tájékoztató a K&H lakossági hitelkártyák megújításához

Bankunk megújítja jelenlegi hitelkártya szolgáltatásait és ennek keretében 2019. január 31-ével, az 2018. október 5. előtt igényelt lakossági hitelkártya termékeket kivezeti szolgáltatási köréből.
Amennyiben még nem éltél az átszerződés lehetőségével, ne halaszd az utolsó pillanatra, a szerződés módosítást legkésőbb 2019. január 31-ig teheted meg bármely K&H bankfiókban. Ennek hiányában, a Te és a K&H Bank között fennálló Hitelkártya Szerződés - a korábbi tájékoztatás alapján - 2019. január 31-ével megszűnik.

Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a szerződés módosításról és az új termékekről. Reméljük, új kártyáink elnyerik a tetszésed és mihamarabb viszontlátunk valamelyik K&H bankfiókban! Az ügyintézés gyorsítása érdekében foglalj időpontot, keresd bizalommal banki tanácsadód, vagy kérj visszahívást honlapunkon keresztül, a kh.hu/kapcsolat oldalon!

időpontot foglalok

kérdések és válaszok kérdések és válaszok

mit jelent a hitelkártya megszüntetése?

A Bank 2019. január 31. napjával megszünteti a 2018. október 4-ig kötött lakossági hitelkártya szerződéseket, amennyiben az addig rendelkezésre álló idő alatt nem élsz a szerződésmódosítás lehetőségével.

 • amennyiben 2019. január 31. napjáig élsz a hitelkártya szerződés módosításának lehetőségével, hitelkártyád a megújult kondíciókkal, átmeneti időszak nélkül, továbbra is használhatod
 • amennyiben nem kívánod a hitelkártya szerződésed az új kondíciók szerint módosítani, a felmondási idő lejártával, 2019. január 31-én hitelkártyád megszűnik, ettől az időponttól sem a hitelkártya, sem a hozzá kapcsolódó szolgáltatások nem vehetők igénybe, továbbá hiteltartozásod egy összegben lejárttá és esedékessé válik

milyen változások lépnek érvénybe az új hitelkártyámmal, szerződésmódosítás esetén?

Választhatsz, hogy a 2018. október 5-től elérhető, megújult szolgáltatásokkal rendelkező hitelkártyáink közül melyiket szeretnéd továbbra is használni a már meglévő hitelkártyaszámládhoz. Amennyiben Neked egy típusú hitelkártyája van, és továbbra is ezt a kártyatípust szeretnéd használni, úgy sem a hitelkártyához kapcsolódó hitelkártyaszámla számod, sem az elszámolási ciklus, sem a fizetési határidő nem változik, illetve meglévő, aktuális hitelkereted is megmarad. A hitelkártya szerződés módosítása esetén új hitelbírálatra nincs szükség.

Az új termékek alapvetően az éves kártyadíj, a csökkentett kamatszint, a pénzvisszatérítés mértékében és kibővített szolgáltatásainkban térnek el jelenlegi termékeinktől. 

mi történik az egyenlegemmel?

A szerződés módosítása előtt nem szükséges visszafizetned aktuális egyenleged.

kapok új kártyát és PIN kódot?

A szerződés módosítása után mind a hitelkártya, mind a PIN kód változatlan marad abban az esetben, ha nincs igény hitelkártya típus váltásra. Azaz a birtokodban lévő hitelkártyádat a hozzá tartozó PIN kóddal együtt továbbra is zavartalanul használhatod, de már a módosult kondíciókkal és szolgáltatásokkal.

mi lesz a havi számlakivonatommal?

Havi hitelkártya számlakivonatodat ezentúl elektronikus formában tudod megtekinteni a K&H e-bank felületén, amennyiben másként nem rendelkezel. Amennyiben nem rendelkezel K&H e-bank hozzáféréssel, pár perc alatt igényelhetsz kollegáink segítségével. K&H e-bank jogosultság hiányában, kivonatodat továbbra is változatlanul, papír alapon postázzuk az általad megadott értesítési címre.

fogom tudni továbbra is használni a K&H mobiltárcát?

A K&H mobiltárcában digitalizált hitelkártyák közül, a szerződés módosítás után automatikusan törlésre kerül az a hitelkártya, amelyet nem szeretnél a jövőben használni.
A megújult hitelkártya mobilbankban történő további használata folytonos marad.

hogyan tudom visszafizetni hitelkártya tartozásomat a jövőben?

A szerződés módosítást követően a lakossági hitelkártyaszámlán keletkezett tartozás kiegyenlítése postai csekken már nem lehetséges.
A tartozás rendezése az alábbi módokon történhet:

 • bankfiókban történő befizetéssel
 • másik forint bankszámláról történő rendszeres vagy eseti átutalással
 • csoportos beszedési megbízással, amennyiben a terhelendő számla K&H bankszámla

mi történik, ha társkártya is tartozik a hitelkártyaszámlámhoz?

Szerződés módosítása alkalmával szükséges, hogy a társkártya birtokossal együtt fáradj be az általad kiválasztott K&H bankfiókba és az azonosításra szolgáló okmány (személyi igazolvány, lakcímkártya) legyen ott mind a fő-, mind a társkártya birtokos részéről. 

 • amennyiben a társkártya típusa megegyezik a főkártya típusával és a társkártya birtokos nem kíván kártyatípust váltani, úgy a szerződésmódosítással mindkét kártya továbbra is azonnal használható 
 • amennyiben a társkártya és a főkártya típusa eltér egymástól, úgy a szerződés módosításával egyidejűleg a főkártyával megegyező típusú társkártya igénylése is szükségessé válik. Ebben az esetben az átszerződés során a már meglévő – főkártya típusától eltérő – társkártyák megszüntetésre kerülnek. A megszűnt kártyák éves díjának időarányos visszatérítéséről a Bank automatikusan gondoskodik.

A szerződés módosítást követően az azonos hitelkártya számlához kapcsolódó főkártya típusa minden esetben meg kell, hogy egyezzen a társkártya típusával.

abban az esetben, ha úgy döntök, hogy nincs szükségem a továbbiakban a hitelkártyámra, mely kapcsolódó szolgáltatásokat fogja érinteni a hitelkártya megszűnése?

A hitelkártya és a hozzá tartozó hitelkártyaszámla megszűnése magával vonja a következő, hitelkártyaszámlához kapcsolódó szolgáltatások automatikus megszűnését is: 

 • hiteltörlesztési biztosítás 

 • kiegészítő utasbiztosítás

 • beépített asszisztencia szolgáltatások

Amennyiben a hitelkártya megszűnését követően nem marad más terméked, amihez kapcsolódóan igénybe vehetnéd az alábbi szolgáltatásokat, az alábbi szolgáltatások is megszüntetésre kerülnek:

 • K&H TeleCenter szolgáltatás
 • K&H mobilinfo szolgáltatás
 • K&H e-bank szolgáltatás

mi történik a hitelkártyához kapcsolódó hiteltörlesztési biztosításommal?

Amennyiben rendelkezel a hitelkártyához kapcsolódó hiteltörlesztési biztosítással, változatlan díjjal, ám bővített fedezettel tudod továbbra is azt igénybe venni. A hitelkártyához kapcsolódó hiteltörlesztési biztosítás bővített fedezeteiről bővebb tájékoztatást elérhetsz honlapunkon vagy bármelyik bankfiókunkban. 

Amennyiben nem élsz a hitelkártya szerződés módosítás lehetőségével 2019. január 31-ig, úgy a hitelkártyádhoz kapcsolódó hiteltörlesztési biztosítás is megszüntetésre kerül az adott időpontig.

K&H hitelkártyák rövid tájékoztatója K&H hitelkártyák rövid tájékoztatója

A szerződés módosítás során, új hitelkártyádat illetően aszerint érdemes döntened, hogy milyen szolgáltatásokra van leginkább szükséged, mindennapi pénzügyeid intézése során. A választás megkönnyítéséhez, az alábbi táblázatos formában foglaltuk össze a K&H lakossági hitelkártyák legfontosabb elemeit.

  K&H Visa Classic hitelkártya K&H Mastercard hitelkártya K&H World Mastercard hitelkártya
éves kártyadíj (Ft) 1 900 5 900 13 900
havi kamat 1,75% 1,75% 0,99%
THM 24,3% 26,0% 18,3%
pénzvisszatérítés éves maximuma (Ft) 12 000 48 000 60 000
pénzvisszatérítés jellemzői

1% pénzvisszatérítés élelmiszer kereskedelmi kategóriában végzett költések után (min. összesen 20.000 forint havi vásárlás esetén), havi maximum 1 000 forint értékben

3% pénzvisszatérítés ruházat és szórakozás (mozi, színház, étterem), valamint 1% pénzvisszatérítés élelmiszer és üzemanyag kereskedelmi kategóriában végzett költések után, havi maximum 4 000 forint értékben (min. összesen 20.000 forint havi vásárlás esetén)

 • 5% pénzvisszatérítés utazás (szálloda, repülőjegy, városi közlekedés, autóbérlés) és 1% üzemanyag kereskedelmi kategóriában végzett költések után, valamint 5% pénzvisszatérítés az előző kategóriákba nem tartozó, Magyarország területén kívüli vásárlás után, összesen havi maximum 5 000 forint értékben (min. összesen 20.000 forint havi vásárlás esetén)
 • Premium selection kedvezményprogram
 • Mastercard Lounge (reptéri VIP váró a
 • Liszt Ferenc repülőtéren)
 • beépített utasbiztosítás
elektronikus kivonat díjmentes
csoportos törlesztési megbízás
 • minimum fiezetendő törlesztőrészletre díjmentesen választható
 • teljes tartozás kiegyenlítésére díj ellenében szabadon választható

 

asszisztencia szolgáltatások

  K&H Visa Classic hitelkártya K&H Mastercard hitelkártya K&H World Mastercard hitelkártya
otthon díj ellenében szabadon választható beépített, díjmentes
autó díj ellenében szabadon választható beépített, díjmentes
egészség díj ellenében szabadon választható
kiterjesztett garancia (pl. telefonbiztosítás) díj ellenében szabadon választható

 

biztosítások

  K&H Visa Classic hitelkártya K&H Mastercard hitelkártya K&H World Mastercard hitelkártya
utasbiztosítás díj ellenében szabadon választható beépített, díjmentes
hitelkártya törlesztési biztosítás

díj ellenében szabadon választható
halál vagy rokkantság, valamint keresőképtelenség és munkanélküliség esetére

 • munkanélküliség és keresőképtelenség esetén a szolgáltatási összeg a biztosítási esemény időpontja előtti, utolsó cikluszárás napján felhasznált hitelkeret csökkentve a késett minimum törlesztő részletekkel
 • munkanélküliség és keresőképtelenség esetén két biztosítási esemény között 6 hónap időtartamú, folyamatos munkaviszony szükséges

A pénzvisszatérítés hitelszámlánként érvényes