a környék biztonsága

2014. december 15.
Amikor lakást, házat választunk, nem csak az ingatlan fontos, hanem a környezete is. Nem mindegy, hogy a közelben vannak-e boltok, orvosi rendelő, óvoda vagy iskola, mekkora a zöld terület és milyen a közbiztonság.

a környék biztonsága

Ezt az igényt felismerve az Otthonterkep.hu oldal új módszerrel mutatja be az eladó, illetve bérelhető ingatlanokat: egy térképen, a környezetükkel együtt.

keressünk lakást a térképen

Ha tudjuk, hogy melyik környéken szeretnénk lakni, akkor sokkal praktikusabb a térképen keresgélni álmaink lakását, főleg ha ez a térkép extra információkkal is szolgál. Így néhány kattintással megnézhetjük például, hogy az adott területen hány eladó ingatlan van, és mely utcákban.

Könnyen megtudhatjuk, mekkora négyzetméterenkénti árra számíthatunk: az oldal hőtérkép módjára eltérő színekkel mutatja a különböző árú zónákat. Ha pedig egy konkrét ingatlanra klikkelünk, akkor az ára piros, ha az átlag felett van, és zöld, ha alatta. De információt kapunk a körzet szolgáltatásairól is: egy táblázat mutatja, hány posta, játszótér, gyógyszertár és egyéb intézmény van a környéken.

már a közbiztonságot is ellenőrizhetjük

Augusztus vége óta egy új fejlesztésnek köszönhetően a honlapon már az is látható, mennyi bűneset történt az adott körzetben, beleértve a kocsifeltöréseket, lopásokat, lakásbetöréseket és személy ellen elkövetett bűncselekményeket.

A megjelenített adatok a rendőrség hivatalos, 2013. március és 2014. február közötti időszakra vonatkozó statisztikáján alapulnak. Az információk jelenleg Budapesten és 44 vidéki városban állnak rendelkezésre.

A bűnözési térkép debütálása alkalmából az Otthonterkep.hu néhány érdekes statisztikát is közzétett. Ezekből többek között kiderül, hogy a vizsgált időszakban Budapesten a VI., V. és VIII. kerületben történt a legtöbb bűneset, míg a vidéki városok közül Siófok, Szolnok és Eger végzett a dobogón. Ezzel szemben Piliscsaba, Göd és Gyál számított a legbiztonságosabbnak.

Ha viszont csak a lakásbetöréseket nézzük, a legrosszabb statisztikával Szigetszentmiklós, Szentendre és Siófok szolgálhat. Ugyanakkor a legkevesebb betörés Budakeszin, Solymáron és Sopronban volt.

További részletek az Otthonterkep.hu cikkében.

Válaszd ingatlanodhoz a K&H lakásbiztosítását, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H lakásbiztosítás