befektetés kalkulátor

 • összehasonlíthatod az alapok teljesítményét
 • kiválaszthatod a vizsgálni kívánt időszakot
 • megadhatod, hogy mekkora összegre vetítve szeretnéd látni a hozamot
befektetés kalkulátor
indíts rendszeres befektetést mobilon!

befektetési alapok összehasonlítása

A szolgáltatás jelenleg nem elérhető. Dolgozunk a hiba elhárításán, addig is szíves türelmedet kérjük.

válassz ki egy befektetési alapot

egyedi dátumválasztó

A feltüntetett összeg adó és járulék köteles. Nem tartalmazza a banki jutalékot és az egyéb felmerülő költségeket. Azon alapok esetében, ahol rendelkezésre állnak éven túli adatok, ott évesített hozam, ahol nem állnak rendelkezésre éven túli adatok, ott nem évesített hozamadat került feltüntetésre. Felhívjuk figyelmed, hogy a múltbéli hozam nem jelent garanciát az alap jövőbeli teljesítményére.

grafikon
befektetési alapok összehasonlítása
Válaszd ki milyen időtávon szeretnéd összehasonlítani az alapokat!
kérdés esetén várunk személyes ügyfélpontjainkon, foglalj hozzánk időpontot! időpontot foglalok
beállítások
aktuális időszak
kezdő (vételi) árfolyam
záró (eladási) árfolyam
évesített hozam (százalék)
nem évesített hozam (százalék)
teljes hozam (összeg)
legfontosabb tudnivalók
devizanem
ajánlott befektetési időtáv
befektetési politika
kockázati besorolás
visszatekintő hozamok
dátum
3 havi
6 havi
12 havi
2 éves
3 éves
5 éves

A hozamok a bemutatott befektetési alapok egy jegyre jutó nettó eszközértékeinek (árfolyamok) alapulvételével, százalékos formában két tizedesjegyre, valamint nominális formában, bruttó módon kerülnek bemutatásra, azaz a befektetési jegyek vásárlási-, visszaváltási jutalékok, a kapcsolódó értékpapír számlavezetési és egyéb forgalmazási költségek, valamint az esetleges adófizetési kötelezettség(ek) figyelembevétele nélkül. Az egy egyre jutó nettó eszközérték számításának szabályait a tájékoztató és kezelési szabályzat tartalmazza.

Az éven belüli hozamok nem évesítettek, az éven túli hozamok évesítve szerepelnek a befektetési kalkulátorban. Az évesített hozam számítása a kamatos kamatszámítás módszerével történik, ahol egy év 365 nappal kerül figyelembevételre.

kérdés esetén várunk személyes ügyfélpontjainkon, foglalj hozzánk időpontot! időpontot foglalok

ha szeretnél többet megtudni a befektetésekről, nézd meg edukációs oldalunkat!

megnézem

gyakran ismételt kérdések

mire jó a befektetési kalkulátor?

A befektetési kalkulátor segítséget nyújt az egyes befektetési alapok múltbéli hozamainak összehasonlításában.

mi mit jelent a befektetési kalkulátorban?

 • vételi árfolyam: egy befektetési jegy vételi ára egy adott napon
 • eladási árfolyam: egy befektetési jegy eladási ára egy adott napon
 • visszatekintő hozamok: azt mutatják, hogy az egyes időintervallumok során a kiválasztott alapok mekkora hozamot (tőkenövekedést) értek el
 • évesítve: az egy év vagy annál hosszabb időszakok hozamait évesítve mutatjuk be, amely azt jelenti, hogy több évi teljesítmény mekkora éves átlagos hozamnak felelne meg

hogyan használjam a befektetési kalkulátort?

A befektetési kalkulátor használata egyszerű, a kártyák segítségével válaszd ki a befektetési alapot, amelyre kíváncsi vagy. Az alkalmazásban:

 • a szűrési lehetőségeket használva szűkítheted a terméklistát
 • megadhatod, hogy egyszeri vagy rendszeres vételben szeretnéd látni az alap teljesítményét
 • megadhatod, hogy mekkora összegre vetítve szeretnéd látni a hozam alakulását
 • kiválaszthatod a vizsgálni kívánt időszakot is

Az eredmény megmutatja, hogy a megadott időszakban az adott befektetés mekkora hozamot ért el, több alap kiválasztása esetén látod ezek táblázatos formában, valamint az árfolyamok változását grafikonos összehasonlításban.

Jelen befektetési kalkulátor alkalmazás (Befektetési kalkulátor) a K&H és KBC nyíltvégű alapjainak (Alapok) létrehozásuktól elért múltbeli hozamait segít bemutatni. A Befektetési kalkulátorral bemutatott adatok nem tekinthetők befektetési tanácsadásnak, vagy ajánlattételnek, vagy Alapokra vonatkozó hiteles teljesítménybemutatásnak vagy számlakivonatnak, azok kizárólag a tájékoztatás célját szolgálják. A Befektetési kalkulátor a nyilvánosság számára elérhető, az Alapokra a Letétkezelő által közzétett 1 jegyre jutó nettó eszközértékek (árfolyamok) alapján számol. Az adott Alap teljesítményére vonatkozóan csak a letétkezelő által, a hivatalos közzétételei helyeken megjelentetett 1 jegyre jutó nettó eszközértékek tekinthetők hiteles forrásnak. Az Alapok múltbeli teljesítményei nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményekre!

A Befektetési kalkulátor az Alapok teljesítményét bruttó módon mutatja be, azaz a befektetési jegyek vásárlási-, visszaváltási-, a kapcsolódó értékpapír számlavezetési és egyéb forgalmazási költségek, valamint az esetleges adófizetési kötelezettség(ek) levonása nélkül. Az Alapokat terhelő díjakról és költségekről az adott Alap Kezelési szabályzatában és a Kiemelt Befektetői Információkat tartalmazó dokumentumban, a vezető forgalmazó K&H Bank Befektetési szolgáltatásokra és értékpapír műveletekre vonatkozó hirdetményéből tájékozódhat, amely elérhető a K&H Bank honlapján (www.khalapok.hu, www.kh.hu), valamint a vezető forgalmazó fiókjaiban. Az Alapok elmúlt időszakra vonatkozó teljesítményeiről további hiteles információkat a havi portfólió jelentések, az éves és féléves jelentések tartalmaznak, melyek magyar nyelven elérhetőek a KBC Asset Management NV Magyarországi Fióktelepe és a vezető forgalmazó (www.khalapok.hu, www.kh.hu) honlapján, illetve a vezető forgalmazó fiókjaiban. Az Alapok részletes leírását, befektetési politikáját és a nettó eszközérték számításának és a teljesítmény hiteles bemutatásának szabályait a Tájékoztató és a Kezelési Szabályzat tartalmazzák, amelyek magyar nyelven elérhetők a vezető forgalmazó fiókjaiban, mint forgalmazási helyeken és a www.kh.hu (vagy a www.khalapok.hu) internetes oldalon. Leendő befektetőként alaposan vizsgálja meg az ezen dokumentumokban szereplő adatokat, különösen az esetleges kockázatokat! A befektetési jegy hozama – kivéve, ha tartós befektetésből származó jövedelem kamatjövedelemnek minősül, amely után a fizetendő adót a kifizető köteles a kifizetéskor levonni. A befektetés hozamához kapcsolódó adózási tudnivalókról kérjük, tájékozódjon a www.kh.hu oldalon vagy tanácsadóinknál. A tartós befektetési szerződés alapján és a nyugdíj-előtakarékossági számlán szerzett jövedelemre sajátos adózási szabályok vonatkoznak. Az adózással összefüggő következmények a jövőben változhatnak, a konkrét adófizetési kötelezettség mindenkor csak az egyedi körülmények alapján állapítható meg. A megalapozott befektetési döntés meghozatala, illetve meglévő portfóliója értékelése érdekében keresse fel befektetési tanácsadóját! Az Alapokat az MNB engedélye alapján a KBC Asset Management NV kezeli, amelynek működését a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, de egyes, jogszabályban nevesített tárgykörökben (pl. reklámok) az MNB (Magyar Nemzeti Bank) jogosult eljárni. A befektetési kalkulátor által megjelenített hozam-bemutatás alapján meghatározott befektetési döntésért a KBC Asset Management NV felelősséget nem vállal. A K&H Bank a termékek értékesítése során a MIFID rendelkezéseinek megfelelően jár el. A K&H Bank Zrt. a Budapesti Értéktőzsde tagja, tevékenységi engedélyének száma: a PSZÁF (illetve jogelődje) 41.064/1998., III/41.064-3/2001., III/41.064-11/2002. és III/41.064-16/2003. számú határozata.

kapcsolat