3+1 konyhai eszköz, amivel stresszmentes lehet a sütés-főzés

2019. december 11.
Az ünnepi készülődés rengeteg örömet tartogat, de nem a családanyáknak és nagymamáknak. Számukra ugyanis az adventi időszak sokszor egyenlő a rohanással, az idegeskedéssel és a kapkodással; legyen szó akár az ajándékok beszerzéséről, a karácsonyi nagybevásárlásról vagy az ünnepi sütés-főzésről. De az alábbi 3+1 konyhai eszköz sokat segíthet abban, hogy az ünnep mindenki számára meghitten teljen.

Konyhai eszközök

Az ünnepi menü összeállítása minden évben kihívás a család apraja-nagyját vendégül látó háziasszonyok számára. Nem elég, hogy ilyenkor izgalmasabb és bővebb a menüsor, ráadásul minden családban egyre gyakoribb az ételallergia- és érzékenység, még vegetáriánus opciókkal is készülnünk kell. Nem segít az a tény sem, hogy a konyhánk nem éppen ekkora lakomák „lefőzésére” készült fel, ezért az egész ünnepi sütés-főzés közben viaskodnunk kell vele minden egyes évben. 

De nem kell ennek feltétlenül így lennie, mert a legmodernebb konyhai eszközökkel valóban lehet örömteli és stresszmentes a készülődés. Mutatjuk, melyek ezek!

ne a sütőn múljon a vacsora!

Az alja megégett, a teteje meg nyers maradt? Ne hagyjuk, hogy az egész napos fáradozásunk ellenére végül egy pizza kerüljön az ünnepi asztalra. Nincs is annál bosszantóbb, mikor szívvel-lélekkel és persze kiváló alapanyagokkal igyekszünk legjobb tudásunk szerint elkészíteni egy ételt és a sütőnk váratlanul keresztül húzza a számításainkat. Sok háziasszony küszködik nap mint nap a gázsütőkkel, pedig a korszerű technológiának köszönhetően ma már kiváló, villannyal működő darabokra is szert tehetünk. Az időzíthető sütési funkció, a 4D hőlégkeveréses gőzpárolás, a grillezési lehetőség és a mikrohullámú újramelegítés ma már nem csak álom! Itt az ideje, hogy a folyamatos küzdelem és stressz helyett válasszunk egy méltó bajtársat a konyhánkba. 

találd ki, mi az: bevásárol és még szórakoztat is?

Sokak számára hihetetlenül és futurisztikusan hangozhat, de egy okoshűtő ezekre már mind képes! A legújabb modellek ugyanis az olyan „alap” dolgok, mint a víz-, és jégadagolás, mellett sokkal izgalmasabb extrákat tartogatnak. Mit szólnánk például, ha a hűtőnk olyan okos lenne, hogy megrendelné a kifogyóban lévő élelmiszereket helyettünk? Vagy ha egy telefonos app segítségével nyomon követhetnénk a hűtőnk tartalmának alakulását a belsejébe szerelt apró kamerák segítségével? Ilyen módon ha akarjuk, a boltban is megnézhetjük, hogy mi fogyott el, mire lenne még szükség. Sőt, a bevásárlást a hűtő kijelzőjén is elvégezhetnénk a házhozszállítást vállaló élelmiszerláncok webshopjaiban — akár főzés közben is. Mennyivel egyszerűbb lenne vele az élet. Nem igaz? 
Az pedig már csak hab a tortán, hogy az új, érintő kijelzős okoshűtőkön a vezeték nélküli internetes csatlakozásnak köszönhetően rengeteg funkciót érhetünk el. Használhatjuk például televízióként, rajztáblaként, jegyzettömbként, de akár netezhetünk is rajta. 

ne a mosatlan edények társaságában töltsük a szabadidőnket!

Egész nap robotoltunk a konyhában, majd a végeredményt a család pillanatok alatt el is pusztította. Most jön az a rész, amikor a nappaliban kellemes beszélgetéssel, társasjátékozással, filmezéssel folytatódik az este – de mi lesz az edényekkel?  Mire végre a végére érnénk a karácsonyi teendőinknek és élvezhetnénk a munkánk gyümölcsét, kezdődhet minden elölről, hiszen halomban áll a mosatlan. Olyan ritkán gyűlik össze a család- igazán megérdemelnénk, hogy egyszer a folyamatos sürgés-forgás helyett csak üldögéljünk, beszélgessünk egy kicsit és ne kelljen az önfeláldozó rokonokkal viaskodnunk azon, hogy ki mosogasson el. Egy szép nagy mosogatógép segítségével orvosolhatjuk ezt a problémát és a hétköznapjainkat is megédesíthetjük. Kezdhetjük is tervezgetni, mit kezdünk majd a felszabaduló időnkkel.

illatfelhő egészséges dózisban

Mindannyian szeretjük a karácsonyi illatokat: halászlé, rántott hús, almás pite, mézeskalács, forralt bor… de nem egyszerre! Amikor az otthonunk megtelik a családtagjainkkal, barátainkkal, akkor általában egyébként is melegebb és fülledtebb lesz a levegő és már az önmagában épp elég nagy kihívást jelent, hogy pótoljuk a kieső oxigént anélkül, hogy bárki megfázna. Ha viszont nem rendelkezünk egy erős szagelszívóval, akkor a helyzet még rosszabbá válik, és a levegőtlen szobán úrrá lesz a fahéjas olajszag, ami karácsonyi hangulat helyett maximum émelygést és rosszullétet okozhat. De ezen könnyedén segíthetünk, egy nagy teljesítményű szag- és páraelszívó készülékekkel, melyeknek ráadásul ma már a zajszintje is sokkal alacsonyabb- így főzés közben is használhatjuk anélkül, hogy zajártalmat kapnánk. 

K&H személyi kölcsön THM: 14,5–22,4%

Szeretnéd, hogy idén az év vége háziasszonyként is a jól megérdemelt pihenésről szóljon? Újítsd meg konyhádat modern konyhai eszközökkel és élvezd egész évben a házimunkamentes szabad perceket! Ebben lehet segítségedre a 300 000 forint hitelösszegtől elérhető, 100% online igényelhető K&H személyi kölcsön, melyet K&H-s ügyfélként már pár kattintással, percek alatt igényelhetsz a K&H mobilbankon keresztül is. Ismerd meg a részleteit most!

K&H személyi kölcsön

személyi kölcsön kalkulátor

egyszerűen, gyorsan, ingatlanfedezet nélkül!
nettó 400 ezer forint feletti jövedelem
forint
év