K&H erős svéd korona eszközalap

A K&H erős svéd korona eszközalapba fektetve részesedhet a svéd korona euróval szemben várható árfolyam-emelkedéséből

 • kiváló hozamlehetőség
 • 95%-os lejárati tőkevédelem
K&H erős svéd korona eszközalap

részletek

Fektesd megtakarításod a K&H erős svéd korona eszközalapba, amely a K&H nyugdíjbiztosítási termékek, a K&H hozamlánc és K&H hozamlánc 2 termékek és K&H prémium termékcsalád alatt is elérhető!

jegyzési időszak: 2019. április 23-tól 2019. május 17-ig
(a jegyzés korábban is lezárható)

A K&H erős svéd korona eszközalapba fektetve részesedhetsz a svéd korona euróval szembeni várható árfolyam-emelkedéséből.

Az eszközalap lejárati értékéhez – amennyiben nem a K&H nyugdíjbiztosítási termék alatt fektetsz be – igény szerint bármikor hozzáférhetsz. Részben, vagy egészben történő visszavásárlás esetén – az adott biztosítási szerződéstől függően – csekély visszavásárlási költség terheli a megbízásod.

Az eszközalap szolgáltatásai:

Eszközalap a befizetett biztosítási díj 95%-os védelme mellett tartama során egy fix, 0,01%-os mértékű forint hozamot és egy változó mértékű a lent részletezett feltételek teljesülésétől függően maximum 14,27% EUR hozamot biztosít, mely forintban kerül kifizetésre a befizetett díj 95%-hoz viszonyítva így a maximális hozam a teljes befizetett díjra vetítve 9,28%.

A lejárati hozam az alábbiakból tevődik össze:

 • 0,01% forint hozam
 • euróban számolt, a 10,25-ös EUR/SEK árfolyamszinthez képest mért százalékos svéd korona-erősödés mértékével megegyező hozam (EUR/SEK árfolyamcsökkenés). A maximális hozam 9,27%, ha a lejáratkor az EURSEK árfolyam a 9,30-es szinttel egyenlő vagy az alatti.
 • euróban számított 5% hozam, ha az EUR/SEK árfolyama a tartam alatt akár csak egyszer is eléri vagy alacsonyabb, mint a 9,90-es árfolyam
 • az eszközalap indulásakori és lejáratakori EUR/HUF árfolyam változásából eredő hozam

További információ az eszközalap befektetési politikájában található.

 • a befektetés költségei:

a befektetés kezdeti költsége: az eszközalap induló eszközértékének 0,3%-a. 

 • a mindenkori adójogszabályok szerint:
  • K&H nyugdíjbiztosítással maximum 130 000 Ft adójóváírásban részesülhetsz
  • a K&H nyugdíjbiztosításokra adott teljes visszavásárlási megbízás esetén – amennyiben adójóváírást vettél igénybe – a jelenlegi adójogszabályoknak megfelelően vissza kell fizetned a tartam során igénybe vett összes adójóváírás 20%-kal növelt összegét
  • befektetésed kamatadó-mentes lehet, függetlenül attól, hogy életbiztosítás vagy nyugdíjbiztosítás alatt fektetsz be az eszközalapba
    
 • az eszközalap lejárati összegét – ha másképp nem rendelkezel – a Biztosító szerződéseden belül automatikusan áthelyezi a K&H állampapír elszámoló eszközalapba
 • a K&H állampapír elszámoló eszközalapban nyilvántartott befektetésed értékére megadott valamennyi teljes- és részvisszavásárlási megbízást:
  • vagyonarányos költség érvényesítése nélkül teljesítjük, időbeli korlát nélkül
  • kizárólag egy fix mértékű visszavásárlási költség terheli (K&H prémium termékcsalád esetén nincs ilyen költség)
 • részvisszavásárlási megbízás kizárólag a K&H hozamlánc, K&H hozamlánc 2, K&H prémium termékcsalád esetén adható
 • a K&H erős svéd korona eszközalapba történő befektetés minimuma 100 ezer forint, ugyanakkor az egyes életbiztosítási termékek megkötésekor fizetendő minimális egyszeri vagy eseti díj eltérhet ettől, amelyet a szerződési feltételek tartalmaznak
 • az eszközalap kockázati besorolása: 
 • az eszközalap kockázati besorolása: dinamikus

Figyelmedbe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Navigátor fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, célja pusztán a figyelem felkeltése. A biztosítási szolgáltatást a K&H Biztosító nyújtja. A biztosítás részleteit a „K&H egyszeri díjas befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítás szerződési feltétele”, a „K&H rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítás szerződési feltétele” a „K&H hozamlánc életbiztosítás szerződési feltétele”, a „K&H hozamlánc 2 életbiztosítás szerződési feltétele” valamint a „K&H prémium életbiztosítás szerződési feltétele” tartalmazzák, amelyek megismerhetőek a K&H Bank fiókjaiban és a www.kh.hu internetes oldalon. Leendő befektetőként figyelmesen olvassa el a biztosítás szerződési feltételeiben foglaltakat, különös tekintettel az esetleges kockázatokra. A Biztosító nem vállal garanciát a K&H prémium erős svéd korona eszközalap által kínált hozamra és lejárati tőkevédelemre. Az eszközalap mögöttes befektetési szerkezete nyújtja mind fix mértékű forintkamatot, mind pedig a kamatprémiumot és a lejárati 95%-os tőkevédelmet.
kapcsolat