felújítás lépésről lépésre – a konyha

2018. április 27.
A legtöbben szeretünk jókat enni, akinek pedig még az ételkészítés is közel áll a szívéhez, a konyha egyenesen a kedvenc helyszínévé válhat a lakásban. Így aztán mind esztétikai, mind eszköz szinten érdemes költenünk rá, hogy hosszú távon is megbízható társunk lehessen a sütés-főzésben. Most bemutatjuk, hogyan érdemes nekikezdeni a konyha felújításának.
felújítás lépésről lépésre – a konyha

 kattints a képre a nagyobb méret érdekében

mi a felújítás célja?

  • amennyiben trendibb, szebb környezetben akarsz főzni a továbbiakban, ezt a kérdést már a tervezés előtt fel kell tenned magadnak
  • a nagyon régi, tönkre ment bútorokat cserélnéd le, ezzel együtt az elkopott, elhasználódott padlóburkolatot is cserélnéd, kifestetnéd a falakat, vagy 
  • a konyhai eszközöket, berendezéseket is frissítenéd 

Az esztétikai felújítás gyorsabb és olcsóbb, ha viszont a berendezésekhez is hozzányúlsz, elkezdenek bonyolódni a dolgok.

tervezd meg pontosan!

Addig nem érdemes szakembert hívni, amíg nincs meg a fejedben pontosan, hogy mit szeretnél, mi hova kerüljön. Beépíthető hűtő – kis vagy nagy fagyasztóval, esetleg különálló fagyasztószekrényt szeretnénk? Amerikai típusút vagy egyajtóst? Mosogatógép, sütő, főzőlap, sarok bútor, kamra, csempék és még hosszasan sorolhatnánk, mi minden merülhet fel. Egy ötlet: csoportosítsd az elemeket a konyha 3 fő funkciója szerint, így tárolás/hűtés, mosogatás és főzés kategóriákba.

mérd le!

Noha a méretek mindenhol fontosak a lakásban, egyik helyszínen sem annyira létfontosságúak, mint a konyhában. Sokszor egy centi dönt A és C terv között, a mérések során pedig nem csak az eszközök és terek helyét kell nézni, hanem azt is, hogy a víz-, villany- és gázvezetékek mennyit foglalnak el még.

költségterv, ütemterv

Ez az a lépés, amit senki sem szeret igazán, de mindenki tudja, hogy sok dolog áll vagy bukik rajta. A tételeknél kalkulálni kell az anyagár mellett a munkadíjakkal is, valamint érdemes ütemtervet is melléjük rendelni, mivel az abból fakadó szakemberi és logisztikai díjak is sok pluszt vagy mínuszt eredményeznek.

kezdjünk bele!

Amikor minden szám, anyag és szakember összeáll, akkor nincs más hátra, mint belevágni! Egy jól kivitelezett akcióterv tovább segíthet abban, hogy mielőbb kisüthesd az első reggeli rántottádat az új konyhádban.

Tervezz már a lakáshitel felvétele előtt a konyha felújítás költségeivel!

K&H személyi kölcsön

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év