tökéletes karácsonyi dísz a természetből. A tobozokból készíthetsz például szép és hangulatos asztali és ajtóra akasztható koszorút egy ragasztópisztoly segítségével. Az elkészült művet díszítsd szalagokkal, narancskarikákkal, fenyőágakkal vagy gyertyákkal. Természetesen készíthetsz mást is tobozokból, de akár magukban, műhóval megbolondítva is hangulatosabbá tudják tenni a lakást.

Gyertyák

A gyertyák már advent első vasárnapján megjelenhetnek a lakásban, de nem csak koszorút ékesíthetnek. Ha egy tálat megtöltesz vízzel, és illatos úszógyertyákat helyezel bele, igen hangulatossá és illatossá varázsolhatod a lakást.
Víz helyett használhatsz dekorhomokot is, illetve helyezheted a gyertyákat fakéregre, fametszetekre is.
 

karácsonyi dekorötletek

(kép forrása: pixabay)

Díszpárnák

Már az őszi dekorációról szóló bejegyzésben is említettük a párnákat, karácsonykor szintén jó hasznukat veheted a lakás feldíszítésekor. Húzz rájuk hópelyhes vagy szarvasmintás huzatot az ünnepekre, és helyezd el őket a kanapén.
Régi párnákat is újrahasznosíthatsz, valamint kinőtt karácsonyi csúnyapulcsikból is készíthetsz téli hangulatú öltözéket számukra.

Mézeskalács

A mézeskalács nemcsak az ünnepi asztalon mutat jól, remekül használható dekorációként is. Építhetsz belőle mézeskalácsházat, vagy felfűzheted őket egy cérnára, és felakaszthatod egy formásabb fenyő- vagy más faágra. A látvány mellett a mézeskalács jellegzetes illata miatt is tökéletes választás a lakás díszítéséhez.

Fonott kosarak

Szintén említettük már az őszi díszítésnél, de nem hagyhatjuk ki a karácsonyi dekoráció ismertetésekor sem a fonott kosarakat. Akár tárolóként, akár virágcserép tartójaként, mindenképpen ünnepi hangulatot varázsolhatsz velük a lakásba.

Egyéb kincsek

A szabadban további dekoratív kiegészítőket találhatsz, ha szemfüles vagy: érdekes alakú faágak, színes levelek, kisebb-nagyobb kavicsok garmadáját szedheted össze séta közben. Fehér, arany, ezüst vagy bronz színű „műhóval” feldobhatod őket, hogy aztán hangulatos asztali díszt készíthess belőlük. Szalaggal, narancskarikával, fahéjjal, szegfűszeggel tovább vadíthatod az összeállítást.

Arra figyelj, hogy az új díszek „ne rendezzék át a lakást”. Egy elfelejtett gyertya, egy rossz minőségű, nem megbízható helyen vásárolt fényfüzér komoly károkat tud okozni!Ha az óvintézkedések ellenére valami mégis lángra kap, tartsuk észben, hogy feszültség alatt lévő elektromos berendezés okozta tüzet soha ne vízzel oltsuk el! A kezdeti, kisebb lángok esetén terítsünk egy nagyobb konyharuhát a lángokra, de hasznos lehet egy kisebb tűzoltó készülék beszerzése is. Ha úgy érezzük, nem bírunk a tűzzel, ne habozzunk értesíteni a tűzoltókat a 105 vagy a 112-es telefonszámon.

Válaszd ingatlanodhoz a K&H lakásbiztosítását, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H lakásbiztosítás