mozizz otthon, kényelmesen!

2017. szeptember 18.
Ahogy egyre hűvösebbre fordul odakint az idő, úgy jön meg a kedvünk ahhoz, hogy kirándulás helyett inkább az otthoni filmnézésre szavazzunk. Egy ilyen élményhez nemcsak popcorn, hanem házimozi is dukál!

mozizz otthon, kényelmesen!

Ugye, te is álmodoztál már arról, hogy saját, exkluzív mozitermed van, ahol soha nem fogy ki az üdítő (sör), nem beszélgetnek melletted, és senki sem rugdossa a székedet a legizgalmasabb jeleneteknél! Nos, van egy jó hírünk, ez a vágyott állapot egy ideje már elérhető!

tippek saját moziterem kialakításához:

a méret a lényeg

Felesleges egy aprócska szobában egy 3 méteres képátmérőjű televíziót és a 140 decibelen dübörgő basszusokat összeereszteni. 

  • Első körben mérd le a helyiség alapterületét, illetve a távolságot közted és a tévé között. Ha utóbbit elosztod hárommal, nagyjából a neked javasolt képátló nagyságát kapod végeredményül.

  • Nagyon fontos a tévé felbontása is.  Ma már megfizethető kategóriába esnek a 4K készülékek, amelyek minimum 3840×2160 képpontot képesek megjeleníteni. Ilyen felbontás mellett már Leia hercegnő aranybikinije is máshogyan csillog. 

  • Vedd figyelembe azt is, hogy milyen külső eszközöket szeretnél majd csatlakoztatni a tévédhez. Fontos, hogy a nyaralás alatt készült házi videókat is könnyedén nézhesd a fotel kényelméből nagy képernyőn, kiváló felbontásban.

a tökéletes hang

A feledhetetlen házimozi-élmény eléréséhez az alábbi dolgokra figyelj a hangfalszett kiválasztásakor:

  • Első lépés, hogy mérd fel: rendelkezel-e elegendő térrel egy profi házimozi rendszerhez. A több hangszóróból álló rendszerekhez tér szükséges, hogy optimálisan élvezhető legyen a hangzás.

  • Tájékozódj ismerősöktől, illetve ismeretlenektől a neten. Olvass termékteszteket, véleményeket és kritikákat, gyűjts információt minél több forrásból.

  • Ne vedd készpénznek a specifikációkban leírt számokat, mert azok általában csak tájékoztató jellegűek, illetve olykor csak reklámértékük van – emiatt is érdemes a felhasználói véleményekben böngészni.

  • Tartsd mindig szem előtt a saját igényeidet. Hiába vált be valakinek egy rendszer egy 30 négyzetméteres nappaliban, ha neked csak 18 négyzetmétered van erre a célra, akkor az ő tanácsai fabatkát sem érnek számodra.

  • Mindenképpen próbáld ki személyesen az egyes hangfalak és mélynyomók, illetve az erősítő hangzását. Ami az egyik audiofil fülének kellemes, az egy másiknak fülsértő lehet.

  • Kérd szakértő segítségét a kiválasztásnál és a telepítésnél is, ha teheted. Időt és pénzt spórolhatsz meg vele.

a több néha kevesebb

Ne a ráfordítható keret alapján rakd össze a rendszert, olcsó házimozi-rendszer ugyanis nincs. Érdemes a tervezettnél drágább termékek hangját is meghallgatni, hogy érezd a különbséget. Valószínűleg sokkal tovább élvezheted az élményt, mielőtt „kinőnéd” a rendszeredet, ha egy színvonalasabb termék mellett döntesz. Hiszen az nyilvánvaló, hogy itt is evéssel jön meg az étvágy! Ha kicsúsznál a keretből, válassz megfelelő konstrukciójú pénzügyi kiegészítést. A K&H szabad felhasználású kölcsönével például könnyedén családi mozivá varázsolhatod a nappalidat, így az esős napokat is bármikor feldobhatod egy kellemes filmélménnyel.

K&H személyi kölcsön

Ha szeretnéd értékeidet és otthonodat is biztonságban tudni, válaszd a K&H lakásbiztosításai közül a számodra legmegfelelőbbet!

K&H lakásbiztosítás

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év